^JoKot^ cz.3- PROSIMY o 1% (s.1) oraz DT dla 8 kotów s.77!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 19, 2011 9:37 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

seidhee pisze:A MagdalenaKa nie zarazi kolejarzy pp? Nie wiem, w jakim stopniu to świństwo jest zaraźliwe, ale tak mi przyszło do głowy w związku z Waszą logistyką sobotnią ;)

Zrobiłam szybkiego edyta, ale nie aż tak szybkiego. :wink:
Nawet sobie pomyślałam, że dzieciaki będą w transporterze w kombiakowym bagażniku, osłonięte i odseparowane, a Magdzie nie pozwolimy się ruszać z miejsca. :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sty 19, 2011 9:38 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

MagdalenaKa pisze:
Agneska pisze:to umówmy się na sobotnie wczesne popołudnie. :)
pojadę z kolejarzami na 12 do lecznicy, zgarnę Cię z Ursynowa i pojedziemy. OK?

ok, to chyba sobie walnę jakąś setkę zanim ruszymy bo Jopop miała rację, że to turbo miziaki i bol mnie wszystko jak mam go oddać. wiem, że panikuję, tu na forum sami doświadczeni tymczasow-icze, a to moja druga adopcji i już mam stres i milion znaków zapytania.

Domek odpowiedział na pytanie o okna - regulowane blokady, buuu, nie ma się do czego przyczepić ech...
niech mnie ktoś prztuli :placz:

zatem sobota!

Przytulam! A potem dostaniesz foty takiego cesarza rozwalonego na środku dywanu/łóżka i poczujesz, że żyjesz :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sty 19, 2011 9:40 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

MagdalenaKa pisze:Domek odpowiedział na pytanie o okna - regulowane blokady, buuu, nie ma się do czego przyczepić ech...

Chciałoby się czasem wszystkich chętnych zdyskwalifikować, prawda? :piwa:
Ciężko jest się rozstawać, ja tego nienawidzę i to jest dla mnie najtrudniejszy aspekt tymczasowania. No i odpowiedzialność za wybór domu, brrrr. Po ostatniej tymczasce chciałam już całkiem zrezygnować, no ale nie da się :( Już wiem na pewno, że do naszej nowej łazienki coś się wprowadzi...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro sty 19, 2011 9:47 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

seidhee pisze:
MagdalenaKa pisze:Domek odpowiedział na pytanie o okna - regulowane blokady, buuu, nie ma się do czego przyczepić ech...

Chciałoby się czasem wszystkich chętnych zdyskwalifikować, prawda? :piwa:
Ciężko jest się rozstawać, ja tego nienawidzę i to jest dla mnie najtrudniejszy aspekt tymczasowania. No i odpowiedzialność za wybór domu, brrrr. Po ostatniej tymczasce chciałam już całkiem zrezygnować, no ale nie da się :( Już wiem na pewno, że do naszej nowej łazienki coś się wprowadzi...

ja nie mam kompletnie doświadczenia w takich rozmowach i ocenianiu domku, więc tu liczę na intuicję i doświadczenie Agneski...
nie wiedziałabym na co zwrócić uwagę, jakie kwestie poruszyć, o co pytać... umowę o adopcji znam, ale przecież ludzie nie zawsze mówią prawdę, tu trzeba doświadczenia żeby ocenić intencje...
w tym domku akurat jest drugi kotek więc po nim można też ocenić dbałość gospodarzy o footra.

Ja tam będę w charakterze płaczki : "Oj, synuś, synuś...."

Zna ktoś z Was historię tych dwóch rudzików co są u mnie? od Jopop. One z kotką Pogoda wylądowały w Boliłapce i miały jakoś mnóstwo rudego rodzeństwa, jedną czarną siostrę. Telepek jest z tego miotu. Domek pytał o ich historię.
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Od: Wto sie 17, 2010 10:53

Post » Śro sty 19, 2011 9:58 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

Ja znam.
Było 5 rudych chłopaków, w tym 2 z białym (to te Twoje) oraz dziewczynka pingwinka.
Urodziły się w piwnicy w bloku na Mokotowie.
Obrazek - tu z mamą
Obrazek Obrazek Obrazek - a tu już same malce
Łapane były na raty, o ile dobrze pamiętam - najpierw chyba zgarnęliśmy 1 chłopaka, a w kolejnym rzucie resztę rodzeństwa.
Oraz ich mamę i siostrę z poprzedniego miotu - po sterylce wróciły do piwnicy.
Maluchy wszystkie były początkowo u jopop, potem u Niej został Telepek, 2 trafiły do Ciebie, a 3 do delfinki.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro sty 19, 2011 10:00 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

Aleba pisze:Ja znam.
Było 5 rudych chłopaków, w tym 2 z białym (to te Twoje) oraz dziewczynka pingwinka.
Urodziły się w piwnicy w bloku na Mokotowie.
Obrazek - tu z mamą
Obrazek Obrazek Obrazek - a tu już same malce
Łapane były na raty, o ile dobrze pamiętam - najpierw chyba zgarnęliśmy 1 chłopaka, a w kolejnym rzucie resztę rodzeństwa.
Oraz ich mamę i siostrę z poprzedniego miotu - po sterylce wróciły do piwnicy.
Maluchy wszystkie były początkowo u jopop, potem u Niej został Telepek, 2 trafiły do Ciebie, a 3 do delfinki.

aaaa, i te u Delfinki umarły prawda? na pp?
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro sty 19, 2011 10:01 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

Tak :cry:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro sty 19, 2011 10:04 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

Matko.... to ja teraz widzę ile szczęścia miał ten rudy u mnie.... ma teraz straszną anemię, ale walczymy dalej - zaraz jadę na pobranie krwi. Macie doświadczenie z anemią? biały nosek, chwiejący się chód...
kupiłam mu wczoraj tatara i calo-pet dostaje, co jeszcze mogę mu dawać, domyślam się, że czerwone wino nie wchodzi w grę ;)

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro sty 19, 2011 10:49 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

czerwony barszczyk i sok pomidorowy moze być :mrgreen:
Jeszcze natka z pietruszki :mrgreen: Same przysmaki.
Zapytaj weta jakie preparaty mogą być podawane.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 19, 2011 10:50 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

Gołąbka z anemii mi wyszła na kwasie foliowym ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sty 19, 2011 15:13 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

Jeden z moich kotów lubi każdy alkohol, czerwone wino też by mu pewnie wchodziło. Dobrze, że nie ma anemii... 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sty 19, 2011 15:27 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

Agneska pisze:Jeden z moich kotów lubi każdy alkohol, czerwone wino też by mu pewnie wchodziło. Dobrze, że nie ma anemii... 8)

na szczęście jedyną miłośniczką czerwonego wina w tym jestem ja ;)

natomiast Lusia (moja osobista) pochłania pasjami chipsy, oliwki (wydłubuje ze słoiczka), ananasa, oczywiście wszelkie słodycze ( na które mówi coś ala "kruuu", cokolwiek to po kociemu znaczy), lody pasjami i orzechy, wszystko co na drodze to nieprzyjaciel - nawet czerwona papryka, aaa i oczywiście placki meksykańskie, te do zawijania - dałaby się za nie pokroić, ale oczywiście sama musi wyjąć z opakowania, inaczej nie smakują :mrgreen: zapomniałabym o kawie rozpuszczalnej - rarytas dla Lusi!

woda z sokiem malinowym ma powodzenie u kotów, zwłaszcza jak stoi w nocy przy łóżku na stoliku i po kolei z niej korzystają budząc mnie co jakiś czas.... takie nasze rytuały.

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro sty 19, 2011 20:59 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

U mnie skromnie .Tylko TZ słodka herbata odzie. Pasjami TZ ją lubi dlatego w duuuzej szklanicy robie.

Tak myśle coby sobie badań nie zrobic w kierunku anemii :mrgreen: . Słabowita i nie wyrośnięta jestem :roll: I do was na leczenie sie zgłosić nalezy? a od was na odwyk od leczenia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 19, 2011 21:08 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

chyba nie chciałabyś zastrzyków z żelazem ;) bo to na tym się pewnie skończy.

czekam na wyniki krwi, ale coś wspominali o zastrzykach z witamin, a te z tego co pamietam na sobie, bo przechodziłam anemię nie raz i nie dwa.... to są baaardzo bolesne!

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro sty 19, 2011 22:06 Re: ^JoKot^ cz. 3 - zmiana 1%! ŚWINKA szuka DT! s.60

Aleba, Agneska, spotkałem dziś Ewę. Wspominała coś o jakimś kocurze na Tarchomińskiej(?) Będziemy coś działać w tym temacie?
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]