Moderator: Moderatorzy
Slonko_Łódź pisze:pixie65 pisze:Slonko, nie sądzę żeby taka mikrokapsułka chroniła bakterie przed wpływem temperatury. To pic na wodę i fotomontaż.
Bakterie w postaci liofilizatu trwają jakby w stanie "uśpienia".
Po otworzeniu opakowania do środka dostaje się wilgoć, która je "budzi".
I dopiero wtedy trzeba przechowywać preparat w lodówce.
Pixie wiesz to czy tak sądzisz?
PcimOlki pisze:Z raportów stosujących Azodyl w ciągu ostatnich 2 lat, nie wynika, że jest to rewelacja.
Slonko_Łódź pisze:inkaa82 pisze:No i mam pytanie do osób podających Ranitydynę, czy podajecie ją stale? Hermes dostał na razie 3 dawki co 2 dni, jest lepiej, apetyt powoli wraca i nie wiem, czy podawać dalej, czy robić przerwę do nast. kryzysu?
Ja podaję Famidynę- 2 razy dziennie cały czas.
Slonko_Łódź pisze:Pixie wiesz to czy tak sądzisz?
Slonko_Łódź pisze: A co do diety rozważ wprowadzenie naszej "jem co chcę"- jeżeli nawet skróci życie to zapewni jego lepszą jakość... Yenna dzisiaj zażądała sera wędzonego i dostała... Była bardzo zadowolona i oblizywała się z 10 minut![]()
Slonko_Łódź pisze:...PcimOlki pisze:No i konia z rzędem jeśłi on trzymał temp. +4 +-1 C.
Tak mógł mieć...
PcimOlki pisze:Ja oczywiście zdaję sobie sprawę, że tym bakteriom jest prawdopodobnie wsio rawno, czy temp. jest 6C, czy 1C, ale nie rozumiem, po kiego przedstawiciel producenta podaje tak zaporowe warunki. Przy tym na opakowaniu jest tylko: trzymaj w temp. 4C dla najlepszego efektu. Zupełnie jak: "najlepiej spożyć przed".
inkaa82 pisze:Dzisiaj dostał saszetkę Perfect Fit Sensitive 85g http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... _fit/50359, którą zjadł z rewelacyjnym apetytem - aż miło się patrzy jak mu coś tak smakuje. Do tego podjadł trochę kurczaka. Wcześniej miał renalowy bunt, od wczoraj od 20 nie tknął nic. Widzę, że Renal chyba mu się przejadł, więc muszę zacząć wprowadzać takie jedzenie, które mu będzie pasować.
Slonko_Łódź pisze:...
Zauważyłam, że Yenna przez parę dni coś je z apetytem a potem już tego nie chce....
PcimOlki pisze:inkaa82 - chyba od pewnego poziomu anemii lepiej dawać kotu jeść co lubi. Ważne żeby jadł, nieważne co.
pixie65 pisze: próbowałaś podawać peritol?
PcimOlki pisze:Ostatnio wodny roztwór Whiskasa przestał go interesować więc zakupiłem po jednej puszce Sheby ze wszystkich smaków jakie były. Na razie działa.
inkaa82 pisze:Ja powoli świra dostaję z tą jego chorobą, apetyt do d..., karmienie kota jak małego dziecka trwa czasem 2-3 godziny w ciągu dnia, gronkowiec powrócił, mocznik i krea coraz wyższe. Szukam, czytam, ale ciągle mam wrażenie, że poruszam się w temacie jak dziecko we mgle.
malwina pisze: Troszkę skubnął, myślę że ze sporą częścią tej tabletki, ale takie żarcie to kropla w morzu. Coraz chudszy, kreatynina w górę, mocznik trochę w dół. Tu są wyniki, dzisiejszy a na drugiej stronie sprzed tygodnia.
http://ptysiomientowy.fotosik.pl/albumy/810514.html
Ma zalecony lotensin, kroplówki dostałam do domu, alugastrin, bo fosfor wolno spada.
Nie wiem czy ja podołam z tym trudnym smolikowym charakterem.
Jak nie je to mnie serce pęka, bo nic na to nie mogę zaradzić.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości