słuchajcie no jak nie urok to... no właśnie.
Przed chwilą byłam z maluchem w lecznicy po raz wtóry... no tak to się już dawno nie wystraszyłam.
Lulu biegała, jadła, a później jak się wyszalała, to poszła spać. Ja tymczasem poszłam gotować żarełko moim większym czworonożnym. Po jakimś czasie wracam, patrze... a Lulinka kręci się w kółko, latają jej oczy i porusza bezradnie główką na boki (jak te pieski do samochodu) po czym raz po raz bęc na ziemię. No nogi się pode mną ugieły... nawet bidulka to kuwety nie mogła dojść, bo nie mogła ustać na nogach nie mówiąc już o chodzeniu...
Za telefon i do weta. Odp. Poczekaj 5 min, jak nie minie to przyjeżdżaj.
Małą za fraki i jedziemy.
Pobiłam wszelkie możliwe rekordy jazdy figurowej na lodzie autem z napędem na jedną oś
Aż dziw, że obie żyjemy.
No i wyciągam Lulinę w lecznicy z transporterka, a ona... jak nowa.
Wet sprawdził wszystko co mógł, reakcja źrenic prawidłowa, kicia nie ma temperatury, nie jest blada, w uszach nie ma śladu krwi... no zdrowy kot.
Pytałam o związek z zylexisem, siedzieliśmy dłuższą chwilę wertując jego dokładny skład i okazuje się, że nie ma w nim nic, co mogłoby powodować takie objawy.
Pomyślałam o tym, że może igła przy zastrzyku trafiła w nerw.... możliwe, ale wtedy objawy pojawiłyby się natychmiast po zastrzyku.
Podejrzewamy, że Lulinka śpiąc musiała wykrzywić łebek za bardzo i odcięła tym sposobem dopływ krwi do móżgu na jakiś czas i kiedy wstała (tak jak ludziom cierpną kończyny) tak u niej doszło do chwilowego niedotlenienia. Jako że dziewczynka ma problemy z krzywą główką, to nie wiadomo do końca jak to tam wygląda w środku i czy wszystko działa tak, jak u zdrowego kota działać powinno, może coś jest z rdzeniem kręgowym, albo któreś kręgi są przemieszczone i uciskają nerwy, a dodatkowe wykrzywienie podczas snu wywołało dodatkowe objawy... mam nadzieję, że to już się nie powtórzy.
I tego się trzymamy.
ależ się strachu dzisiaj najadłam

jakbyście wiedzieli coś, czego ja nie wiem, to proszę mówcie. Znacie podobne przypadki takich objawów po podaniu zylexisu?