kotka obsikująca mieszkanie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 22:12 kotka obsikująca mieszkanie

witam serdecznie. mam pewien problem z kotka za bardzo nie wiem jak to napisac... mam od prawie roku kotke mieszka ze mna w mieszkaniu w bloku i czasem latem wychodzi ze mna na balkon a na codzien jest w mieszkaniu. od malutkiego kociaczka nie miala problemu z zalatwianiem sie do kuwety ktora od poczatku stoi w jednym miejscu. od pewnego czasu ma "ochote na kocura" i caly czas czulam jakis nieprzyjemny zapach i odkrylam ze moja kotka obsikuje mi mieszkanie(sciany, ubrania byty torebke lozko) wszystko co sie nawinie jak kot. nie wiem co jest tym spowodowane. bardzo prosze o jakies porady jak rozwiazac ten problem bo jestem bezsilna...

martusia447

Od: Czw sty 13, 2011 21:59

Post » Czw sty 13, 2011 22:18 Re: kotka obsikująca mieszkanie

Podstawowa rzecz WYSTERYLIZOWAĆ kotkę i problem się skończy.Póki co jeśli kotka nie była sterylizowana to jest jedyna pewna przyczyna jej zachowań.I nie daj Boże nie wypuszczaj jej,bo jak zajdzie w ciążę to będą tylko kolejne kociaki poszukujące domów,a bezdomnych jest już wystarczająco wiele.

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Czw sty 13, 2011 22:20 Re: kotka obsikująca mieszkanie

Bo kocice w rui znaczą teren moczem - przywołują kocura. Tyle, że mocz nie ma aż tak powalającego zapachu jak kocurzy.

Rozwiązanie? bardzo proste - czym prędzej kotkę wykastrować. Nie będzie się męczyć z instynktami, a Ty z zasikanym mieszkaniem.
Zabieg jest stosunkowo prosty - wystarczy tylko wybrać polecanego weterynarza, który wykona zabieg tzw "krótkim cięciem" (ranka wielkości 1-2 cm). Po pierwszej dobie kotka na ogół nie pamięta, że jakiś zabieg się odbył (no chyba, że się ją zapakuje w ubranko pooperacyjne), a po tygodniu ranka jest już pięknie wygojona.

;)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw sty 13, 2011 22:43 Re: kotka obsikująca mieszkanie

Moja kotka w czasie rujki też nam obsikiwała pościel. Po sterylizacji wszystko minęło.

Kotka zachowuje się zupełnie normalnie.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30