Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 22:27 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Cholera nie mam kablówki, czy ktoś mi powie dlaczego ja widzę na stronie uwagi tylko cztery strony komentarzy i żadnych nowych?
...a na ziemi pokój ludziom...i kotom...

Dark Lord

Od: Śro sty 24, 2007 21:30

Post » Czw sty 13, 2011 22:29 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Amika6 pisze:
Maroni pisze:
Synalek, z jego wypowiedzi podobało mi się jak czytał te komentarze i sr*ał w gacie, że go ktoś dorwie, pobije, itp. bo przynajmniej teraz wie, że nie wolno tak robić.

:!:
To była inna osoba (ta pomyłkowo wyszukana przez internautów) a nie ten smarkacz sadysta.

Aha, myślałem, że to ten synalek sadysta, mówił o tych komentarzach :P

Maroni

Od: Pt gru 31, 2010 0:14

Post » Czw sty 13, 2011 22:32 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

To nie są wszystkie. Teraz są chyba ze 4 kawalki po kilka stron. Pod naglówkami Sadysta - satanista i Sadysta. Trzeba zacząć od Forum i szukać z boku.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw sty 13, 2011 22:36 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Wybaczcie, musiałam ochłonąć :evil: Nie, ja jestem załamana tym programem. Pod koniec to już się modliłam, żeby mnie nie pokazali albo żeby zasłonili twarz bo pokazać się w takim programie, w takim kontekście... :evil: Jutro zadzwonię do reporterki, która się ze mną cały czas kontaktowała, której wysłałam petycję, której opowiadałam o innych bestialskich czynach na zwierzętach, której mówiłam o naszych postulatach, naszej bezsilności, naszej złości na obecną Ustawę, której mówiłam, że nie możemy zasłaniać oczy, udawać, że nie słyszymy bo wtedy nic się nie zmieni.... Jak widać trafiło w próżnię.... Bardzo mi przykro.
Mówiłam jej ile maili wysłaliśmy, jak się zjednoczyliśmy, pokazywałam te zasrane maile, oni to kręcili, pytali, pokazywałam maile do stacji, do bbc, cnn, do celebrytów, do posłanek, posłów... A oni powiedzieli o internautach w kontekście niesprawiedliwie posądzonego... A czy to TVN znalazł ten film? Czy tysiące internautów, którzy się zjednoczyli w jednym celu, wysłali petycje, setki maili? To dzięki nam tvn nakręcił swój zasnary program, ktoś wziął pewnie grubą kasę za to. Nie ja tego nie rozumiem. Dlaczego o tym nie powiedzieli nooooooooooo
Mojego komentarzu pod tvn uwaga na temat w/w nie dali.... cenzuro witaj (a napisałam logicznie, składnie i co najważniejsze kulturalnie).
Co do Milińskiej :evil: Ja wam pisałam, że już ten reporter co był u mnie mówił, że wracają od niej i że ona chce nawracać tych zwyroli. Dlaczego oni nie sprawdzili tej baby?! Niezłe ma plecy w tvnie! Widzieliście dwa reportaże o niej na stronie? http://uwaga.onet.pl/42585,news,,rehabi ... ortaz.html
http://uwaga.onet.pl/42584,news,,co_mow ... ortaz.html
Rzygać się chce!!!!!!!!!! Ja też słyszałam o niej straszne rzeczy. Proszę przeczytajcie podpisy przeciw w tej petycji http://www.petycje.pl/petycjePodpisyLis ... s_rodzaj=2
TO JEST CHORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw sty 13, 2011 22:41 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

na str uwagi w reportażu nie ma narratora! Jak się nazywała ta *** behawiorystka? Nie zdziwiłabym się gdyby współpracowała z milińską. Ona powiedziała, że nie wie czy stan zwierząt jest spowodowany tym co przeszły czy zabraniem z domu!!!!!!!!!!! Ludzie trzymajcie mnie!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Czw sty 13, 2011 22:49 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Wstrząśnięty jestem.Z reportażu wynika,że rodzice cierpią,a tacy byli dobrzy przygarnęli zwierzaki a tu im grożą żli ludzie.To jest wstrętne.Pokazali ludzi,a nic nie było o krzywdzie zwierząt-tak ja to odebrałem.A już tragifarsą jest obecność KM w tym wszystkim.
A jednocześnie proszę o zapoznanie się z wątkiem na dogomanii:
Psie piekło na Martenowskiej w STARACHOWICACH. Jest nas 10.POMÓŻ!-str.od25:-wiem,że dotyczy psów,ale właśnie na wypadek gdyby ,,bohaterka,,wątku zaczęła ,,kochać,, koty przeczytajcie!!!By koty uniknęły losu tych psów czytajcie!!!i błagam uważajcie..Żaden kot nie powinien tam trafić!!!Żadna świnka morska,papuga,szczur,mysz..
-----------
Waldek
Ostatnio edytowano Czw sty 13, 2011 22:50 przez Elżbieta, łącznie edytowano 1 raz
Elżbieta

Post » Czw sty 13, 2011 22:49 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Ech... a najgorsze jest to, że faktycznie ten reportaż mógł zostać odebrany w ten sposób, że rodzice i dzieciak to ofiary (ale czego?).
Zadzwoniła do mnie właśnie moja Mama, poopowiadać mi co u naszych kotów - i wspomniała, że obejrzała dzisiejszą Uwagę, że było o tej sprawie z maltretowanym kotkiem (Mama wiedziała o sprawie, bo jej opowiadałam, a potem widziała jakieś reportaże w TV, ale "bardziej zorientowana" nie była).
Więc z jej strony - "zwykłego" telewidza, wiedzącego o sprawie głównie z mediów - wyglądało to tak "no, wypowiadała się pani psycholog, i pani behawiorystka, i ojciec chłopca, że chce żeby on poniósł karę i pracował w schronisku, i że chłopak jest satanistą i że zajmą się nim Dominikanie, i że ojciec chłopca przygarniał zwierzęta, że znalazł pieska w Poznaniu..." - specjalnie jej nie przerywałam, bo wygląda na to, że kotach właściwie niewiele tam było... No i potem Mama potwierdziła, że faktycznie - całość zrobiona tak, żeby to tej rodziny było szkoda.
I nie dowierzała, gdy jej powiedziałam, że sprawa wygląda całkiem inaczej i że to tylko takie branie na litość.
Więc niestety - nie wykazał się tefałen, podejrzewam, że większość ludzi odebrała ten reportaż właśnie tak :(

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Czw sty 13, 2011 22:51 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Czy to normalne, że film tego sadysty można sobie najnormalniej obejrzeć cały czas na stronie Uwagi?Ponoć miał zniknąć z internetu.... :?
...a na ziemi pokój ludziom...i kotom...

Dark Lord

Od: Śro sty 24, 2007 21:30

Post » Czw sty 13, 2011 22:52 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Elżbieta pisze:Wstrząśnięty jestem.Z reportażu wynika,że rodzice cierpią,a tacy byli dobrzy przygarnęli zwierzaki a tu im grożą żli ludzie.To jest wstrętne.Pokazali ludzi,a nic nie było o krzywdzie zwierząt-tak ja to odebrałem.A już tragifarsą jest obecność KM w tym wszystkim.
A jednocześnie proszę o zapoznanie się z wątkiem na dogomanii:
Psie piekło na Martenowskiej w STARACHOWICACH. Jest nas 10.POMÓŻ!-str.od25:-wiem,że dotyczy psów,ale właśnie na wypadek gdyby ,,bohaterka,,wątku zaczęła ,,kochać,, koty przeczytajcie!!!By koty uniknęły losu tych psów czytajcie!!!i błagam uważajcie..Żaden kot nie powinien tam trafić!!!Żadna świnka morska,papuga,szczur,mysz..
-----------
Waldek

czy mógłbyś podlinkować ten wątek?
Dzięki

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw sty 13, 2011 23:00 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

:evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Czw sty 13, 2011 23:02 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Nie mogłam patrzeć jak ten gnom głaszcze tego kota milińskiej! Boże! Czy nie uważacie, że dziecko w wieku 3 lat powinno się już umieć wypowiadać a nie wydawać z siebie takie dźwięki?!

Dzwoniłam do szkła, wysłałam kilka smsów i du**
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Czw sty 13, 2011 23:07 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

:pig: :pig: :evil: :crying:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw sty 13, 2011 23:08 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Tak-już podaję link:Obiecałem sobie,że na każdym forum podam,a co ludzie zrobią-to już od nich zależy,byle się zastanowili jakby co..
http://www.dogomania.pl/threads/189485- ... -STARACHOW
----------
Ręce mi się trzęsą.. :oops:
Waldek
Elżbieta

Post » Czw sty 13, 2011 23:19 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Jak oglądałam Uwagę - tyle co skończyłam - to z moich ust leciały o kur*a za o kur*ą

Jestem w szoku, jestem wstrząśnięta!

Jestem...
rozpłakałam się po prostu...
najszczesliwsza

Post » Czw sty 13, 2011 23:26 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

I nie ma obiektywizmu dziennikarskiego,bo gadałem trochę ze znajomymi.Odebrali to jako próbę ew.złagodzenia potencjalnej kary.I nie wyobrażają sobie pracy tego nastolatka ze zwierzętami.Wypowiedż osoby ze schroniska w Bydgoszczy,że byli w ich schronisku chłopcy od tamtego biednego kota i,że obudziła się w tych chłopakach empatia-hmm..czy to jest gwarancja,że empatia się obudzi i w tym przypadku?A zresztą-nie pamiętam by w tamtej sprawie było coś nt.satanizmu i czarnych mszy i o składaniu kotów w ofiarze.Może mam sklerozę-jestem zirytowany to może nie pamiętam.
Waldek
Elżbieta

[poprzednia][następna]