Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 23:30 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

ależ pewnie, taki kulturalny mężczyzna z dzień dobry na ustach, to jest jednak to :D

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Pt sty 14, 2011 23:33 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

karolina w-n pisze:ależ pewnie, taki kulturalny mężczyzna z dzień dobry na ustach, to jest jednak to :D

Tylko lepiej żeby to był duuuuży mężczyzna :wink: taki budzący respekt :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt sty 14, 2011 23:34 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

karolina w-n pisze:ależ pewnie, taki kulturalny mężczyzna z dzień dobry na ustach, to jest jednak to :D

Do tego dzień dobry dodaj jeszcze bardzo uprzejme Jakiś kłopocik mamy?
:mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt sty 14, 2011 23:35 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

Annaa pisze:

Tylko lepiej żeby to był duuuuży mężczyzna :wink: taki budzący respekt :ok:

Dokładnie o to chodzi, duży kulturalny mężczyzna, a najlepiej więcej niż jeden.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt sty 14, 2011 23:38 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

jeśli urząd nic nie zrobi, to taka kulturalna wizyta będzie konieczna :)

karolina w-n

Post » Sob sty 15, 2011 11:37 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

Czytam ten watek i też uważam, że koty od tych pożal sie Boże "opiekunów" zabrać trzeba! Ale włos mi sie zjeżył na pomysł wtargnięcia do ich mieszkania z obstawą dorodnych panów. Jesli to sa menele tak jak piszecie to nigdy nie wiadomo czego sie można po nich spodziewać. Pracowałam kilka lat w Prowidencie jako przedstawiciel. Łaziłam po domach. Klienci to tego typu ludzie własnie (najczęściej). Oni sa kuci na cztery kopyta i jedno dodatkowe. Ich trzeba sie wystrzegać jak cholery, bo sa nieprzewidywalni. Żle znoszą jakikolwiek nacisk, wtedy prowokują. Jesli dojdzie do jakiegokolwiek starcia, to ONI będą wygrani, nie Wy, mimo, że racja leży po Waszej stronie. Ich dom ich twierdza. :

Ktoś wcześniej wspomniał o wyniesieniu kotów niby do weta. I to chyba jest dobry pomysł :ok: Wymyślić jednak trzeba wiarygodny pomysł aby nie wyczuli podstępu.

Oczywiście sami zrobicie jak Wam serce dyktuje :wink:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Sob sty 15, 2011 15:04 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

Zgadzam się w pełni z Tobą, to są takie cwaniaki jakich mało i nieprzewidywalne. Ale plan ratunkowy już jest i myślę, że się uda :)

karolina w-n

Post » Wto sty 18, 2011 21:13 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

WarKotka

Post » Wto sty 18, 2011 22:58 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

Dzwonił pan z urzędu. Ma być u pani M. kontrola z Powiatowej Inspekcji Weterynarii i jeśli potwierdzą, że ja w swym piśmie opisałam stan faktyczny- będzie decyzja.
Nie wiem, ile to może potrwać, więc opracowuję plan b. Wzięłam dziś z lecznicy zaświadczenie, o tym, kto figuruje jako właściciel kotów w lecznicowej kartotece, kto płacił za wizyty i że nie ma żadnych długów za ich leczenie. Karolina opracowuje plan dotarcia do dzielnicowego.
Mamy też plan c- ale o nim narazie ciiiii...bo on taki najmniej legalny :oops: :oops:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Wto sty 18, 2011 23:03 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

To ja trzymam kciuki, jeśli plan A się przeciągnie w czasie, oby wypalił plan B albo C :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro sty 19, 2011 8:16 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

dziewczyny jesteście wielkie, podziwiam Was, że walczycie, że się nie poddajecie i wspieram duchowo z całych sił :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

WarKotka

Post » Śro sty 19, 2011 9:12 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

będzie dobrze, urząd musi działać zgodnie z literą prawa, mam nadzieję, ze nie opieszale...

karolina w-n

Post » Czw sty 20, 2011 15:09 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-kpina nie urząd!

Bubek z urzędu, razem ze swym szefem wzwali byli mnie telefonicznie przed swoje oblicza. Zjawiłam się i dostałam pisemko o wszczęciu postępowaniaw sprawie odebrania zwierząt.
Stoi w nim, że na podstawie takich i takich paragrafów urząd zawiadamia o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie odebrania dwóch kotów pani M. A. zamieszkałej w Łodzi itd.
Wzywa się jednocześnie panią M do stawienia się w charakterze strony 28 stycznia 2011 o godz. 11.00 w celu przeprowadzenia oględzin miejsca bytowania zwierząt i złożenia wyjaśnień w sprawie.
Uzasadniają to tym, że 6.01. 2011 wolontariuszki w postaci mnie, sziby i karoliny w-n odbyły wizytację w mieszkaniu pani M. i stwierdziły, że zwierzęta są zaniedbane, źle karmione, przebywają z brudnym zamkniętym pomieszczeniu. Mieszkanie jest zaniedbane, koty korzystają z kuwet wyłożonych starymi gazetami lub piaskiem z podwórka, co powoduje zarobaczenie zwierząt i możliwe zakażenie pierwotniakami. Wolntariuszki stwierdziły, że koty sązestresowane i jie mają szczepień profilaktycznych.
Ponieważ utrzymywanie zwierząt w niewłaściwych warunkach bytowaniatraktowane jest jako ZNĘCANIE SIĘ!!!!!!!niezbędne jest wyjaśnienie faktycznych okoliczności, o których mowa we wniosku.Oględziny odbędą sie w obecności lekarza weterynarii z Powiatowej Inspekcji Weterynaryjnej.
I jeśli mimo wezwania pani M bez zasadnej przyczyny nie stawi się lub bezzasadnie odmówiokazania przedmiotu oględzin może być ukarana mandatem 50 zł, a w razie ponownego niezastosowania się mandatem 200 zł.
Pismo otrzymałąm ja, Powiatowy Lekarz Weterynarii i ...pani M.
To ostatnie martwi mnie nieco, bo babus gotów posprzątać i nakupować rarytasów :evil: :evil: :evil:

Ale dotarłam dziś do dzielnicowego, więc plan b realizowany jest równolegle.

Kciuków nam trza :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw sty 20, 2011 15:19 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-wizja lokalna:)

Kciuki som :) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Dokumentacji fotograficznej nie robiłyście jak tam byłyście?
Tydzień czasu został, w tym czasie nie da sie postawić kotów na łapy tak, żeby było widać, że coś jest nie tak. Wet powinien zauważyć mimo wszystko, że jest źle....... tylko że z powiatowymi różnie bywa :?

WarKotka

Post » Czw sty 20, 2011 15:21 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-wizja lokalna:)

O ooooooooooooooo! nie wiem czy cieszyć się czy płakać :evil:

No uprzedzili babsko o wizycie, jak miło :cry:

Nakupi rarytasów na bank, na bank tez posprząta!!! Chyba, że głupia jest jak but, i na 50 zł jej nie zależy :wink:
Ale koty pozostaną zaniedbane :cry: i chude :cry:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

[poprzednia][następna]