RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - jest dobrze!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 18, 2010 15:29 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - wychodzimy na prostą!

Kacperku, proszę się częściej pokazywać!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon gru 20, 2010 7:49 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - wychodzimy na prostą!

MaryLux pisze:Kacperku, proszę się częściej pokazywać!

jestem za :wink: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt gru 31, 2010 19:36 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - wychodzimy na prostą!

Obrazek

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pt gru 31, 2010 20:47 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - wychodzimy na prostą!

osspdg pisze:Obrazek

Pięknocie, częściej, częściej!

MaryLux

Post » Pt sty 07, 2011 13:18 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - wychodzimy na prostą!

07 stycznia 2011

Wiem, dawno nic nie pisałem... Ale nie było specjalnie o czym - zdrówko nie najgorsze, w domku nic nowego się nie działo.

Obrazek

A teraz były święta - znów w domku było żywe drzewko, takie ładne, pachnące, błyszczące i świecące! Patrzyliśmy z kanapy razem ze Stasiem na nie całymi godzinami - ruszały się na nim kolorowe kulki i świeciły małe koraliczki. Ale to już przeszłość! :cry: Potem znów były huki za przegródką, więc całą noc nie spaliśmy. Gdybym wiedział, że to ostatnia wspólna noc ze Stasiem i Zosią, to na pewno nie bylibyśmy tacy grzeczni!!! MOJA złożyła mi życzenia i pocałowała w łepetynę. No i wcale nie taki szczęśliwy jest dla mnie ten Nowy Rok! :evil:

Obrazek

Nie ma u nas w domku ani Zosi ani Stasia. Zaraz następnego dnia MOJA zapakowała ich do przenośnych spanek i zabrała gdzieś tym bucząco - biegającym, które nazywa SAMOCHÓD. Pojechali i do tej pory nie wrócili :placz: MOJA powiedziała mi, że teraz mieszkają z MŁODĄ czarną w innym domku :cry: i że chyba przyjadą dopiero wtedy, jak będzie za przegródką ciepło i miło. A co ja mam do tej pory sam robić? Teraz siedzę i się nudzę - strasznie się nudzę.
Nie mam z kim się bawić, gonić, tarmosić...

Obrazek

Czasem przez okno oglądam pierzasto - futrzaste i zazdroszczę im, że mają tylu kolegów!

Obrazek Obrazek

MOJA powiedziała, że jutro odwiedzi Zosię i Stasia i, jeśli Stasiowi nie będzie tam dobrze, to go przywiezie! Ale byłoby fajnie!!! Znów szalelibyśmy razem po domku.

Teraz niby nie jestem sam, bo u MAMY MOJEJ jest ta Czarna kotutka, ale ona jest już bardzo starszą kicią i nie chce się ze mną bawić. Ficek (niekot ale też czterołapny - pamiętacie, pisałem już o nim) nie bawi się ze mną, bo pilnuje swojej DUŻEJ!

Więc całymi dniami siedzę sam, patrzę przez przegródkę

Obrazek

albo z MOIM oglądamy coś na ruszających się kolorowych obrazkach.

Obrazek

MÓJ powiedział, że jak Staś nie wróci, to przyjedzie do mnie inny kotut, który jeszcze nie ma swojego domku. Ciekaw jestem, jak to dalej się poukłada? Tęsknię za Stasiem, ale ciekawy też jestem tego nowego kotuta - jaki będzie i czy będzie się chciał ze mną bawić, czy jak Zosia, będzie wolał siedzieć sam?

Obrazek

Pozdrawiam Was wszystkich i niech ten rok będzie dla mnie i dla Was radosny!

osspdg

Post » Pt sty 07, 2011 13:21 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - wychodzimy na prostą!

Kacperku, życzę Ci wszystkiego najlepszego i nowego kolegi do zabawy (o ile Staś z Zosią będą mieli dobrze, tam gdzie są).
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob sty 08, 2011 14:43 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - wychodzimy na prostą!

Jaka skoda, ze Ci Stasia i Zosię zabrali. To niesprawiedliwe, ze Was rozdzielili! Powiem więcej, to nieućciwe!
Inka oburzona

MaryLux

Post » Pon sty 10, 2011 21:28 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - wychodzimy na prostą!

10 stycznia 2011

HURA, HURA, HURA - Stasiu dzisiaj wrócił do domku! Zaraz przywitaliśmy się noskami i Staś pobiegł sprawdzić, czy coś się w domku zmieniło. Ale wszystko jest tak, jak przed jego wyjazdem!

MOJA przywiozła wszystkie zabawki Stasia, jego hamaczek i piłeczki.

Pobiegłem zaraz do miseczek, żeby grubas znów nie zjadł mi wszystkiego! Ale Stasiu najpierw ogląda wszystkie kąty i sprawdza KCD (Kocie Czarne Dziury) czy niczego nie brakuje.

MOJA powiedziała, że dzisiaj MÓJ zrobił jej awanturę, że chodzę bardzo smutny i osowiały i żeby przywiozła Stasia, bo i on nie czuje się najlepiej w tym nowym domku. Staś mi powiedział, że Zosia nie chciała się z nim bawić, a nawet zdarzało się, że jak ja zapraszał do zabawy, to ona Go biła łapka i odganiała :(

Teraz będziemy się bawili razem - niech Zosia - Samosia mieszka ze swoją Dużą w tym nowym domku - my będziemy już zawsze razem - ja i Staś!

To tyle na dzisiaj nowości. Biegnę posiłować się ze Stasiem i pobiegać po schodach, bo już dawno nie biegaliśmy razem :D

Na razie PA!

osspdg

Post » Pon sty 10, 2011 21:46 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - wychodzimy na prostą!

to świetnie Kacperku! ze Stasiem na pewno weselej!
Twój (baaardzo daleki :) ) kuzynek Fidel przekazuje pozdrowienia

(jest jeszcze za mały by sam napisał, ale siedzi częściowo na klawiaturze i podpowiada że dobrze piszę! (Fidel jest prawie identycznie umaszczony jak Kacper, poza rudą plamką na pyszczku bo ma cały biały - z przyjemnością więc śledzę co u Kacperka :1luvu: ))

Żaneta
Obrazek

"Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą, a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą."

zana

Od: Śro lis 10, 2010 13:12

Post » Pon sty 10, 2011 22:52 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - wychodzimy na prostą!

Dziękujemy za odwiedziny :D i serdecznie pozdrawiamy!

osspdg

Post » Sob sty 15, 2011 1:17 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - jest dobrze!

14 stycznia 2011

Wczoraj przyjechał do nas nowy kotut.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
MOJA woła na niego MANIEK! Powiedziała, że będzie u nas tylko kilka dni i że musimy się nim opiekować, bo on jest jeszcze małym kotkiem 8) Powiedziała też, że jego Duzi nie chcą go w swoim domku i dlatego on jest taki wystraszony!!! :roll:
MOJA wstawiła mu do innego pokoiku (tego z zielonym drzewkiem!!!) kuwetkę i miseczki i powiedziała, że przez te parę dni będzie tam mieszkał. Przegródka jest cały czas otwarta, więc spacerujemy sobie z góry na dół i z powrotem.

Chcieliśmy się z nim od razu pobawić, ale on nasyczał na Stasia i na mnie i uciekł do kąta!

Dzisiaj już było lepiej - chyba zaczniemy się razem bawić, bo Maniek jest wesołym czterołapnym :D
Idę sprawdzić, czy już śpi.

Na razie PA!
Ostatnio edytowano Nie lip 21, 2013 9:32 przez osspdg, łącznie edytowano 1 raz

osspdg

Post » Sob sty 15, 2011 7:41 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - jest dobrze!

Wow, Kacperku! Jaki fajny nowy kumpel :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob sty 15, 2011 12:17 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - jest dobrze!

osspdg pisze:Obrazek

Piękny ten nowy kolega :1luvu:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob sty 15, 2011 15:31 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - jest dobrze!

Mrrrrrrrrudobry!
Inka

MaryLux

[poprzednia]