Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 23:43 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Już chyba wszyscy stałe os.,biorące koty mają zapchane miejsce,ale chociaż napiszę....

Pilnie tymczasu szuka biało- buro-czarna, niedożywiona kotka,ma ok 6 mies.,jest bardzo malutka.
Justyna mówi,że trzeba ją powoli,regularnie karmić,na rękach człowieka jest spokojna,tuli się, a w klatce maksymalnie przerażona,nie chce jeść,ani pić...

Oprócz tego szczepiony,kocurek po kastracji,też fajny...

W schronisku zaczyna sie przenoszenie wszystkiego,koty nie sa zachwycone hałasem...

czy ktoś potrafi zrobić plakaty z kotami na dt? Nie umiem,a to przydałoby się w Schronisku

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto sty 18, 2011 9:12 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

justyna8585 pisze:Pilnie tymczasu szuka biało- buro-czarna, niedożywiona kotka,ma ok 6 mies.,jest bardzo malutka.
Justyna mówi,że trzeba ją powoli,regularnie karmić,na rękach człowieka jest spokojna,tuli się, a w klatce maksymalnie przerażona,nie chce jeść,ani pić...

Skąd wziąć miejsce?? Może ktoś mógłby? :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto sty 18, 2011 9:22 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

anita5 pisze:
justyna8585 pisze:Pilnie tymczasu szuka biało- buro-czarna, niedożywiona kotka,ma ok 6 mies.,jest bardzo malutka.

kolejne biedy... :crying: :crying: :crying:
Justyna wstaw zdjęcia, może ktoś je wypatrzy i serce mu drgnie
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto sty 18, 2011 9:37 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

mar9 pisze:
anita5 pisze:

kolejne biedy... :crying: :crying: :crying:
Justyna wstaw zdjęcia, może ktoś je wypatrzy i serce mu drgnie

dokładnie... koteczka pilnie potrzebuje DT !!!

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto sty 18, 2011 11:18 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Mają być zdjęcia,ale nie wiem o której.
P.Andrzej mi o niej mówił też,jest podobno śliczna i może mieć mniej niz te 6,7 mies.

justyna8585

Post » Wto sty 18, 2011 11:23 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

justyna8585 pisze:
czy ktoś potrafi zrobić plakaty z kotami na dt? Nie umiem,a to przydałoby się w Schronisku

poproś na wątku banerkowym, może ktos zdolny w tym kierunku bedzie chetny na to
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto sty 18, 2011 13:26 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Witam :kotek:

niestety (i stety jednocześnie) moja siostra postanowiła, że Tizer zostaje z nią,

także DS dla jednego za schroniskwych kotów przepadł :cry:

ale za to Tizer jest szczęśliwy, a to przecież wychowanek schronu w Rudzie więc powody do radości są :mrgreen:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto sty 18, 2011 17:42 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

wychudzona kotka,ma 6 mies.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

na opis trzeba poczekac:
Obrazek

Obrazek

justyna8585

Post » Wto sty 18, 2011 17:42 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

wychudzona kotka,ma 6 mies.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

na opis trzeba poczekac:
Obrazek

Obrazek

justyna8585

Post » Wto sty 18, 2011 23:27 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Jakie piękne koty. Skąd one się biorą :o Wiem, to pytanie retoryczne :(

Zrobiłam bazarek na tymczasy u mar9 viewtopic.php?f=20&t=122942 Zaglądajcie proszę :)
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Wto sty 18, 2011 23:58 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Madziulla pisze:Jakie piękne koty. Skąd one się biorą :o Wiem, to pytanie retoryczne :(

Zrobiłam bazarek na tymczasy u mar9 viewtopic.php?f=20&t=122942 Zaglądajcie proszę :)

dziękujemy :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Znowu trzeba sie zastanowić,czy właściciel ściemniał,czy prawdziwy jest opis

"
Fubu został oddany bo wszędzie zostawia sra, a zona w ciazy nie bedzie
sprzatac -
tak stwierdzil wlasciciel, gdy oddawał.Podobno weterynarz ,do ktorego
dzwonił z tym problemem powiedzial mu,że niektore koty tak maja, ze
sraja w domu, ale z tym nie da sie nic zrobic urodzony 01.04 10 r.
zaszczepiony i wykastrowany w domu wychowal sie z 2 kotem,boi sie psow .Fubu do ludzi bardzo lagodny i miziasty.Za właścicielem płakał i nie odchodził od krat"

Natomiast ta kotka pojechała też dzisiaj do Mar9,a następnie Anita5 ją odbierze :1luvu: :1luvu:
mała miała mały wypadek w schronisku,kot ją troche poturbował i przydusił,nie ma obrażeń fizycznych,jednak u Mar9 zaczęła syczeć na koty...oby jej to przeszło...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

justyna8585

Post » Śro sty 19, 2011 0:17 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

justyna8585 pisze:Znowu trzeba sie zastanowić,czy właściciel ściemniał,czy prawdziwy jest opis

"
Fubu został oddany bo wszędzie zostawia sra, a zona w ciazy nie bedzie
sprzatac -
tak stwierdzil wlasciciel, gdy oddawał.Podobno weterynarz ,do ktorego
dzwonił z tym problemem powiedzial mu,że niektore koty tak maja, ze
sraja w domu, ale z tym nie da sie nic zrobic urodzony 01.04 10 r.
zaszczepiony i wykastrowany w domu wychowal sie z 2 kotem,boi sie psow .Fubu do ludzi bardzo lagodny i miziasty.Za właścicielem płakał i nie odchodził od krat"

Pocięłam cytat, przepraszam, ale powalił mnie ten tekst, a moja wyobraźnia tak mocno ukazała mi scenę płaczącego za kratami, w obcym miejscu kota, że jakbym dorwała tego ludzia :| :x
Jakim on ojcem będzie...
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Śro sty 19, 2011 7:32 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Biało-bura koteczka u mnie.
Wieczorem obwarczała całe kociarstwo, było też krótkie spięcie z Sonią więc zaniosłam ją do kuchni. Rano leżała na posłanku w kuchni na blacie przy oknie.
Głaskana tuli sie do ręki i mruczy ale kotów zdecydowanie nie lubi.
Mam nadzieję, że jej to przejdzie bo moje koty z zasady są zgodliwe.
Chudzieńka jest, wieczorem trochę pojadła, w kuwecie nie wiem czy była, nie widziałam, rano w kuwecie była rzadka kupa ale nie wiem, czyja to.
To tak w skrócie.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro sty 19, 2011 9:15 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Mar, dziękuję za przetrzymanie koteczki niejadki :1luvu: Jest śliczna, mam nadzieję, że zacznie jeść. Jak tylko Michasia dotrze do ds, zabiorę ją.

Ten kocurek Fubu to następne tragiczne nieszczęście, rany... Czy ktoś może go uratować? :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro sty 19, 2011 9:22 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

anita5 pisze:Mar, dziękuję za przetrzymanie koteczki niejadki :1luvu: Jest śliczna, mam nadzieję, że zacznie jeść. Jak tylko Michasia dotrze do ds, zabiorę ją.

Ten kocurek Fubu to następne tragiczne nieszczęście, rany... Czy ktoś może go uratować? :cry:

niejadka wczoraj trochę zjadła bozity
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]