Czy mogę coś dodać z punktu widzenia "poszukiwacza domów dla kotów"?
Dziękuję
Usuwanie/zamykanie wątków, w których forumowicze szukają domów dla kotów bardzo utrudnia znalezienie im domów mimo strony adopcyjnej.
A to dlatego, że na stronie adopcyjnej informacji jest mało, dane (np. nazwisko) trudno połączyć z konkretną osobą na forum i w rezultacie nie wiem "kto co ma"
Szukam domów dla kotów przez swoją stronę www. Często osoby, które do mnie dzwonią, chcą kota, ale jakiegoś innego. Z forum (do tej pory) dzięki poszczególnym wątkom pamiętałam, że, np., u Lidki są rudaski, Beata ma czarną Haneczkę, a na Śląsku szuka domu Tycia od Ryśki i innych 30 kotków. Wiedziałam, którego kota mogę zaproponować, wiedziałam, gdzie są zdjęcia i do kogo dzwonić, gdyby chętny się decydował.
Obecnie, gdy ktoś mnie zapyta o "czarnego kocurka do 4 mies. w Wielkopolsce" będę mogła co najwyżej poszukać na adopcyjnej i podać pasujące ogłoszenie. Ani więcej pomocy nie udzielę (np. w kwestii transportu), ani nie mam pewności, że nie podałam kontaktu do jakiegoś rozmnażacza domowych kotów... A takiej Ryśce kotów nie ubędzie...
Osoby odpowiadające za funkcjonalność Forum - przemyślcie to proszę. Strona adopcyjna jest super, ale nie w każdym przypadku wystarczająca.
Myślę, że Podforum Adopcyjne jest dobrym pomysłem.