Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 18:54 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Oj, zapomniałam, że ten hotel funkcjonuje pod nowszą nazwą. Zacytuję sama siebie :oops: "Spałyśmy w hotelu Auriane (http://www.aurianeparishotel.com/) w XV dzielnicy, blisko stacji metra Convention.Zalety: klimatyzacja, cicha okolica, śniadanka pyszne i obfite".
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon sty 10, 2011 19:34 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

Kochani, nieśmiało przypominam, że jutro - 11.01. - od godz. 15-tej rozpoczyna się głosowanie na Blog Roku. Na razie nie ma jeszcze podanego numeru, pod który trzeba wysłać sms. Gdy tylko go znajdę, dam znać.
Gdyby komuś udało się znaleźć ów numer szybciej (http://www.blogroku.pl), będę wdzięczna za info.

Będziemy też bardzo zobowiązani, jeśli oddacie na nas głos. :D

Kociaki Ani - puchate, niebieskie,
Czesio i Jożik, Pola i Miś
Nieśmiało proszą o głos w konkursie
O głos na bloga, oddany dziś.

Miesięcy wiele Was rozbawiamy,
Miłych nam uwag nie żałujecie,
Pozwólcie zatem zmęczonej Dużej
Popodróżować nieco po świecie.

Nagroda zacna, sami przyznacie,
Piękną wycieczkę każdy by chciał
Dla naszej Dużej, prosimy zatem
O głos, chóralnym i zgodnym MIAU!
Aniada

Post » Wto sty 11, 2011 21:37 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

Piękny wierszyk! Hej, miłośnicy Niebieściuchów, do roboty!
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Wto sty 11, 2011 22:38 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

Dzięki Haniu.
Głosujemy do 20.01. Treść smsa: H00290 należy wysłać pod numer: 7122
Koszt: 1.23
Można wysłać na dany blog tylko jeden sms z jednego telefonu.

Każdy cieszy niezmiernie. :D
Aniada

Post » Wto sty 11, 2011 23:12 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

Aniada pisze:Można wysłać na dany blog tylko jeden sms z jednego telefonu.

To dość istotna informacja. Już wysłaliśmy z TŻem :)
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Wto sty 11, 2011 23:43 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

Dziękuję ogromnie. :D

A z mirmiłowskich doniesień: Polcia miała katarek. Miała, już nie ma. Pozbyła się go w bardzo prosty sposób. Ulokowała się mianowicie Dużemu na kolanach i kichnęła mu w twarz. Jej minęło jak ręką odjął, Duży smarka za czterech :mrgreen:
Jożo nieśmiało próbuje wciągnąć ją do zabawy. Skutek jest dość nieoczekiwany - nie spuściła mu bęcków i nawet ruszyła dupinkę. Duży donosi, że bawili się, dość nieporadnie, ale jednak. Ganiali po łóżku i sypialni, potem łapkami pacali - tak po przyjacielsku. Kto wie... może Polcia zdolna jest polubić jakiegokolwiek kota? Joża wszyscy lubią. :D
Aniada

Post » Śro sty 12, 2011 12:14 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

Oddany :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro sty 12, 2011 12:57 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

Trzymamy kciuki w głosowaniu , taki piękny blog na pewno wygra :mrgreen:
i jakbyś potrzebowała towarzystwa na wycieczkę to się piszemy :twisted: :twisted:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro sty 12, 2011 12:59 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

no i oczywiście sms wysłany :D :ok:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro sty 12, 2011 17:04 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

Wysłane :)
:ok:

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro sty 12, 2011 22:14 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

sawanka1 pisze:Trzymamy kciuki w głosowaniu , taki piękny blog na pewno wygra :mrgreen:
i jakbyś potrzebowała towarzystwa na wycieczkę to się piszemy :twisted: :twisted:

Dziękuję bardzo! Na wycieczkę nie liczę (w wierszyku jest, ale to taka fikcja literacka). Ażeby zdobyć wycieczkę trzeba naprawdę daleko zajść, a poziom konkurencji zapiera dech.
Niemniej jednak - uzbierał mi się już wagonik chętnych :mrgreen:
Najfajniej rzecz całą potraktował mój brat. Siedzimy sobie na scypie i widzę, jak on z zaciętą miną klepie w tę klawiaturę i klepie.
- Co robisz? - pytam
- Reklamę rozsyłam.
- Dajże już ludziom spokój! Ileż można? Kto chce, ten zagłosuje!
- Cicho mi tam. Nie przeszkadzaj. Na wycieczkę chcę jechać! 8O
Zatkało mnie. Ton nieznoszący sprzeciwu. On jedzie. Jedzie i już. Jest gotowy. Już wychodzi. To oczywista oczywistość.
Powiedziałam mu, że owszem - pojedzie. Miejskim autobisikiem na moją ulicę robić za nianię w Mirmiłowie. A jak się dobrze spisze, to na takim sławnym blogu może mu nawet akapit poświęcę. :twisted:

Wycieczka czy nie-wycieczka. Wasza sympatia i tak jest dla mnie bezcenna. Dziękuję!! :1luvu:
Aniada

Post » Nie sty 16, 2011 15:38 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

Poszedł sms :D
Obrazek

pigula

Od: Pon paź 15, 2007 22:30

Post » Pon sty 17, 2011 16:38 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

PIGUŁKO, dzięki kochana!

A reszta ciotek gdzie? Że tak znienacka zapytam? Głos oddały i już nas nie kochają? Buuu...
Robaczki moje drogie, ja jeszcze tu zaapeluję raz o pomoc, bo naprawdę pod nami na liście istny "armagiedon". Jak czegoś nie zrobicie (ja już wychodzę z siebie i staję obok), to kociaki gruchną w dół aż strona jęknie. :(
Uprasza się dziadków, babcie, tż-tów, ciotki, siostrzeńców, krewnych i znajomych królika, żeby polubili niebieściuchy. Maluchy - Misio i Jożo - dzielnie pracują ostatnio na wizerunek Mirmiłowa, choć dwójka starszaków ma wszystko w trąbce. W najbliższym czasie postaram się wykorzystać darmozjada Czesia, żeby nam umocnić pozycję w rankingu, ale to za mało. Zaniedbałam niebieściuchy i nie kupiłam im komórek.
Myślałam, że - no,wiecie - powinny się rozwijać bardziej w oparciu o książki, gry planszowe, a nie nowomodne gadżety. Dziś tego z serca żałuję. :? Byłyby 4 smsy dodatkowo.

Tymczasem - jak pisałam na KŁ - mamy post o pasji łowieckiej profesora Misiosława Misiosławskiego

Obrazek

oraz o tym, dlaczego Miś zmuszony był udawać nadzienie do pierożka:

Obrazek

Naprawdę przydałyby nam się 4 złote piłeczki... Może choć jedną noc spałabym spokojnie, bo tak to stale śnię o owych piłeczkach właśnie, haftowaniu serwetek, robieniu filcaków i absolutnym braku możliwości wysłania smsa. Brak mi trzy ćwierci do śmierci, co wielce deprymujące jest. :twisted:
Aniada

Post » Pon sty 17, 2011 21:01 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

Zdolna Dziewczyna z naszej DragonLady :D Cudne robi te rysunki dla Niebieskich :ok:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto sty 18, 2011 19:40 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - prosimy o głos, str. 62

Jestem :) Głos oczywiście został oddany :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

[poprzednia][następna]