Nim będzie za późnoSchŁódź. Psysio- zły kot?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 18, 2011 16:08 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito w drodze do smarti:))!

Wow, macie nawet dyżury osób migających? Nieźle 8O

Maaagaaa ,weź pod uwagę, że Smarti nie wie o jakiego lekarza pytać. Nawet anie tam są dwie chyba, sugeruję się "Anią Zmienniczką" ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 18, 2011 16:11 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito w drodze do smarti:))!

Szalony Kot pisze:Maaagaaa ,weź pod uwagę, że Smarti nie wie o jakiego lekarza pytać. Nawet anie tam są dwie chyba, sugeruję się "Anią Zmienniczką" ;)

Może bez przesady.
Smarti mówić umie, dogada się bez większego problemu.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sty 18, 2011 16:34 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito w drodze do smarti:))!

Smarti czy jechać do weta dziś czy jutro może Ci podpowiedzieć każdy wet.
nie musi to byc akurat CC, która też nie jest lekarzem prowadzącym Carlita
i dzisiaj go nie widzi
jest jednym z lekarzy, w schronisku jest na ileś tam etatu i nie codziennie
i to jest trochę pytanie z natury dylematów moralnych co wazniejsze
psychika czy fizis
to na wyczucie
CC nic wiecej Ci nie powie, ponad to co na PW przekazałam od niej, ze zaleca dalsze kroplówkowanie dożylne...ale czy dzisiaj jechać czy odpuścić to już sama musisz rozstrzygnąć
ja bym jechała dziś, bo jestem panikara...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto sty 18, 2011 16:50 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito w drodze do smarti:))!

Już rozmawiałam ze Smarti i dopytałam w lecznicy.
Carlito codziennie dostawał kroplówki, do tego synulox i furosemid i dziś powinien miec to powtórzone.
czasem po prostu trzeba dzwonić, bo ja np. dostęp do netu mam najczęściej dopiero wieczorem i nie wchodzę na forum w ciągu dnia.

Bardzo się cieszę, że kotuś zjadł. I mam nadzieję, że szybko wyjdzie z ukrycia.
On się powinien oswoić szybciutko.
Na początku wręcz się rzucał i został uznany za dzikiego. A potem się okazało, że to miły, ale bardzo wystraszony kotuś... Czasem parsknie i nasyczy, ale tylko tak, żeby postraszyć troszkę...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto sty 18, 2011 16:53 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito w DT u smarti:))!

ja bym skonsultowała z wetem czy na pewno podawać ten furosemid
osobiście jestem jego przeciwniczką i mój wet także (chyba że są ku temu wskazania)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto sty 18, 2011 17:43 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito w DT u smarti:))!

Carlito :ok: :ok: :ok: :ok: Za Twoje zdrówko :piwa: :piwa: :piwa:

anahit

Od: Pt lis 12, 2010 17:15

Post » Wto sty 18, 2011 19:30 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito w DT u smarti:))!

To taki piękny kotek... udało mi się go wygłaskać, kiedy siedział w koszyczku:)

[foto do powiększenia]

Obrazek

Carlito, trzymam za Ciebie kciuki :!:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto sty 18, 2011 20:50 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito w DT u smarti:))!

Carlitek ma już swoje allegro, zapraszamy:
http://moda.allegro.pl/charytatywna-car ... 54591.html
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto sty 18, 2011 20:57 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito w DT u smarti:))!

mokkunia pisze:ja bym skonsultowała z wetem czy na pewno podawać ten furosemid

Jako opiekunka kota nerkowego też się przychylam do tej uwagi. Z tego co wiem od mojej wet i licznych lektur w tym temacie Furosemid to bardzo silny lek moczopędny. Na tyle silny, że stosuje się go do usuwania wody w płucach, bardzo silnie obciąża nerki. Prowadzi do zaburzeń elektrolitowych, wypłukuje potas.
Wg informacji z naszego forumowego wątku nerkowego (nie pamiętam kto pisał ten post) np. w USA leki moczopędne w ogóle podaje się kotom z chorymi nerkami bardzo ostrożnie (u nas w Polsce prawie standartowo), a sam furosemid tylko kotom chorym na serce i w ostatnim stadium choroby nerek, gdy już nie sikają.
Moja nerkowa Kicia trzyma kciuki za Carlita :ok:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto sty 18, 2011 21:17 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito w DT u smarti:))!

:ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto sty 18, 2011 21:55 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito w DT u smarti:))!

Carlito będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :
smarti pisze:...

Carlito będzie żył i będzie zdrowy!!!!!!!!!!!! raczej na pewno.

Miał spruchniały i przegniły ząb przedtrzonowy po prawej str z zastarzałym ropniem-z tego powodu mial stan zapalny a jako że w schronie 11-go go wykastrowali ale do pysia zajrzeć już im zapału nie starczyło, to rozwalono mu lekko nereczki.( no i dlatego nie jadł oczywiście!)
jest dość młody i z tego wyjdzie-mam to obiecane.
kupiłam mu mokry renal-zobaczymy jak zasmakuje-whiskas ma zabroniony!
ruru-dziękuję serdecznie za allegro-będziemy walczyć o kicia i wygramy!!
anka22-dziękuje za wpłatę na Carlita 120zł- :kotek: :1luvu:

dziś kicio kosztował 43zł(po kosztach)

idę spać-jak o czymś zapomniałam to przepraszam-jutro się poprawię :D
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto sty 18, 2011 22:02 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.SilVioMiednicaZłamana prosi o DT!

Pamiętajmy o SilVio....

ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro sty 19, 2011 0:19 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.SilVioMiednicaZłamana prosi o DT!

Silvio, za Ciebie także pamiętam trzymać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obyś śliczny maluszku szybciutko trafił do najlepszego domku na świecie :kotek:
:kotek: :1luvu: :piwa:

anahit

Od: Pt lis 12, 2010 17:15

Post » Śro sty 19, 2011 7:32 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.SilVioMiednicaZłamana prosi o DT!

Za ślicznego Silvio :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro sty 19, 2011 13:03 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.SilVioMiednicaZłamana prosi o DT!

przychylam się do opinii na temat furosemidu, znacie pewno Tinkę07 , ona jak slyszy o tym leku przy nerkach , to nie powiem już co mówi. Mój wet także mówi ,że z tym lekiem trzeba bardzo ostrożnie. Smarti napisz do Tinki pw, jesli chodzi o nerki na pewno da wskazówki.

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

[poprzednia][następna]