Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 18:08 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Jak większość z nas jestem bardzo zawiedziona i zniesmaczona tym niesolidnym jednostronnym reportażem (obejrzałam dziś rano na www) :?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt sty 14, 2011 18:29 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Lepiej jest uderzać do tvp z takimi sprawami niż do komercyjnych stacji, które tylko sensacji szukają.Przed chwilą w Panoramie była wzmianka o maltretowanych zwierzętach i o zaostrzaniu kar.Można?Można.
...a na ziemi pokój ludziom...i kotom...

Dark Lord

Od: Śro sty 24, 2007 21:30

Post » Pt sty 14, 2011 18:32 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Dark Lord pisze:Przed chwilą w Panoramie

właśnie oglądałam.... i pokazany filmik jak właściciel wprowadza swojego psa na tory i pozwala mu zginać pod pociągiem sprawiła ze zwróciłam kolację....
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pt sty 14, 2011 18:38 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Napiszcie, o czym mówiono w tej Panoramie. Raczej a propos tego nieszczęsnego "wypadku" na przejeździe pod Białą czy ogólnie, na fali ostatnich medialnych wydarzeń (YouTube, husky)?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pt sty 14, 2011 18:39 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

CatAngel pisze:
i jeszcze to http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1, ... YCZNE.html :evil: :evil: :evil: :evil: no krew mnie zalała. Weźmy się za to :evil: :evil: :evil: bo tak nie może być :evil:

Odnośnie jeszcze ostatniego linku :!:

I proszę jaki ładny tytuł napisali :arrow: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... F848121705
:evil: :evil:

O tym mówili :!:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sty 14, 2011 18:40 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

gosikbaum pisze:
Dark Lord pisze:Przed chwilą w Panoramie

właśnie oglądałam.... i pokazany filmik jak właściciel wprowadza swojego psa na tory i pozwala mu zginać pod pociągiem sprawiła ze zwróciłam kolację....

Jemu tam główka odpadłam :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: aż mi się słabo zrobiło :cry: :cry: :cry:

CatAngel

Post » Pt sty 14, 2011 18:41 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Arwilla pisze:Witam serdecznie :)

Chciałam skrobnąć coś w sprawie tej rodziny...
Moim zdaniem reportaż jest ok...
Psycholog tez ma rację - temu małemu trzeba pomóc... nauczyć go czym jest żywe stworzenie i jak z nim postępować... rodzice nie nauczyli, to ktoś musi...
Ze starszym jest trudniej... mnie się też cisną na usta same niecenzuralne wyrazy, ale zamykanie gówniarza w poprawczaku nic nie da... wyjdzie z niego jako jeszcze większy degenerat... :evil:

Nie wiem, jak ten ojciec może twierdzić, że oni kochają zwierzęta... Makabrycznie ta miłość wygląda... :evil:

Witam, również serdecznie:)

Zgodzę się co do opinii pani psycholog i tego, że poprawczak 15 - latka to najgorsze wyjście...Bo właśnie wyjdzie jeszcze gorszy (aż strach pomyśleć - i nie są to tylko domysły, ani powielana opinia...).
Żałuję, że nie ujęto w reportażu wypowiedzi Catnaperki, między innymi dlatego, że teraz internauci ukazani zostali jako banda mściwych przygłupów, którzy ślą pogróżki do niewinnych ludzi....
Nie będę komentowała samego reportażu, bo co tu dużo mówić - mimo wszystko był jednostronny.

Chciałam jednak powiedzieć, że w świetle wypowiedzi ojca, a zwłaszcza tych dotyczących kary dla starszego syna, nasza petycja ma sens, w brew opinii niektórych forumowiczów. W związku z tym zachęcam do podpisywania petycji, oczywiście tych, którzy zgadzają się z ich treściami:)

Co do miłości do zwierząt....................Przypomniał mi się cytat z filmu "Obywatel Welles/ RKO 281, nie przytoczę go dokładnie, ale chodziło o miłość na własnych warunkach. To taka mała dygresja, ale wolałabym by nikt nigdy nie pokochał mnie miłością na "takich" własnych warunkach.......

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Pt sty 14, 2011 18:44 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Było o "wypadku" na torach i fim z maltretowanym kotem zaplątanym w jakąś linkę, jakiś gość się wypowiadał, ze np. kary pieniężne to powinno być np. 20tys i jakaś psycholog mówiła o tym, że maltretują zwierzęta bo ich nikt nie broni lub słabo a potem weźmie się np za staruszki.
...a na ziemi pokój ludziom...i kotom...

Dark Lord

Od: Śro sty 24, 2007 21:30

Post » Pt sty 14, 2011 18:47 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Dark Lord pisze:Było o "wypadku" na torach i fim z maltretowanym kotem zaplątanym w jakąś linkę, jakiś gość się wypowiadał, ze np. kary pieniężne to powinno być np. 20tys i jakaś psycholog mówiła o tym, że maltretują zwierzęta bo ich nikt nie broni lub słabo a potem weźmie się np za staruszki.

A skąd będą brać te 20tyś i jak nie zapłacą to co pójdą siedzieć, to można od razu zrobić :wink:

Ani kary pieniężne, ani więzienie nie nauczą ich zachowania(ludzie siedzą za morderstwa, wychodzą i dalej mordują) tutaj powinnien być ewidentny wpier... od dużych panów 8) i prace społeczne (sprzątanie odchodów) 8) i wiele takich tego typu :D

edit:literki
Ostatnio edytowano Pt sty 14, 2011 18:48 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Pt sty 14, 2011 18:47 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

CatAngel pisze:
CatAngel pisze:
i jeszcze to http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1, ... YCZNE.html :evil: :evil: :evil: :evil: no krew mnie zalała. Weźmy się za to :evil: :evil: :evil: bo tak nie może być :evil:

I proszę jaki ładny tytuł napisali :arrow: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... F848121705

Straszna sprawa, czytałam wczoraj, a bardziej drastyczne szczegóły (pierwszy podany przez Ciebie link) chyba sobie daruję :(
Ciekawe, czy i tutaj wszystko odbyło się jak w przypadku, kiedy pod pociągiem ginie człowiek. Wtedy maszynista zostaje wymieniony, od razu otrzymuje pomoc psychologiczną. Ale to nieważne, ważne, czy jakieś postępowanie się odbędzie? Ten pijany smarkacz będzie za to odpowiadał?

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pt sty 14, 2011 18:50 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Katia80 pisze:
CatAngel pisze:
CatAngel pisze:

Straszna sprawa, czytałam wczoraj, a bardziej drastyczne szczegóły (pierwszy podany przez Ciebie link) chyba sobie daruję :(
Ciekawe, czy i tutaj wszystko odbyło się jak w przypadku, kiedy pod pociągiem ginie człowiek. Wtedy maszynista zostaje wymieniony, od razu otrzymuje pomoc psychologiczną. Ale to nieważne, ważne, czy jakieś postępowanie się odbędzie? Ten pijany smarkacz będzie za to odpowiadał?

Najbardziej denerwuje mnie tytuł drugiego linku http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... F848121705
:arrow: Dokudów: Pijany pieszy przeżył zderzenie z pociągiem, pies zginął

:evil:

CatAngel

Post » Pt sty 14, 2011 19:00 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Jezu jak oni to napisali ;/ Jakby to był przypadkowo przechodzący przechodzień i przy okazji zginął pies... Trzymajcie mnie nooooo I jakby to ten palant był poszkodowany i dziekujmy Bogu, że nic mu się nie stalo bidulek! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

W FAKTACH będzie teraz materiał i film z owczarkiem :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pt sty 14, 2011 19:02 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Bez sensu nieco cały artykuł, zderzenia z pociągiem nikt by nie przeżył. Wczoraj przeczytałam o tym w innym miejscu, jakiś inny link, napisano, że gostek w ostatniej chwili uciekł z torów, pies - zdezorientowany - został :( Tu piszą, że pociąg tego pana potrącił. To miał niezłego farta, że tylko mu kości połamało. Maszynista nie zdążył wyhamować składu. Bez sensu pisać tak dramatycznie, nigdy nie zdaży, kto chce popełnić samobójstwo w ten sposób, temu na pewno się uda :? droga hamowania pociągu to setki metrów, może przed przejazdem trochę zwalniają, ale bez przesady, tutaj przejazd strzeżony, no i głęboka noc, ciemno. Hmmm...
Ale nie ma co wnikać, skończyło się tragedią :(

EDIT I tak zupełnie abstrahując, aż mnie ciarki przeszły, pierwszy link pod artykułem, w Przeczytaj więcej, jechałam wcześniejszym pociągiem, to po jego przejeździe ci idioci zaczęli się w ten sposób zabawiać, mogło dojść do tragedii, czy u takich ludzi myślenie się wyłącza? jak można na coś takiego wpaść?
Ostatnio edytowano Pt sty 14, 2011 19:07 przez Katia K., łącznie edytowano 1 raz

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pt sty 14, 2011 19:06 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Ale... zauważyłyście, że prawie codziennie mówią w tTV o maltretowaniu zwierząt, wcześniej tak nie było.

CatAngel

Post » Pt sty 14, 2011 19:14 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

CatAngel pisze:Ale... zauważyłyście, że prawie codziennie mówią w tTV o maltretowaniu zwierząt, wcześniej tak nie było.

I dobrze i źle zarazem.
Dobrze, bo dzięki temu są szanse, by ktoś coś z tym zrobił, a źle, bo najlepiej gdyby w ogóle nie musieli o tym mówić...

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

[poprzednia][następna]