"Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 0:14 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

Agalenora pisze:
Kumiko pisze:fakt ze w Niemczech brakuje kotów,w końcu to od nich zaczela sie plaga sterylizacji i teraz dociera do nas. W zasadzie od nas z Poznania jedna kobita oddaje do Niemiec kotki-oczywiscie zdrowe ale ma sprawdzonych opiekunow.Tzn wie, ze trafiaja w dobre rece...

No więc ta "plaga" :? :? dociera i do nas. I dziękujmy niebiosom. I to dzieje się też dzięki temu właśnie forum. Proces ten przebiega powoli, ale idzie w dobrym kierunku. Bo sterylizacja to większa świadomość, większa ODPOWIEDZIALNOŚĆ. To alternatywa dla masowych eutanazji, cierpienia niechcianych zwierząt i topienia kociąt w kuble.

Tak sobie myślę, w świetle tego co pisze SecretFire. Wygląda na to, że wymagania tamtejszych DT są zbyt wygórowane i niektórzy idą na łatwiznę, biorąc kotka z Polski? W domyśle: wyciągniętego spod łopaty 'barbarzyńcom' zza wschodniej granicy.
Jakiego rodzaju osoby aopdtują kota tą drogą? Czy te, które nie spełniają wymogów lokalnych DT, przytulisk, schronisk (bo np. chcieliby, żeby kotka miała kocięta, itp.)?

Można domniemywać, że poszukiwanie zwierzaków za granicą nie wynika z niedobru populacji kotów na miejscu, ale po prostu wyższych wymagań wobec opiekunów.
A przy okazji parę rzutkich osób znalazło metodę na łatwy zarobek...

plaga, czytaj przenosnia lub rownowaznik do zwiekszenia ilosci sterylizacji w Niemczech, jest dla nas dobrym przykladem i ja rowniez popieram ten proceder jako alternatywe dla sytuacji ktore wymienilas...
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pon sty 17, 2011 11:01 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

Kumiko pisze:Zofia Ty zawsze wymiekasz. Niestety nie chce mi sie tlumaczyc co znaczy przenosnia bo pewnie i tak nie dotrze do ciebie...zresztą to chyba norma :roll:

Jak zwykle. Klasa tudzież elegancja. :wink: Może zacznij w takim razie pisać bardziej zrozumiale? Bo wymiękłam tym razem nie tylko ja.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon sty 17, 2011 16:12 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

Zofia&Sasza pisze:
Kumiko pisze:Zofia Ty zawsze wymiekasz. Niestety nie chce mi sie tlumaczyc co znaczy przenosnia bo pewnie i tak nie dotrze do ciebie...zresztą to chyba norma :roll:

Jak zwykle. Klasa tudzież elegancja. :wink: Może zacznij w takim razie pisać bardziej zrozumiale? Bo wymiękłam tym razem nie tylko ja.

tak wiec wyjasnilam co mialam na mysli, mam nadzieje ze to wystarczy i pozostale rzeczy sa zrozumiale?

Kumiko

Post » Pon sty 17, 2011 16:59 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

Kumiko pisze:
Zofia&Sasza pisze:

tak wiec wyjasnilam co mialam na mysli, mam nadzieje ze to wystarczy i pozostale rzeczy sa zrozumiale?

W zasadzie tak. Choć określenie "proceder" jest pejoratywne, więc w sumie dalej nie wiem, czy jesteś za tymi sterylkami, czy nie :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sty 17, 2011 17:07 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

oczywiscie ja jestem za sterylizacja,bez dwoch zdan lecz zle mnie zrozumialyscie, po prostu :) czasami konsultuje pewne kwestie z moim znajomym ktory jest tym wetem w Nemczech i kiedy dlugo nie odpowiada, po jakims czasie pisze do mnie "sory,u nas plaga sterylek i brak czasu na przerwe" tak wiec dlatego ujelam to nieprawidlowe slowo :wink:

Kumiko

Post » Pon sty 17, 2011 17:10 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

Kumiko pisze:oczywiscie ja jestem za sterylizacja,bez dwoch zdan lecz zle mnie zrozumialyscie, po prostu :) czasami konsultuje pewne kwestie z moim znajomym ktory jest tym wetem w Nemczech i kiedy dlugo nie odpowiada, po jakims czasie pisze do mnie "sory,u nas plaga sterylek i brak czasu na przerwe" tak wiec dlatego ujelam to nieprawidlowe slowo :wink:

No to dobrze :D teraz kumam :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Nie sty 30, 2011 15:51 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

Kurcze mam namiary (tzn imie i nazwisko) nie nick,na kobiete która wywozi do Niemiec koty............do laboratorium miałam tel z zagranicy od zaufanej osoby.Jak sprawdzić czy to może ta osoba,że to jej nick?

pocachontas

Od: Czw lis 25, 2010 13:14

Post » Nie sty 30, 2011 16:03 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

dla mnie to podejrzane ogłoszenie :?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie sty 30, 2011 16:32 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

pocachontas pisze:Kurcze mam namiary (tzn imie i nazwisko) nie nick,na kobiete która wywozi do Niemiec koty............do laboratorium miałam tel z zagranicy od zaufanej osoby.Jak sprawdzić czy to może ta osoba,że to jej nick?

Nijak.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie sty 30, 2011 16:48 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

kociaraikociarz pisze:witamy Panstwa, z zona uruchomilismy rok temu w Berlinie na naszym mieszkaniu maly zlobek dla kociat w wieku 6-8 tygodni.
Jednorazowo mozemy pielegnowac do 6 kociat, wiec mamy mozliwosc przyjecia calych miotow.
Mozemy odebrac kociaki tylko z woj. lubuskiego!Nasze motto mozna okreslic tak: "Zanim....... oddaj kocieta nam, a my oddamy je w dobre rece" ( w miejsce kropek mozna wpisac wszelkie nieprzyjemne rzeczy, ktore spotykaja niechciane, bedace klopotem kocieta, dla ktorych ktos nie ma czasu, miejsca, pieniedzy na karme, albo i serca)
Kocieta sa pod opieka weterynarza, sa badane, odrobaczane, odkarmiane, rozpieszczane a nastepnie oddawane w rece chetnych (czesto i jako parka) , za ryczaltowa sume zwracajaca koszty i pokrywajaca opieke weterynarza przez nastepne 2 miesiace (badanie kontrolne co 2 tygodnie) ze zobowiazaniem sie do korzystania z tych badan i stosowania do zalecen. Zasadniczo kocieta te maja byc kociakami domowymi, wiec musza w miare wczesnie przyzwyczajac sie do swojej nowej rodziny.
Jesli wiec dowiecie sie Panstwo o jakichs kociakach, ktore nie maja perspektyw, prosimy o kontakt emajlem pod kociarze@gazeta.pl

Pocachontas, nawiąż kontakt - zaproponuj kociaki... 8)
Ostatnio edytowano Nie sty 30, 2011 16:49 przez -Anula-, łącznie edytowano 1 raz

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Nie sty 30, 2011 16:49 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

-Anula- pisze:
kociaraikociarz pisze:witamy Panstwa, z zona uruchomilismy rok temu w Berlinie na naszym mieszkaniu maly zlobek dla kociat w wieku 6-8 tygodni.
Jednorazowo mozemy pielegnowac do 6 kociat, wiec mamy mozliwosc przyjecia calych miotow.
Mozemy odebrac kociaki tylko z woj. lubuskiego!Nasze motto mozna okreslic tak: "Zanim....... oddaj kocieta nam, a my oddamy je w dobre rece" ( w miejsce kropek mozna wpisac wszelkie nieprzyjemne rzeczy, ktore spotykaja niechciane, bedace klopotem kocieta, dla ktorych ktos nie ma czasu, miejsca, pieniedzy na karme, albo i serca)
Kocieta sa pod opieka weterynarza, sa badane, odrobaczane, odkarmiane, rozpieszczane a nastepnie oddawane w rece chetnych (czesto i jako parka) , za ryczaltowa sume zwracajaca koszty i pokrywajaca opieke weterynarza przez nastepne 2 miesiace (badanie kontrolne co 2 tygodnie) ze zobowiazaniem sie do korzystania z tych badan i stosowania do zalecen. Zasadniczo kocieta te maja byc kociakami domowymi, wiec musza w miare wczesnie przyzwyczajac sie do swojej nowej rodziny.
Jesli wiec dowiecie sie Panstwo o jakichs kociakach, ktore nie maja perspektyw, prosimy o kontakt emajlem pod kociarze@gazeta.pl

Pocachontas, zaproponuj kociaki...

:mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie sty 30, 2011 17:13 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

Wiecie co to jest prawie to samo ogłoszenie,ta sama treść ,którą mi podała mi kobieta ,że szukaja do niemiec

pocachontas

Post » Nie sty 30, 2011 17:14 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

Napiszę maila do nich dam znać tu na wątku

pocachontas

Post » Nie sty 30, 2011 18:54 Re: "Zanim ............kocieta, oddaj je nam"

Może i ja tu sie dorzucę ,może ktoś nam pomoże
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120590&start=30

pocachontas

[poprzednia]