Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 16, 2011 23:29 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Iweta pisze:O rany ale akcja :ok: Mam nadzieje, ze uda mi sie przyjechac i zobaczyc to wszystko :wink:

Iwonka to czekamy :D przyjeżdżaj :D
A jeśli chodzi o jakiś transport z Warszawy to chyba najszybciej Ewa by mogła coś pomyśleć bo często gęsto tam jeździ :)
Dziewczyny pod katem pieniędzy przeszukajcie swoje zasoby w domach pod kątem wystawiania rzezcy na bazarek - może macie jakieś książki, płytki, biżuterię lub inne przedmioty trzeba by się zacząć sprężać z bazarkami. Ja ostatni bazarek już mam zakończony parę złoty się zbierze, jeden mam w przygotowaniu niebawem wystartuje, ale to i tak jest wszystko kropla w morzu potrzeb, ale sprężcie się jak coś macie dajcie cynk - Dorotka w bazarkach pewnie też pomoże :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sty 17, 2011 8:06 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Filomen pisze:proszę o szczere opinie co poprawic?

Ewa wzory super nic dodać nic ując :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sty 17, 2011 8:06 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Napis "nadziejanadom.org" trochę ginie :) W jakim programie to było robione? Można zastosować pewien efekt, który fajnie to "wydobędzie"

Obrazek

Podeślij zdjęcie oraz specyfikację techniczną jak to mamy przygotować, a "podrasuję" to trochę :>)

Pozdrawiam

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Pon sty 17, 2011 8:41 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

A to część moich fantów na dzień kota :D
Kocie figurki +Obrazek
+Obrazek+Obrazek+Obrazek
I mam takie biuwary 2 szt. +Obrazek
I jeszcze parę innych drobiazgów z kotem w tle :kotek:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon sty 17, 2011 8:43 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

MartynaP pisze:trzeba rozreklamować zbiórkę na siepomaga.
Mozna dodać baner na strone nadziejanadom wtedy ze strony ludzie moga kliknac i wpłacic.

Niestety trzeba pomyslec nad zareklamowaniem sie wtedy bedzie wieksza szansa

Moim zdaniem - owszem, na stronie trzeba zareklamować. Na forum - też można, jednak adres, który powinno się podawać, to:
http://nadziejanadom.org/darowizna/

Przekierowywuje on na stronę NDD na siepomaga.pl.

Możliwe, że za jakiś czas np: zrobimy własny formularz darowizny, bez przekierowań na obce strony... wtedy po prostu zaktualizuję przekierowanie tak, aby wskazywało wtedy na nasze własne formularze.

W innych miejscach byłbym już ostrożniejszy - aby ludzie zapamiętywali tylko "nadziejanadom", tj aby im nie mieszać jeszcze do tego stroną siepomaga. Potencjalnych darczyńców będziemy już na stronie zachęcać do tego, więc nie uciekną ;>)

Zatem proszę podawać powyższy adres przy banerkach itp.

[edit:]
Pytanie jeszcze.. robić przekierowanie na:
http://siepomaga.pl/r/nadziejanadomsosnowiec/

czy już bezpośrednio na formularz zapłaty?
http://siepomaga.pl/r/nadziejanadomsosnowiec/wplaty/new

Moim zdaniem lepiej na opcje drugą - kto będzie widział baner, ten już raczej i tak zna przynajmniej minimalnie stowarzyszenie... a zawsze to mniej kliknięć do celu, więc większa szansa, że darowizna zostanie złożona (takimi prawami przynajmniej rządzą się sklepy internetowe, czy inne serwisy, gdzie dokonywane są opłaty - im mniej kliknięć i mniej akcji wymaganych od użytkownika, tym większa skuteczność).

Pozdrawiam

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Pon sty 17, 2011 9:34 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Witam
Dzis jedziemy z Krolisia, Belmondo i Psotka do weta jakie beda zalecenia napisze na watku i rowniez pisze do ksiazki leczenia kotow takze by bylo wszystko jasne.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon sty 17, 2011 9:55 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dorota Wojciechowska pisze:A to część moich fantów na dzień kota :D
Kocie figurki +Obrazek
+Obrazek+Obrazek+Obrazek

Dziewczyny przypomnijcie mi kiedy jest ten dzień kota? bo nie chce mi sie grzebac w wątku 8) Moze też uda mi sie cos znaleźć i dowieźć oczywiście 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon sty 17, 2011 9:57 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Iweta pisze:Dziewczyny przypomnijcie mi kiedy jest ten dzień kota? bo nie chce mi sie grzebac w wątku 8) Moze też uda mi sie cos znaleźć i dowieźć oczywiście 8)

W lutym a komnkretnie 17 lutego w czwartek :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon sty 17, 2011 10:03 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dorota Wojciechowska pisze:
Iweta pisze:Dziewczyny przypomnijcie mi kiedy jest ten dzień kota? bo nie chce mi sie grzebac w wątku 8) Moze też uda mi sie cos znaleźć i dowieźć oczywiście 8)

W lutym a komnkretnie 17 lutego w czwartek :ok:

To jeszcze duzo czasu, na pewno podrzuce cos fajnego :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon sty 17, 2011 11:48 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

WAŻNE
proszę posługiwać się już nowym adresem naszego Stowarzyszenia jeśli chodzi o przelewy wpłaty na konto bankowe , na fakturach i wszędzie gdzie ten adres jest wymagany
adres;
41-216 Sosnowiec
ul. Dojazdowa 26

Ewa lub Marta proszę zmienić na naszej stronce adres :)
Ja na 1 stronie w naszym watku już zmieniłam.

terenia1

Post » Pon sty 17, 2011 11:51 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

A może Kocia Chatka ma jakąś możliwość aby pomóc stodolakom z mojego podpisu?... Chodzi o te młode. Z 5 jeden umarł... Muszę je wziąć stamtąd, wyleczyć. Tylko co potem?... Powinny być w domu i oswajać się. Są dzikie. Podobno jeden daje się pogłaskać...
Przepraszam za OffTopic, ale już nie mam sił... :(
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon sty 17, 2011 17:05 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dorota Wojciechowska pisze:A to część moich fantów na dzień kota :D
Kocie figurki +Obrazek
+Obrazek+Obrazek+Obrazek

czyli podsumowując potrzebne rzeczy z kotami w tle ??
na tego 17 lutego
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon sty 17, 2011 18:38 Re: Kocia chatka

Mysle ze takie drobiazgl z kotem w tle dadza dzieciom radosc i na dluzej zostanie w pamieci dzien kota. Moze jakies konkursy sie zrobi, Co tam tez jest w planach MałGosiu. Moze konkurs rysunkowy w podziale na wiek, a moze jakies zgadywanki lub quizy?
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon sty 17, 2011 19:36 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

konkurs rysunkowy byłby super :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon sty 17, 2011 19:59 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

RudyiSrebrnyKot pisze:A może Kocia Chatka ma jakąś możliwość aby pomóc stodolakom z mojego podpisu?... Chodzi o te młode. Z 5 jeden umarł... Muszę je wziąć stamtąd, wyleczyć. Tylko co potem?... Powinny być w domu i oswajać się. Są dzikie. Podobno jeden daje się pogłaskać...
Przepraszam za OffTopic, ale już nie mam sił... :(

No niestety z dzikimi kociakami to jest problem, jeśli są jeszcze w miarę malutkie jest jakaś szansa na oswojenie, ale z większymi to już może być powazny problem. Niestety u nas nie ma szans na oswojenie kociaków wymagają one czasu, cierpliwosci i DT ale takiego jeszcze który siedzi w domu niestety. My w Kociej Chatce jesteśmy dwa razy dziennie - jedne dziewczyny krócej jedne dłużej i czasami zaczym obrobimy cała kociarnię niewiele czasu, albo wcale nie ma czasu na wygłaskanie kotów nie mówiąc o pracy z dzikimi lub półdzikimi kociakami niestety :( Kociaki większość dnia i nocy są same, bierzemy dzikie lub półdzikie koty ale jedynie na sterylki kastracje a potem wracają do siebie.
Zresztą ja osobiście nie jestem za oswajaniem dzikich lub półdzikich kotów, o ile w ogóle dadzą się oswoić, przykładem choć może być Szeba, która u Dorotki jest w domu chyba rok i do tej pory praktycznie nie da się dotknąć - niestety smutne ale prawdziwe :)

terenia1

[poprzednia][następna]