Gdzie się ogłaszać?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 21, 2005 9:58

nie rozumiem :(
Przecież to lista miejsc gdzie się można ogłaszać. Czy się to robi w sprawie adopcji (bezpłatnych), czy daje ogłoszenia dotyczące sprzedaży zwierzęcia z pseudohodowli to dwie zupełnie różne sprawy.

Edukować należy ludzi, by nie kupowali zwierząt pseudohodowlanych.
Ale decyzja czy kot adopcyjny, czy inny jednak należy do jego potencjalnego właściciela, a nie do nas.
Decyzja może nam się nie podobać, ale podejmuje ją jakis inny dorosły, świadomy (w ramach posiadanej wiedzy) człowiek.

U nas na stronie nie ma i nie będzie ogłoszeń pseudohodowlanych.
O zawartości wymienionych wyżej serwisów decydują tamtejsi administratorzy.

Trochę mi się pokręciło, przyznam szczerze. :(
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Nie sie 21, 2005 12:45

Przemyślałam sobie tą kwestię w ostatnich dniach i wydaje mi się, że nie ma co przesadzać...
Lista ma pomóc przede wszystkim nam, w szukaniu domów, szczególnie dla kotów, ktorym trudno te domy znaleźć. A reszta, jak już Ana wspomniała zależy od administratorów poszczególnych stron.

I fakt, czy lista znajduje się na forum ogólnodostępnym, czy nie nie ma tu moim zdaniem większego znaczenia. Rozmnażacze bywają naprawdę mocno zdeterminowani i jak będą chcieli zalogują się przecież bez problemu. Na naszą adopcyjną chociażby przychodzi mnóstwo tego typu ogłoszeń, mimo tego nawet, że z góry uprzedzamy, że takich ogłoszeń nie umieszczamy :roll:
Oni po prostu wciskają je gdzie się da w necie i mam wrażenie, że w tym względzie dysponują wiedzą lepszą niż nasza :twisted:

Ten wątek i tak będzie odczepiony, a linki z niego przeniosę do naszego Kociarnianego ABC.

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Nie sie 21, 2005 13:05

Jose Arcadio Buendia pisze: (...)
A ten zestaw to poradnik pseudohodowcy doskonały. Uważam, że nie powinien wisieć na otwartym forum.

8O
Ten zestaw to lista adresów stron, które bardzo łatwo odnaleźć w necie. Wystarczy 10 minut i umiejętne korzystanie z www.google.pl.

gonzo

Od: Pt cze 18, 2004 20:21

Post » Nie sie 21, 2005 13:12

Ano właśnie..

Tymczasem odkleiłam ten wątek, przeklejając z niego posty z adresami do wątku z naszym Kociarnianym ABC.

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Czw sie 19, 2010 11:36 Re: Gdzie się ogłaszać?

Za darmo i w bardzo prosty sposób można wystawiać ogłoszenia i aukcje, ale też zlecenia, przetargi na stronie http://www.ahe.pl . Jest tam prosty formularz i kilka na prawde potrzebnych opcji nie ma nic zbędnego. można się także wyróżniać za kilka grosików.

spyder

Od: Czw sie 19, 2010 11:30

Post » Śro sty 12, 2011 10:33 Re: Gdzie się ogłaszać?

Zapraszam na nowy portal ogłoszeniowy http://www.adoptujemy.pl/
Wymaga rejestracji

dragon_lady1

Od: Czw lis 14, 2002 11:09

Post » Śro sty 12, 2011 10:43 Re: Gdzie się ogłaszać?

Przyklejam sobie, dla zassania linków do mnie - powolutku tworzę temat (link w stopce) o tym, gdzie i jak ogłaszać.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt sty 14, 2011 15:56 Re: Gdzie się ogłaszać?

Przecież już jest taki temat tam jest mnóstwooooooo linków :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sty 18, 2011 15:10 Re: Gdzie się ogłaszać?

Szalony Kot pisze:U Ciebie były i już nie ma ;( A Ty o jakim mówisz?

Bo ja robie aktyalizację stron dlatego nie ma(ostatnio niektóre nie działają) wiec muszę sobie wszystko posegregować i zamienic na nowe :)
Ja mówię o tym co tu na miau jest, nie pamiętam gdzie dokładnie, ale z tamtąd brałam niektóre :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia]