Piękna trikolorka już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 6:53 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

jasdor pisze:A czy dzieciaczki dostępują prawa głaskania kotka?

Pewnie :P Pyza ma takie śmieszne zachowanie, że łasi się hurtem do wszystkich, którzy siedzą na kanapie, czyli ogon w górę i głaskajcie mnie, kto zdąży :) Ja się troszkę śmieje, że ma ADHD, bo nie przystanie, koło jednego głaskacza, tylko się nastawia do wszystkich i ciągle jest w ruchu.Ociera się nawet o nogi ławy wtedy :)
Generalnie dzieciaki ją mogą pogłaskać, jeśli tylko nie mają swoich ważniejszych spraw :)Pstryknę kiedyś fotkę z tego wydarzenia, jak się Pyza w końcu zatrzyma na dłużej przy nich :-)

niezapominajka

Od: Śro gru 22, 2010 11:37

Post » Pt sty 14, 2011 20:06 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

i co nowego u Pyzuni?

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Pt sty 14, 2011 21:43 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Coraz więcej wychodzi z pokoju :)
Wcina nawet suchą karmę :wink:
Buczy na Psotkę, Psotka buczy na nią.
Strąciła wczoraj z lodówki i stukła moją pamiątkę - sarenkę z podstawówkowej wycieczki szkolnej :| nie wiem co ona tak wysoko robiła....
Dużo "gada" na razie nie rozumiemy się, bo ja rozumiem komendy typu "jestem głodna", "otwórz drzwi" i "pogłaskaj mnie". Te 3 jestem w stanie zrozumieć, a ona gada nawet kiedy najedzona i wygłaskana. Wychodzi z koszyka i miauczy...
Jest nocnym markiem, dopiero wtedy zaczyna być aktywna, gdy już robi się ciemno, czyli około 16-tej.
Zjada kanapki pozostawione przez dzieci, a właściwie to co jest na nich, chlebek jest bee.
Przez te żałosne miauki wydaje mi się, że jest smutna, ale może taka jej uroda.
Ogólnie wszystko gra 8)

niezapominajka

Post » Sob sty 15, 2011 0:24 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

niezapominajko, niektóre koty tak mają...
moje gadają do siebie i do nas non-stop, też panikowałam na początku, teraz mi przeszło :lol:

tylko spać przy nich trudno :D

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob sty 15, 2011 10:06 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

ja mam wrażenie, ze to wyraz zadowolenia :-)
śFiruś u mnie chodzi i buczy sobie czasem albo Basia - ta jak się bawi to lata po całym mieszkaniu i skrzeczy :-)

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Sob sty 15, 2011 10:18 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

u mnie Ciapek, gada cały czas, albo szuka Filona i gada, albo gada bo szuka Daniela, albo gada, bo tak. Filek gada, tylko jak jest głodny :twisted: , a Dziubas gada tylko do mnie :D

Wiolaww

Post » Sob sty 15, 2011 10:19 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Cammi pisze:ja mam wrażenie, ze to wyraz zadowolenia :-)
śFiruś u mnie chodzi i buczy sobie czasem albo Basia - ta jak się bawi to lata po całym mieszkaniu i skrzeczy :-)

jesteś Cammi :D , a już się martwiłam. Nigdzie Ciebie nie było. Na Twoim wątku, też nie mogłam nic poczytać

Wiolaww

Post » Sob sty 15, 2011 10:27 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Wiolaww pisze:
Cammi pisze:ja mam wrażenie, ze to wyraz zadowolenia :-)

jesteś Cammi :D , a już się martwiłam. Nigdzie Ciebie nie było. Na Twoim wątku, też nie mogłam nic poczytać

komp wczoraj stroił fochy
dzisiaj na chwilkę zaglądnęłam i znikam bo sprzątanko, poczta, zakupy
jak uda mi się coś popstrykać to wrzucę fotki na wątek

a tutaj małooooo fotek paczworka!

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Sob sty 15, 2011 10:58 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

oj mało fotek :evil: prosimy o więcej :!:

Wiolaww

Post » Sob sty 15, 2011 11:05 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Wiolaww pisze:u mnie Ciapek, gada cały czas, albo szuka Filona i gada, albo gada bo szuka Daniela, albo gada, bo tak. Filek gada, tylko jak jest głodny :twisted: , a Dziubas gada tylko do mnie :D

zachwyciła mnie elegancja i zgrabność twojego opisu :mrgreen:

"gada, bo tak" - a to koty potrzebują jakiegoś innego uzasadnienia? :D

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob sty 15, 2011 12:04 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Kocuria pisze:
Wiolaww pisze:u mnie Ciapek, gada cały czas, albo szuka Filona i gada, albo gada bo szuka Daniela, albo gada, bo tak. Filek gada, tylko jak jest głodny :twisted: , a Dziubas gada tylko do mnie :D

zachwyciła mnie elegancja i zgrabność twojego opisu :mrgreen:

"gada, bo tak" - a to koty potrzebują jakiegoś innego uzasadnienia? :D

:twisted: :twisted:

Wiolaww

Post » Sob sty 15, 2011 21:38 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

hej,hej, co słychać u Pyzuni?

Wiolaww

Post » Nie sty 16, 2011 0:16 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Pyzunia dzisiaj byłą pod obserwacją Psotki. Psotka ulokowała się w przedpokoju, tam gdzie kurtki wiszą i się wcisnęłą tak, że jej nie było widać. Stamtąd patrzyła, co porabia Pyza. Przez to, że Pyza jej nie widziała, nie zaczęłą się żadna wojna akurat wtedy.
Coś mi się wydaje,że to jednak Pyza prowokuje starcia...Chociaż nie wiem kto winien, przed chwilką coś dziwnego robiły, przez zamknięte drzwi tak jakby się "biły". Pyza w nocy chce chodzić, więc skrobie w drzwi, Psotka podchodzi i....szaleją obie, aż drzwi o mało nie rozwalą :) Wcześniej było takie starcie przy drzwiach od piwnicy. Psotka tam czeka zawsze, jak wraca ze spaceru, żeby ją wpuścić, a Pyza usłyszała, że tam siedzi i chciała chyba drzwi wyrwać 8O

Myślałam, że nasza Psotka będzie bardziej skłonna do przemocy, ale widzę, że Pyza to też niezłe ziółko :wink:

Zesztą to nie jest nic strasznego póki co, troszkę hałasu robią tylko.....

Pyza coraz częściej przesiaduje też na pięterku, nawet jak wie, że Psotka tam jest :)

niezapominajka

Post » Nie sty 16, 2011 19:44 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

a jak Pyzunia odnosi się do swoich ludzi? Czy przybiega na zawołanie?

Wiolaww

Post » Pon sty 17, 2011 6:58 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Wiolaww
Do mnie przybiega :) dzieciaczki troszkę olewa no i jak się gdzieś schowa to nie ma sił na nią. Dziś w nocy przyszła do naszego łóżka i kazała się głaskać, miauczy bardzo w nocy. Mam nadzieję, że stanie się aktywniejsza w dzień i da nam pospać o tej 3-ej :D
Byłam troszkę zaskoczona, że spała z nami. No, ale nie ma jak mięciutka kołderka :)

Ostatnio parę razy już wskoczyła na kanapę i na moje kolana tak, że już się staje kanapowcem :)
Weszła teraz do jadalni a ja tu z Psotką siedzę, Psotka zabuczała a Pyzunia po prostu sobie wyszła, bez żadnych fochów :-) To niby drobiazg, ale jeszcze niedawno stawały obie jak wryte i nie chciała żadna zrobić "w tyl zwrot".

niezapominajka

[poprzednia][następna]