Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 13, 2011 20:31 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Wydźwięk tego taki, że biednym ludziom odebrano zwierzaki, uratowane z ulicy i muszą teraz w klatkach w schronisku siedzieć.
Szkoda gadać.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw sty 13, 2011 20:32 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Od kiedy natknęłam się na ten film (a było to na samym początku, miał on wtedy 300 odsłon na YT) jestem w szoku.
Ten reportaż był jednostronny moim zdaniem.

Wykreowano tylko tego "Pana - Ojca" na nieświadomego, biednego człowieka, który na dodatek to w głębi duszy jest "Wielkim Sprawiedliwym". Chce on żeby syn poniósł karę, aby odczuł sprawiedliwość, żal było oglądać te bzdury i słuchać tych ściem.

Bronić to on się umie, nie ma co jest w tym mistrzem. Zwykle właśnie tak jest, że takie patologie mogłyby być obsadzane w rolach głównych melodramatów. Jak nikt na świecie umieją ściemniać poprzez skomlenie, które w mistrzowskim wykonaniu zaprezentował nam ten „pan-biedny-bezradny-tatuś”.

Kara powinna być surowa i dotkliwa równorzędna z napiętnowaniem społecznym, jakie powinno ich spotkać i mam nadzieję, że spotyka.

Nie będę pisała, czego im życzę, bo nie ma sensu wylewanie tu całej swojej złości, ale wierzę w karmę i siłę umysłu, wierzę, że wszyscy oburzeni piszący najgorsze rzeczy pod ich adresem wysyłają w ich stronę też swoje myśli, wierzę, że nie trafiają one w próżnie, ale że się zmaterializują i dotkną tych ludzi w taki czy w inny sposób.

meliska1979

Od: Wto gru 28, 2010 21:48

Post » Czw sty 13, 2011 20:32 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

A teraz siedzą i się śmieją :evil:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sty 13, 2011 20:33 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

CatAngel pisze:To dla tych którzy nie mają TVN :)

http://uwaga.onet.pl/

CatAngel - dzięki za pamięć o "beztefałenowych" i linka! :) :ok:

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Czw sty 13, 2011 20:35 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

daggie pisze:
CatAngel pisze:To dla tych którzy nie mają TVN :)

http://uwaga.onet.pl/

CatAngel - dzięki za pamięć o "beztefałenowych" i linka! :) :ok:

Proszę :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sty 13, 2011 20:36 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

meliska1979 pisze:wierzę w karmę i siłę umysłu, wierzę, że wszyscy oburzeni piszący najgorsze rzeczy pod ich adresem wysyłają w ich stronę też swoje myśli, wierzę, że nie trafiają one w próżnie, ale że się zmaterializują i dotkną tych ludzi w taki czy w inny sposób.

Ja nie wierzę w takie rzeczy, ale chciałabym żeby to się zrealizowało, bo co my teraz możemy zrobić, tu i teraz w tej sprawie, już nic, zwłaszcza po takim reportażu. :evil:
...a na ziemi pokój ludziom...i kotom...

Dark Lord

Od: Śro sty 24, 2007 21:30

Post » Czw sty 13, 2011 20:36 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Ten reportaż był gorzej niż żałosny. Wstyd po prostu..

Mam pytanie, co się dzieje aktualnie z tymi zwierzakami? Bo nie śledziłam tych wątków-za szybko powstawały i nie nadążałam czytać...
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Czw sty 13, 2011 20:37 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Mam ambiwalentny stosunek do resocjalizacji poprzez pracę w schronisku - to trochę tak,jakby pedofila wyslać do przedszkola.
Gdybym była kierowniczką,kazałabym przynajmniej nie spuszczać go z oka ani chwili.

Czy obie kotki przebywają w tym samym DT? Czy DT jest w Krakowie?Ktoś wie jak one się w tej chwili czują?
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Czw sty 13, 2011 20:39 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

naprawdę trudno uwierzyć że tacy dobrzy ludzie, kochający i szanujący zwierzęta nie przekazali tego dzieciakom...
że w domu pełnym zrozumienia dla cierpienia kotów i psów dzieci potrafiły robić takie rzeczy...

jakoś tak mi życie podpowiada że się dzieci raczej od rodziców uczą zachowań
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw sty 13, 2011 20:39 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

... tylko szkoda , że nikt nie zadał pytania PO CO 15-LATEK TO ROBIŁ?
Bo dlaczego ? no to załużmy , że wiemy... zauroczenie PIEKŁEM, ale PO CO? ... co chciał zobaczyć, gdy jego kochany, ulubiony koteczek ląduje po raz kolejny na ścianie???? ... że co ???? sprawdzał wielką kocią miłość ???

takie bla, bla, bla ....

a KOCIA MAMA to trochę ma nieaktualny ten APEL.... :kotek: :kotek: :kotek:
Ostatnio edytowano Czw sty 13, 2011 20:43 przez animalon, łącznie edytowano 1 raz
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw sty 13, 2011 20:40 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Dla tych którzy może jeszcze nie wiedzą co zrobiła ekspert :evil: Milińska z Tiką i innymi kotkami. viewtopic.php?f=1&t=118171

Jestem spokojna...1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw sty 13, 2011 20:42 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Afra666 pisze:Ten reportaż był gorzej niż żałosny. Wstyd po prostu..

Mam pytanie, co się dzieje aktualnie z tymi zwierzakami? Bo nie śledziłam tych wątków-za szybko powstawały i nie nadążałam czytać...

kotki sa najprawdopodobniej w krakowskim TOZie a pieski w schronie
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw sty 13, 2011 20:42 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Dziewczyny mam do Was pytanie, wstyd mi się nawet do tego przyznać, ze mimo takiego upływu czasu nie pofatygowałam się do tej pory do źródła, aby dowiedzieć się jak to jest, ale do rzeczy...

Pewnie mnie nie pamiętacie, ale zaczęłam pisać tu mniej więcej na początku afery z tym filmem. Oburzona jak wszyscy tym, co zobaczyłam na filmie na Y-tube, złożyłam zawiadomienie na policji o popełnieniu przestępstwa. Nóż mi się dosłownie otwiera w kieszenie po obejrzeniu tego reportażu i w związku z tym zaczynam się zastanawiać, co ja jeszcze mogę w tej sprawie zdziałać...?

Nie wiecie czy zawiadomienie złożone przeze mnie będzie jakoś brane pod uwagę? Czy jeśli jak wyczytałam po kilku dniach w necie było złożone zawiadomienie od jakiś fundacji przed świętami (ja zawiadomiłam policję w poniedziałek po świętach) to moje zgłoszenie umorzą?

Pytam dziś tu Was, ale jak nikt mi nie odpowie to postaram się sie spokojnie zasnąć i dowiem sie jutro na komendzie.
Jestem taka zbulwersowana, że się cała trzęsę.

meliska1979

Od: Wto gru 28, 2010 21:48

Post » Czw sty 13, 2011 20:46 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

TVN a raczej cała grupa ITI (tvn, onet itp.) to najbardziej śmieciowa grupa medialna w Polsce. Proponuję nie oglądać i zawsze pamiętać po której są stronie, do tego poinformować znajomych. A reportaż wiadomo - skandaliczny.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Czw sty 13, 2011 20:49 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

e-dita pisze:Wydźwięk tego taki, że biednym ludziom odebrano zwierzaki, uratowane z ulicy i muszą teraz w klatkach w schronisku siedzieć.
Szkoda gadać.

O to to dokładnie. Czekac tylko jak 'wrażliwa' rodzinka uratuje kolejne zwierzaki...synek pójdzie w tany z Belzebubem czy innym diabłem i serial nakręci...grabki opadają do ziemi..
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Od: Śro mar 19, 2008 15:35

[poprzednia][następna]