BORGIS TERAZ MIŚ JUŻ W DS U KAMARI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 16, 2011 12:24 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

kamari pisze:Arcana i Borgisem są już w drodze do Warszawy :ok: Rudy kima spokojnie w kontenerku :D

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :D :D :D :D :D
Anna Kubica

Post » Nie sty 16, 2011 12:48 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

kamari pisze:Arcana i Borgisem są już w drodze do Warszawy :ok: Rudy kima spokojnie w kontenerku :D

Wspaniałe wieści :ok:

Cieszę się ogromnie :1luvu:

PS
W mailu zapomniałam Ci jeszcze napisać, że do tego dania z wątróbki często dodaję też śmietankę.
Ale to raczej dla zwierzaczków schroniskowych lub kotków podwórkowych.
Niekoniecznie natomiast dla moich domowych mruczków (one, z jednym wyjątkiem są po sterylizacji,
więc wolę unikać podtuczania ich :wink: )

:catmilk:

Wracaj do zdrowia i formy, Borgisku :kotek:
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Nie sty 16, 2011 13:58 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :D :D :D :D :D :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Nie sty 16, 2011 14:30 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

Cudowne wiadomości :D
Szczęśliwej drogi, Przystojniaku Borgisku :ok:

Czekamy na relację Komitetu Powitalnego :pisanie:

Amelia Poulain

Od: Nie sty 16, 2011 13:58

Post » Nie sty 16, 2011 14:42 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

Z ogromną ulgą i przyjemnością odepnę banerek Borgiska :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D :D :D :D :D :D
Kamari :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Anna Kubica

Post » Nie sty 16, 2011 15:31 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

Borgiś juz pod opieka Państwa Kamari zmierza prosto do domku. :D
Grzeczniutki, spokojny przysypial po drodze. Kochany rudy miś. Przygotowany do podrozy luksusowo, podklady, kocyki..., nic nie bylo wymieniane, bo nie bylo potrzeby.
Pociagi punktualne, puste i cieple. Nie czuje, ze sobie pojezdzilam.
No i frytki w Alei Frytkowej po 1,50, hebatka Lipton z cytryna 1.40. Kto tu sieje wroga propagande! :lol:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Nie sty 16, 2011 15:37 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

Jesteś niemożliwa! :1luvu:
Gdzie jest ta osławiona aleja frytkowa?

A, juz doczytałam. Ze też nie trafiłam tam w Częstochowie będąc...
Ostatnio edytowano Nie sty 16, 2011 15:44 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie sty 16, 2011 15:42 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

kamari pisze:wątróbka według przepisu KasiF gotowa.

Jeśli przepis nie był tajny lamany przez poufny - można prosić?

Jak Borgis? :1luvu:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie sty 16, 2011 15:43 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

Aleja frytkowa w Czestochowie, oficjalnie Pilsudskiego, prowadzi od dworca do alei NMP, ktora pielgrzymki ida na Jasna Gore :D

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Nie sty 16, 2011 15:56 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

cieszę się, że wszystko się dobrze skończyło. Borgis to piękny rudzielec. Ja mam swoją małą czarną pumę :) Klarę, też bez łapki ale przedniej. Jest kochanym i wdzięcznym za naszą milość kotkiem. Wierna...jak pies :) zwierzęta z bagażem doświadczeń jak już pokochają swojego pana/panią to całym serduchem. zapraszam viewtopic.php?f=1&t=121166

mala_czarna

Od: Wto gru 07, 2010 8:58

Post » Nie sty 16, 2011 16:59 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

Arcana pisze:Borgiś juz pod opieka Państwa Kamari zmierza prosto do domku. :D
Grzeczniutki, spokojny przysypial po drodze. Kochany rudy miś. Przygotowany do podrozy luksusowo, podklady, kocyki..., nic nie bylo wymieniane, bo nie bylo potrzeby.
No i frytki w Alei Frytkowej po 1,50, hebatka Lipton z cytryna 1.40. Kto tu sieje wroga propagande! :lol:

Arcana DZIĘKUJEMY :!: :!: :!: :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Borgisek jest naprawdę super grzecznym kociem :)
No i zapraszamy na nasze słynne frytki (naprawdę smaczne) i na kawusię i w ogóle na odwiedziny :D :D
Anna Kubica

Post » Nie sty 16, 2011 17:10 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

magaaaa pisze:
kamari pisze:wątróbka według przepisu KasiF gotowa.

Jeśli przepis nie był tajny lamany przez poufny - można prosić?

Proszę bardzo :D

Wątróbka jest znakomita, zwłaszcza dla kotków wolno żyjących oraz schroniskowych.
Moje domowe kociaki również od czasu do czasu karmię wątróbką.

Przygotowuję ją następująco:
najpierw zalewam mięsko wrzątkiem, dodaję odrobinkę ryżu i rozdrobnioną marchewkę.
Przez kilkanaście minut gotuję, następnie pozostawiam pod przykryciem na jakiś czas.
Dodaję też, zaparzone wcześniej w filiżance, siemię lniane – to wielki smakołyk mojej kociej rodzinki,
którym często uzupełniam porcję mokrej karmy z saszetki.
Do tego dania z wątróbki często dodaję też śmietankę (świetna jest 12% lub 18% "Piątnica").
Ale śmietanka to raczej dla zwierzaczków schroniskowych lub kotków podwórkowych.
Niekoniecznie natomiast dla moich domowych mruczków (one, z jednym wyjątkiem są po sterylizacji,
więc wolę unikać podtuczania ich :wink: )

W święta, gdy odwiedziłam zwierzaki z kaliskiego schroniska, ugotowałam dla nich 3 litry takiej potrawki.
Aż mruczały z zachwytu:
http://www.youtube.com/watch?v=OXo7UdOX4IM
http://www.youtube.com/watch?v=BY9P2BRAvFM
http://www.youtube.com/watch?v=kVi_vevdVRs
Psiaków już nie byłam w stanie sfilmować podczas poczęstunku – nie dało się :wink:

Pozdrawiam serdecznie :1luvu:
Obrazek

KasiaF

Post » Nie sty 16, 2011 17:14 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

Arcana pisze:Borgiś juz pod opieka Państwa Kamari zmierza prosto do domku. :D
Grzeczniutki, spokojny przysypial po drodze. Kochany rudy miś.
Przygotowany do podrozy luksusowo, podklady, kocyki..., nic nie bylo wymieniane, bo nie bylo potrzeby.

Kochana Mario, czekamy na relację i zdjęcia nowego członka rodziny.

Borgisek jest sobowtórem mojego, niedawno przygarniętego, Promyczka - dlatego tym bardziej mu kibicuję. :kotek:
Obrazek

KasiaF

Post » Nie sty 16, 2011 17:24 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

Jesteśmy :D Przyjechaliśmy pół godziny temu, jesteśmy po oględzinach terenu i obwąchiwaniu towarzystwa :ok: Teraz rudzielec kima u mnie na kolanach. Jaka to przytulanka :1luvu:
Arcana pisze:Kochany rudy miś.

Jeszcze zanim przeczytałam post Arcany postanowiliśmy, że zmienimy mu imię na Misiek, a skoro odczucia są podobne...A więc, Misiek jest arcyprzystojnym facetem :roll: Ma wspaniałe gęste futerko i piękne bursztynowe oczy 8O

Dziewczyny, bardzo dziękujemy, że rudzik do nas trafił :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Arcana...ty wiesz :aniolek: :1luvu: :aniolek:

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie sty 16, 2011 17:50 Re: BORGIS bez łapy, bez jajek :D prawie bez zębów, JEDZIE DO DS

kamari pisze:Jesteśmy :D Przyjechaliśmy pół godziny temu, jesteśmy po oględzinach terenu i obwąchiwaniu towarzystwa :ok: Teraz rudzielec kima u mnie na kolanach. Jaka to przytulanka :1luvu:
Arcana pisze:Kochany rudy miś.

Jeszcze zanim przeczytałam post Arcany postanowiliśmy, że zmienimy mu imię na Misiek, a skoro odczucia są podobne...A więc, Misiek jest arcyprzystojnym facetem :roll: Ma wspaniałe gęste futerko i piękne bursztynowe oczy 8O

Dziewczyny, bardzo dziękujemy, że rudzik do nas trafił :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Arcana...ty wiesz :aniolek: :1luvu: :aniolek:

Zatem słodki rudy Misiaku, witaj w prawdziwym Kocim Raju :1luvu:

Lepiej nie mogłeś trafić :spin2:
Obrazek

KasiaF

[poprzednia][następna]