Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 1:15 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

anna57 pisze:
Catnaperka pisze:Nie mogłam patrzeć jak ten gnom głaszcze tego kota milińskiej! Boże! Czy nie uważacie, że dziecko w wieku 3 lat powinno się już umieć wypowiadać a nie wydawać z siebie takie dźwięki?!

Dzwoniłam do szkła, wysłałam kilka smsów i du**

Jak miałaś takie teksty przy okazji nagrania, to gratuluję.

no jak widać z efektów, teksty to myśmy chyba za słabe mieli :evil:
KotkaWodna

Post » Pt sty 14, 2011 1:25 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

KotkaWodna pisze:
anna57 pisze:
Catnaperka pisze:Nie mogłam patrzeć jak ten gnom głaszcze tego kota milińskiej! Boże! Czy nie uważacie, że dziecko w wieku 3 lat powinno się już umieć wypowiadać a nie wydawać z siebie takie dźwięki?!

Dzwoniłam do szkła, wysłałam kilka smsów i du**

Jak miałaś takie teksty przy okazji nagrania, to gratuluję.

no jak widać z efektów, teksty to myśmy chyba za słabe mieli :evil:

Pewnie tak...
O wiele za słabe....
I pewnie nie za mądre...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt sty 14, 2011 1:41 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

daggie pisze:Hmmm... A może by tak zadzwonić do tego programu "Szkło kontaktowe"?
Wiem, że to niby o polityce, ale... wiecie, skrytykować media ogólnie - że są stronnicze, że odwracają - nomen omen - kota ogonem, że ogólnie co z tą Polską i wyrazić swoje zdanie?
Tam nie zdążą ocenzurować, jak już człowiek jest na linii...

:ryk:
Niestety tam nie połączy się ktokolwiek.
Osoby są weryfikowane.
Wypowiedzi zresztą też.
Oto Czarna i Szara czyli małe piekiełko w domu :)
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010
Nigdy Was nie zapomnę .........
viewtopic.php?f=1&t=117775&p=6785790#p6785790

Viveron

Od: Wto sie 03, 2010 22:09

Post » Pt sty 14, 2011 1:45 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Viveron pisze:
daggie pisze:Hmmm... A może by tak zadzwonić do tego programu "Szkło kontaktowe"?
Wiem, że to niby o polityce, ale... wiecie, skrytykować media ogólnie - że są stronnicze, że odwracają - nomen omen - kota ogonem, że ogólnie co z tą Polską i wyrazić swoje zdanie?

Osoby są weryfikowane.
Wypowiedzi zresztą też.

Nieprawda.
Ja się kiedyś do nich dodzwoniłam.
Nie pytali mi się, w jakim temacie..

anna57

Post » Pt sty 14, 2011 1:58 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

anna57 pisze:
Viveron pisze:

Osoby są weryfikowane.
Wypowiedzi zresztą też.

Nieprawda.
Ja się kiedyś do nich dodzwoniłam.
Nie pytali mi się, w jakim temacie..

Wysłałam do nich przez ostatnie 2 lata ze 100 smsów, nie ukazał się ani jeden.
Dzwoniłam ze 200 razy, połączyłam się raz przy czym rozmawiałam z panią spoza wizji po czym połączenie zostało przerwane.
Chciałam koniecznie rozmawiać o nierzetelności dziennikarzy :mrgreen:
Znaczy szczęściara jesteś, pogratulować :ok:
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010

Viveron

Post » Pt sty 14, 2011 2:02 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Ja chciałam uderzyć do Pospieszalskiego z "Warto rozmawiać" ale ponoć zdejmują mu program z anteny.
Szkoda.
Mogłoby być ciekawie.
Z jednej strony obrońcy zwierząt, a z drugiej?.......dziennikarze TVN ze swoim reportażem :ryk:
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010

Viveron

Post » Pt sty 14, 2011 2:40 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Viveron pisze:Ja chciałam uderzyć do Pospieszalskiego z "Warto rozmawiać" ale ponoć zdejmują mu program z anteny.
Szkoda.
Mogłoby być ciekawie.
Z jednej strony obrońcy zwierząt, a z drugiej?.......dziennikarze TVN ze swoim reportażem :ryk:

Że zdejmują, to i dobrze.
Chociaż pewnie tvn i dziennikarzy z lubością by rozłożył na części pierwsze.
Tak na poważnie, to nie wiem kto mógłby rozkręcić sprawę jeszcze raz. Może Michał Olszański z „Magazynu Ekspresu Reporterów” ? Ma psy, w pytaniu na śniadanie czasami pokazuje zwierzaki do adopcji.
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Pt sty 14, 2011 2:48 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Kalinuwka pisze:
Viveron pisze:Ja chciałam uderzyć do Pospieszalskiego z "Warto rozmawiać" ale ponoć zdejmują mu program z anteny.
Szkoda.
Mogłoby być ciekawie.

Że zdejmują, to i dobrze.
Chociaż pewnie tvn i dziennikarzy z lubością by rozłożył na części pierwsze.
Tak na poważnie, to nie wiem kto mógłby rozkręcić sprawę jeszcze raz. Może Michał Olszański z „Magazynu Ekspresu Reporterów” ? Ma psy, w pytaniu na śniadanie czasami pokazuje zwierzaki do adopcji.

Dobry pomysł, masz dojścia?

anna57

Post » Pt sty 14, 2011 2:56 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

No nie bardzo mam dojście. Tak mi do głowy przyszło.

Gdyby ktoś miał wenę do kontaktu z nimi ja uchylam się z powodu choroby to proszę
http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny ... reporterow
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Pt sty 14, 2011 6:13 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

No niestety swojego komentarza na uwadze nie znalazłam, a nie był obraźliwy. No cóż może się zagubił????
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt sty 14, 2011 7:28 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Qr.. do tej pory mnie telepie :evil: :evil: :evil:

Jedna wielka ściema, nieszczęśliwa rodzinka, biedny tatuś, kochający zwierzaki i nie radzący sobie z nastolatkiem, zagubiony nastolatek - początkujący satanista... Gów.. prawda, ten satanizm to tak na szybko wymyślona linia obrony, która ma służyć temu, że: młodego się wyśle na jakieś pogadanki terapeutyczne (już było o tym, że Dominikanie mają się tym zająć), opinia publiczna będzie współczuć, bo biedacy mają trudnego nastolatka w domu, reszta rodzinki nie poniesie żadnej kary, sprawa pójdzie pod dywan, acha, no i w tym wszystkim nikt nawet nie zapyta o to, czy kot z filmu rzeczywiście żyje. Kto im taką linię obrony podsunął, to nie wiem, nie zdziwiłabym się, po obejrzeniu tego tfu, pożal się Boże, reportażu, że to mógł być ktoś z tych "obiektywnych" dziennikarzy. Moim zdaniem dręczenie zwierzaków po prostu było normalką w tym domu, coś w rodzaju zabawy dzieciaków a rodzice (w najlepszym wypadku) nie zwracali na to uwagi. Jak młody mówił o tym "satanizmie" to od razu wyczułam, że nie ma bladego pojęcia, o czym mówi, to były tylko zdawkowe, najbardziej obiegowe formułki, które krążą wśród tzw. "ciemnego ludu" (czyli np. to, że sataniści składają koty w ofierze).

Ja się pytam, co to miało być??? Gdzie Catnaperka???

A o pani Milińskiej zaraz poszukam, ale to, co piszecie, przeraża mnie. Kto wziął takiego eksperta? Czy na miejscu w Krakowie nie ma stowarzyszeń/fundacji prozwierzęcych? Czy nie można było porozmawiać choćby z Panią z TOZu, która wzięła kota do siebie?

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt sty 14, 2011 8:15 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

skaskaNH pisze:.... Moim zdaniem dręczenie zwierzaków po prostu było normalką w tym domu, coś w rodzaju zabawy dzieciaków...

To jest oczywiste jak 2 * 2. Nie wiem jakim skończonym idiotą trzeba być, żeby się nabierać na teksty tego głupiego szmaciarza.

skaskaNH pisze:....
a rodzice (w najlepszym wypadku) nie zwracali na to uwagi.

Albo są takimi debilami, że nie widzą przerażenia kota, bo bezczelnie kłamie gdy mówii o ich normalnym zachowaniu. Brak zębów u tak młodych kotów też normalka. Dziwne, że moje (łącznie 16 kotolat) mają komplet kłów.

Dobrze jest zdrowo zacząć dzień. :wink:

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pt sty 14, 2011 9:25 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Uderzyło mnie to, że ojciec chłopaków twierdzi, że nie widział zmian w zachowaniu zwierząt. Obdukcja świadczy o tym, że maltretowanie nie było odosobnionym przypadkiem:

cyt. z Dziennika Polskiego: " - Kotka jest przerażona, ale całkowicie pozbawiona agresji - mówi Monika Krzyżanowska. - Na początku schowała się do szafy, nie chciała jeść, ale bezbłędnie trafiła do kuwety. Prócz wyłysień, które mogą być śladami po uderzeniach, ma nieco chwiejny chód, który może być wynikiem zmian neurologicznych."
"Trzy kotki mają powybijane zęby, a dwie - wyłysienia, mogące być pozostałościami po ranach.
Jedna z kotek ma na szyi ślady sugerujące, że mogła być duszona bądź wieszana."

cyt. z Gazety Krakowskiej: "Wszystkie zwierzaki zostały przewiezione do krakowskiego azylu na obserwację. Wyglądają na maltretowane. Koty mają uszkodzone zęby, wszystkie zwierzęta boją się ludzi.
- Nie chcemy, aby przebywały w schronisku - mówi Barbara Grzywacz, kierownik KTOZ. Bo pobyt tam pogłębia ich stres. Z uwagi na traumę, jaką zwierzęta przeżywają na widok małych dzieci, inspektorzy proszą o pomoc małżeństwa lub osoby samotne."

Jak można tego nie widzieć? Czy widzowie oglądający wczoraj Uwagę uwierzą ojcu? Zapewne miłośnicy zwierząt nie, ale osoby, które nie mają i nigdy nie miały zwierząt mogą uwierzyć.
Poza tym: piętnastolatek nie okazał nawet odrobinę skruchy, jego odpowiedzi były wyuczone i bezemocjonalne.
Balbinka => ObrazekCelinka => Obrazek Obrazek

bemka

Od: Śro wrz 23, 2009 22:38

Post » Pt sty 14, 2011 9:33 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

bemka pisze:
Jak można tego nie widzieć? Czy widzowie oglądający wczoraj Uwagę uwierzą ojcu? Zapewne miłośnicy zwierząt nie, ale osoby, które nie mają i nigdy nie miały zwierząt mogą uwierzyć.
Niestety to prawda, podam przykład mojego TZ-ta: po aferze z wykryciem filmiku na YT i poszukiwaniach sprawcy stwierdzil, że za coś takiego to by sprawcy łapy połamał, a wczoraj już coś zaczął nadmieniać, że żal mu tego ojca... A on jest właśnie przykładem takiego "przeciętnego widza", tzn. lubiącego zwierzaki, ale niezaangażowanego głębiej w te sprawy.
bemka pisze:Poza tym: piętnastolatek nie okazał nawet odrobinę skruchy, jego odpowiedzi były wyuczone i bezemocjonalne.

Dokładnie to samo odczułam.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt sty 14, 2011 9:49 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

program jest na facebooku
http://www.facebook.com/pages/TVN-UWAGA/126920476166

proponuję tam też pisać

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[poprzednia][następna]