SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 23:36 Re: SchronWro koty szukają domów !

między 12 a 14 powinnam być,
chyba że rano szybciej mi pójdzie załatwianie spraw to uda mi się wcześniej :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pt sty 14, 2011 0:09 Re: SchronWro koty szukają domów !

Ale nie będziesz przed 10:00?

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt sty 14, 2011 9:38 Re: SchronWro koty szukają domów !

Cameo pisze:Ale nie będziesz przed 10:00?

raczej napewno nie ...
a Ty jesteś w tym czasie w schronie?
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pt sty 14, 2011 10:43 Re: SchronWro koty szukają domów !

Zapraszam do dyskusji viewtopic.php?f=1&t=122752
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sty 14, 2011 18:09 Re: SchronWro koty szukają domów !

viewtopic.php?f=1&t=122771&p=6938116#p6938116

Proszę zaglądnijcie to bardzo podejrzana sprawa :evil:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt sty 14, 2011 19:37 Re: SchronWro koty szukają domów !

Magdalena424 pisze:
Cameo pisze:Ale nie będziesz przed 10:00?

raczej napewno nie ...
a Ty jesteś w tym czasie w schronie?

Planowałam przyjazd, ale muszę jechać z kotką na antybiotyk i kontrolę (ma nadżerkę na języku, a dzisiaj miała usuwany kamień pod narkozą)

Zobaczę, może uda mi się jeszcze dojechać.

Jakby co, to zagadaj do Asi z kociarni.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie sty 16, 2011 13:53 Re: SchronWro koty szukają domów !

W 4 kotów bardzo mało na szczęście. Jak byliśmy to został przyniesiony burasek (nie wiem czy kotka czy kocur) - powód oddania - wszędzie sika a odpowiedzią na to czy jest wykastrowany/wysterylizowany odpowiedź była następująca:
nie.. ale jest odrobaczony
8O Głupota ludzka nie zna granic, szkoda że cierpią na tym zwierzęta :evil:

Domek tymczasowy przydałby się dla tej kotki :( Ona jest coraz chudsza, dzisiaj była też niezbyt ożywiona :( boję się że w końcu nie da rady i odejdzie :( A to jest naprawdę bardzo fajna i przemiła kicia.

Obrazek

Edit: To jednak Mały Puszek a nie kotka :wink: Moja pamięć ewidentnie mnie zawiodła :oops: Ale Kruszyna wszystkiego pilnuje :mrgreen:
Ostatnio edytowano Nie sty 16, 2011 19:32 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

Post » Nie sty 16, 2011 14:46 Re: SchronWro koty szukają domów !

Kotka z postu powyżej to wykastrowany Mały Puszek - wielki miziak. Kilka tygodni spędził w izolatce, jakiś miesiąc temu wrócił na kociarnię.

Natomiast jest jeszcze większa bida, która potrzebuje pomocy - rano przywieziono 4 miesięczną czarną kotkę po wypadku. Ma złamaną łapkę i roztrzaskaną miednicę - taki jest wynik badania fizykalnego. RTG będzie miała dopiero jutro. Lekarz w schronie skłaniał się ku eutanazji, gdyby nie to, że M.D. nalegała na danie jej czasu, prawdopodobnie już by jej nie było :( Kotka jest przepiękna i przemiła, zaraz wstawię zdjęcia.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie sty 16, 2011 16:13 Re: SchronWro koty szukają domów !

To ta kotusia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sty 16, 2011 16:37 Re: SchronWro koty szukają domów !

Kruszyna pisze:To ta kotusia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

o matko, jaka bieda :-( DT dla niej pilnie potrzebne bo w schronie to szanse ma marne. a co z łapką? kiedy będzie miała składaną i kto ją będzie składał?

JaEwka pisze:W 4 kotów bardzo mało na szczęście. Jak byliśmy to został przyniesiony burasek (nie wiem czy kotka czy kocur) - powód oddania - wszędzie sika a odpowiedzią na to czy jest wykastrowany/wysterylizowany odpowiedź była następująca:
nie.. ale jest odrobaczony
8O Głupota ludzka nie zna granic, szkoda że cierpią na tym zwierzęta :evil:

Domek tymczasowy przydałby się dla tej kotki :( Ona jest coraz chudsza, dzisiaj była też niezbyt ożywiona :( boję się że w końcu nie da rady i odejdzie :( A to jest naprawdę bardzo fajna i przemiła kicia.

Obrazek

Tutaj też DT pilnie potrzebne :-(
tylko skąd wziąć DT :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie sty 16, 2011 16:45 Re: SchronWro koty szukają domów !

To jest Mały Puszek?? Mi mówili że to kotka. Jesteś pewna? To jest kocio z takimi szarościami jak moja Wilczka tylko że ma ich mniej
Obrazek

JaEwka

Post » Nie sty 16, 2011 16:46 Re: SchronWro koty szukają domów !

mawin, zdjęcie RTG będzie miała dopiero jutro, na pewno ma złamaną łapkę (w kilku miejscach, odłamki kości można wyczuć dotykiem) i miednicę raczej też, nie wiadomo, co z kręgosłupem. CO do czucia w łapkach - na pewno czuje ból, ale nie porusza w ogóle tylną stroną ciała. Dzisiaj w schronie padło stwierdzenie, że w jej wypadku najlepsza jest eutanazja, ale jeżeli mamy wolę, żeby ją ratować, to nie zostanie uśpiona. Kwestia tego, kto się podejmie składania kici i czy w ogóle ktokolwiek, jest sprawą otwartą.

Dostała leki przeciwzapalne i przeciwbólowe.

Jest jej potrzebny DT, którego ja niestety nie mogę jej dać :cry:
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sty 16, 2011 16:47 Re: SchronWro koty szukają domów !

JaEwka pisze:To jest Mały Puszek?? Mi mówili że to kotka. Jesteś pewna? To jest kocio z takimi szarościami jak moja Wilczka tylko że ma ich mniej

Na bank :ok:
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sty 16, 2011 16:51 Re: SchronWro koty szukają domów !

Kruszyna pisze:mawin, zdjęcie RTG będzie miała dopiero jutro, na pewno ma złamaną łapkę (w kilku miejscach, odłamki kości można wyczuć dotykiem) i miednicę raczej też, nie wiadomo, co z kręgosłupem. CO do czucia w łapkach - na pewno czuje ból, ale nie porusza w ogóle tylną stroną ciała. Dzisiaj w schronie padło stwierdzenie, że w jej wypadku najlepsza jest eutanazja, ale jeżeli mamy wolę, żeby ją ratować, to nie zostanie uśpiona. Kwestia tego, kto się podejmie składania kici i czy w ogóle ktokolwiek, jest sprawą otwartą.

Dostała leki przeciwzapalne i przeciwbólowe.

Jest jej potrzebny DT, którego ja niestety nie mogę jej dać :cry:

składać to ją powinien dr Biedżyński bo łapkę trzeba złożyć, miednicy się nie składa, miednica się sama zrośnie. przerabiałam to z Pumką co spadła z dachu.
Oby tylko kręgosłup był cały i żadnych wewnętrznych obrażeń nie miała. Tylko że ona potrzebuje koniecznie DT :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie sty 16, 2011 16:52 Re: SchronWro koty szukają domów !

No to coś im się musiała pomylić :wink:

Jeżeli ktoś weźmie malutką na DT to oferuję wsparcie finansowe i karmowe. Ona nie może zostać uśpiona :(
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]