Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 15, 2011 1:15 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Tak jak moja Troja mi ;) Moje czarne miłości moje...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie mar 06, 2011 12:52 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Trochę o Buce :)

Buka jest najbardziej rozgadanym kotem, jakiego znam. Najgłośniej krzyczy oczywiście na pustą miskę :) Nie wskakuje sama na kolana, tylko siada obok i miauczy. Jest ulubienicą wszystkich gości, bo od razu po wzięciu na ręce wtula się mocno i mruczy. Ma także alternatywne imię - przez moją przyjaciółkę została ze względu na kolorki nazwana Kotem-Bigosem :)

Buka coraz częściej sypia też ze mną w łóżku, chociaż najczęściej śpi gdzieś obok, bardzo blisko.

Był problem z Buki sierścią, bo była strasznie skołtuniona, szczególnie na brzuchu. Buka na początku zresztą nie myła się. Na szczęście dała się wyczesywać, a po obserwacji dwóch pozostałych kotów zaczęła się również regularnie myc. Poza tym nie ma żadnych kocich problemów. Jestem bardzo zdziwiona, że praktycznie w ogóle nie zauważam braku zębów.

Tak więc kotek mieszka sobie z nami, jakby był tutaj od zawsze.

Medinvaerne

Od: Pon lis 22, 2010 22:04

Post » Nie mar 06, 2011 14:12 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Dziękujemy za nowiny! Pięknie się to czyta. Moc buziakow dla Buki :)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie mar 06, 2011 19:46 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Bardzo się cieszę, że Buka bez trudu się odnalazła i czuje się u Ciebie dobrze. Buka była w schronie jednym z tych nieadoptowalnych kotów, których nie czeka żadna przyszłość, o ile nie trafią do oswojenia do takich ludzi jak Kamila. Aż nie chce się wierzyć, gdy czyta się "po wzięciu na ręce wtula się mocno i mruczy"... :)

Co do sierści, to trochę jestem zdziwiony, bo w schronie Buka (o ile akurat nie chorowała) nie miała raczej problemów z utrzymaniem futerka. Zwłaszcza po zabiegu usunięcia zębów bardzo poprawił się jej wygląd. Ale najważniejsze, że podpatrzyła u innych kotów, o co chodzi z tym wylizywaniem :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie mar 06, 2011 20:50 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Cieszę się ,że są takie wiadomości o Buce. :1luvu:
Pamiętam jej początki..dzikość.
Cameo dokonałaś następnego cudu.!! :ok: :1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie mar 06, 2011 23:26 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

ona poprostu musiala komus zaufac, sercem zaufac i pokochac, zeby pokazac, ze tak naprawde jest wielkim miziakiem :ok: :ok: madra kicia :)
Moze jakies foto z domku?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie mar 06, 2011 23:44 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Jeju, jak super czytać takie wieści. Myślę o Killerze, Amidze, Kropku, Efezce z Milanówka... i wiem, że jest jakiś procent nadziei dla nich, skoro Buce się udało...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw mar 17, 2011 19:04 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Czasem naprawdę ciężko uwierzyć w niedawną dzikość tego kota, co trzy razy dziennie i dwa razy w nocy przychodzi i donośnym miauczeniem oznajmia, że oto właśnie w tym momencie pragnie być głaskany (i pewnie nie muszę dodawać, że dopóki nie zostanie pogłaskana, koncert nie ustaje). Ale doskonale pamiętam, jak Buka chowała się w kącie zaraz po przyjeździe do nas.

Zdjęć na razie Buka nie posiada imponująco dużo, gdyż dopiero niedawno odkopałam w szafce aparat, ale na pewno to nadrobimy :)

Medinvaerne

Od: Pon lis 22, 2010 22:04

Post » Czw mar 17, 2011 20:21 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Czekamy , czekamy na fotki. :1luvu: :ok:
Obrazek

cypisek

Post » Pt mar 18, 2011 21:23 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Miód na serce :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt mar 18, 2011 22:48 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Szalony Kot pisze:Uwielbiam czytać o Buce :)

Wyjełaś mi to z ust.
Cameo coś ostatnio mało ciebie... :kotek:
Obrazek

cypisek

Post » Czw kwi 14, 2011 17:50 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Jak Buczka? :D Dalej się nie myje?

Właśnie przeglądam jej zdjęcia... i znalazłam jedno "kąpielowe" :D

Obrazek

Medinvaerne, zajrzyj do jej dokumentacji - wydaje mi się, że wpisywałam Bezo-Pet :roll: To taka pasta, można ją podawać w jedzeniu. Chociaż ja swoim podaję bezpośrednio do pysia ;)

Pozdrawiam Was cieplutko :kotek:

U Mambiszona wszystko w porządku - szaleje z kolegą na mega wypasionym drapaku :kotek: Mam mnóstwo MMS'ów, tylko muszę się do kogoś uśmiechnąć, bo nie mam kabelka :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw kwi 14, 2011 23:28 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Buka :kotek:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Czw kwi 21, 2011 11:10 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Mamba i Buka. Happy end - są DS!

Obrazek

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]