Maluch już nie na mrozie. W DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 15, 2011 21:18 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

A ja to co?!
Zapomniałaś już o mnie? :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Sob sty 15, 2011 21:20 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

joarkadia pisze:A ja to co?!
Zapomniałaś już o mnie? :mrgreen:

Nie zapomniałam, ale trochę czasu minęło i głupio było mi znowu do Ciebie uderzać :oops:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob sty 15, 2011 21:24 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

Spokojnie....
Co prawda mam jednego tymczasa, Cukierka, ale ten maluch chyba miał przeznaczone trafić do mnie :mrgreen: Poza tym są w podobnym wieku (Cukierek ma coś koło 6 miesięcy), więc będą miały lepiej i będą miały jak odgryzać się reszcie kotów.... :ryk:

joarkadia

Post » Sob sty 15, 2011 23:08 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

To naturalne że kot zje papużkę :twisted:Naturalny instynkt łowny echhh biedny maluch trzymam kciuki za dt!
Gosiara

Post » Sob sty 15, 2011 23:20 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

O rany, papuzki szkoda i biednego kociaka :-(
Ludzie o kant stolu...
Dobrze, ze jest opcja awaryjna u Joarkadia! :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie sty 16, 2011 11:02 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

Moja pierwsza kocina - Beta - też upolowała zeberkę australijską - i to przez pręty klatki.....
Teraz już nie mam ptaszków...

joarkadia

Post » Pt sty 21, 2011 20:37 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

Co z maluchem?????

joarkadia

Post » Nie sty 23, 2011 20:31 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

Maluszek jest już u mnie. Siedzi na kolanach i rozgląda się zaciekawiony. Jak tylko zrobię dobre zdjęcia to wrzucę w celu podziwiania malucha - wygląda prześlicznie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Nie sty 23, 2011 21:34 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

Fuksik wcina jedzonko - pozera właśnie drugą saszetkę mokrego 8O i kończy ją :lol: mały głodomór :wink:
Spieszę donieść - jest czarny z;
- białą szyjką od boczków do żeberek,
- białe kawałeczki pod noskiem, białe wąski na czarnym tle :D ,
- miedzy przednimi łapkami kawałek białego,
- biały brzuszek,
- i cztery skarpetki każda innej długości
Ufny, daje się brać na ręce, nie wyciaga pazurków nawet przy obcinaniu. Cukierek po pierwszym obwąchaniu zaczął syczeć na niego, Garfildosek również, Ryś uciekł, Puszek popatrzył obojętnie i poszedł spać do drugiego pokoju, a rademenes próbował polizać małego po łepku, ale Fuksik zaczął warczeć....

joarkadia

Post » Pon sty 24, 2011 0:41 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

A ja w pośpiechu z białego zauważyłem tylko białe skarpetki!

Wklejam jedno z 3 zdjęć kotka, które dostaliśmy przez wnuczka "naszej" karmicielki, pani Krysi - są fatalnej jakości i nie nadają się do ogłoszenia, ale zamieszczam jedno - poglądowo.
Obrazek

I czekamy na dobre zdjęcia!
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon sty 24, 2011 7:27 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

Fuksik po prostu dał się wziąść na ręce, obejrzeć, podrapać po brzuszku, nakarmić, potarmosić i wszystko to na co pozwala kot jak chce... w zamian za to spałam z kotem na szyi prawie całą noc :!: Dał sobie bez problemów obciąć pazury 8O
Pięknie i oryginalnie umaszczony - dodam, że ma cieniutką białą kreseczkę na czarnym nosku, a na tylnych łapkach kupi białego prześwitują przez czerń.
Na razie juz słychać, że mały ma zdrowe płucka, ale strasznie boi się innych kotów - nawet rówieśnika Cukierka. Ale że jest ciekawsi długo nie wytrzymuje w bezruchu i zaraz po fukaniu idzie zwiedzać :twisted:
Zręczny jak mała małpka, ufny do ludzi (może nawet za bardzo...) i mruczy włączając traktorek.... :mrgreen:

joarkadia

Post » Pon sty 24, 2011 9:05 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

Wygląda jak moja Rindzi[*] :cry: Kochany,oby szybko znalazł domek :ok:
Gosiara

Post » Pon sty 24, 2011 14:41 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

Jest rzeczywiście słodki, choć niezbyt ufny w stosunku do kotów - regularne syki i fuki słychać. Ogólnie bardzo grzeczny, z zapałem korzysta z kuwetki. Niecały rok temu straciłam kota, który był starszą wersją tego malucha....
Postaram się jak najszybciej zrobić mu sesję zdjęciową i będzie szukanie nowego domku

joarkadia

Post » Wto sty 25, 2011 9:07 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

Do wszystkich podczytywaczy losó Fuksika !!!
tu jest więcej informacji o tym małym diabełku wcielonym :wink:
viewtopic.php?f=1&t=117901

joarkadia

Post » Wto sty 25, 2011 23:11 Re: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie. Reaktywacja - DT PILNIE

Mały zaszczepiony, w zdrowiu idealnie zdrowy, czysty i rozrabiający ponad wszelką miarę....
Według weta ma 4 miesięce, dopiero rosną mu ząbki...
I jest cudowny :1luvu: :1luvu:

joarkadia

[poprzednia][następna]