[Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 18:09 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

spacja
Moja kotka kiedyś miała podobną historię. Kilka dni chodziła smętna, oczy mętne, zwijała się w kłębek jak najdalej od nas wszystkich. Nie pozwalała się dotykać. Widać było od razu po oczach, że chora. Zbierało ją ciągle na wymioty aż w końcu zwymiotowała glistami żywymi. Mimo odrobaczania regularnego, niestety cholerstwo przeżyło. Trwało to wszystko pare dobrych dni. Nie było mowy o jedzeniu. Wode podawałam w strzykawce. Ale małymi krokami przeszło w końcu.
Trzymam mocno kciuki za szczęśliwe zakończenie.

pchelka

Od: Pt gru 25, 2009 1:47

Post » Pt sty 14, 2011 18:47 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

spacja - jeśli nie zacznie jeść możesz spróbować podkarmic go strzykawką. Doskonale w tym celu nadaje się preparat Convalescence (proszek, torebka ok 7 zł) starcza na baaardzo długo. Ew gerberek np kurczak czysty lub indyk dobrze idzie przez strzykawkę. Moja Szczotka jakdła tak przez ponad miesiąc...
Alutek- no żesz się chyba wciągnęłaś? 8) Super, że te kotuchy będa miały gdzie przytulić łebka.
J.D - najlepiej sprawdza się wypuszczenie w..miejscu złapania. Możesz podpytać Kassji - często zdarzało się, że koty, pomimo dobrej opieki się "gubiły" i słuch po nich zaginął. Tam gdzie żyły mają największe szanse bo to ich dom. Oczywiście wiadomo - to teoria - przeważnie nie ma lekko :( I nieśmiało spytam - Kawusie nadal są? Czy może oodałaś? :)
niki_01- a będziesz miała z kim dyskutować? Przeważnie jest tak, że osoby które sa przeciwne kotom marnie reagują na jakiekolwiek argumenty. Po prostu każdemu można przedstawić przepisy prawne - koty stanowią własność miasta i mają prawo żyć tam gdzie żyją. Osoby je krzywdzące są zagrożone odpowiedzialnością karną. Pozostaje mieć nadzieję, że pieniążki z miasta w tym roku na sterylki będą bez tego wcale się nie dziwię sąsiadom że mają za złe, że koty się im mnożą w piwnicy. Warto byłoby w tzw międzyczasie zorientować się ile chłopaków a ile babeczek tam jest...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt sty 14, 2011 18:58 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Moje koteczki mają biegunkę.U mnie to standard :roll:
I znów smrodek i koty żyjące po pachy w odchodach 8)
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt sty 14, 2011 19:33 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Jutro odjeżdża pierwsza dziewczynka z Mikołajków :( Dzieciaczki rosną i rosną, a na chłopaczków na razie chętnych nie widać...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pt sty 14, 2011 19:33 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Mama Mikołajków wróciła na nasz teren i przychodzi na jedzonko :)

Luspa

Post » Pt sty 14, 2011 19:36 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Luspa - może by podesłać foto czarnych panów, hę? Tak kilka, żeby było z czego wybierać. Chętnych brak bo one nie są nawet wystawione...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Pt sty 14, 2011 19:38 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

aga&2 pisze:niki_01- a będziesz miała z kim dyskutować? Przeważnie jest tak, że osoby które sa przeciwne kotom marnie reagują na jakiekolwiek argumenty. Po prostu każdemu można przedstawić przepisy prawne - koty stanowią własność miasta i mają prawo żyć tam gdzie żyją. Osoby je krzywdzące są zagrożone odpowiedzialnością karną. Pozostaje mieć nadzieję, że pieniążki z miasta w tym roku na sterylki będą bez tego wcale się nie dziwię sąsiadom że mają za złe, że koty się im mnożą w piwnicy. Warto byłoby w tzw międzyczasie zorientować się ile chłopaków a ile babeczek tam jest...

Nie planuję calej gromady oswajać na siłę :) po prostu co ma szanse na znalezienie swojego ludzia i jest dość małe do oswojenia (będzie tego dwa może trzy koty) to chcę zabrać. Reszta z czasem idzie pod nóż. Spróbuję zorientować się ile tam jest bab.

niki_01

Od: Pon sie 21, 2006 18:21

Post » Pt sty 14, 2011 19:47 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

aga niestety nie idzie wypuścić tam gdzie były bo tam nikt już nie mieszka.Pani jak wyszła ze szpitala to zamieszkała u córki.koty maja tylko mnie i.....moją piwnicę.A jeśli nie ciachnę na czas to koniec świata.Jakimś sposobem muszę je połapać :roll: :? Kawusie mają DS :ok: można zdjąć z kotkowa.Pojechały do Białegostoku.na DS poszły też Irek,Rudolf,Kita i Mania ale za to mam trzy nowe. :(

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt sty 14, 2011 20:14 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

aga&2 pisze:Luspa - może by podesłać foto czarnych panów, hę? Tak kilka, żeby było z czego wybierać. Chętnych brak bo one nie są nawet wystawione...

Właśnie wysłałam.

Luspa

Post » Pt sty 14, 2011 20:38 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

dorotak97 pisze:Moje koteczki mają biegunkę.U mnie to standard :roll:
I znów smrodek i koty żyjące po pachy w odchodach 8)

No kochana podjęłaś wielkie ryzyko pisząc te słowa :) chyba wiesz co mam na myśli :ryk:

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Pt sty 14, 2011 20:50 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Myślisz że mój DT będą sprawdzać jakieś organizacje? 8)
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Pt sty 14, 2011 20:55 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Aga&2 - a kochanej, przemiłej Gosieńki- tulisi nikt nie chce?Jest dorosła ala fajna grubaska. :D
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Pt sty 14, 2011 21:13 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

dorotak97 pisze:Myślisz że mój DT będą sprawdzać jakieś organizacje? 8)

Z pewnością. Od mojej wizyty mogłaś już sprowadzić sobie jakieś zwierzaki do maltretowania 8)

Luspa - to jeszcze załącznik do maila poślij :)

Małgorzata J - cisza. Polecałam kilku osobom. Ale oczywiście wszyscy chcą kotka 6cio tygodniowego, 3 tygodniowego, najlepiej jeszcze w brzuchu mamy :evil:
Obrazek 

aga&2

Post » Sob sty 15, 2011 8:50 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Muszę podzielić się z Wami radoscią - kociak je! :mrgreen: Chrupki, saszetkę i jogurt rano wcinał, w domu zapanowała radość :wink: Jedziemy do weta, jeszcze tylko jutro :1luvu: Dzięki wielkie za trzymanie za niego kciuków :)

spacja

Od: Nie sty 02, 2011 22:02

Post » Sob sty 15, 2011 8:53 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

spacja pisze:Muszę podzielić się z Wami radoscią - kociak je! :mrgreen: Chrupki, saszetkę i jogurt rano wcinał, w domu zapanowała radość :wink: Jedziemy do weta, jeszcze tylko jutro :1luvu: Dzięki wielkie za trzymanie za niego kciuków :)

Uff.....idzie ku lepszemu.Cieszę się bardzo :ok: :ok:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

[poprzednia][następna]