Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 21:12 Re: Schron. Sosnowiec - Frytka prosi o szanse na życie str.59

Marta a nie widziałaś na kartotekach ktore sa po szczepieniu, ktore nie, bo moze mozna wrzucić na adopcje kogoś?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sty 12, 2011 21:21 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

jutro pojedzie Piotrek a w piątek Dorotka z Alienor no i my z Piotrem w sobotę i w niedzielę pewnie Marta, nie wiem do kiedy pani Ola ma L4

Filomen

Post » Śro sty 12, 2011 21:28 Re: Schron. Sosnowiec - Frytka prosi o szanse na życie str.59

Filomen pisze:Marta a nie widziałaś na kartotekach ktore sa po szczepieniu, ktore nie, bo moze mozna wrzucić na adopcje kogoś?

Ewa po szczepieniu jest Cętak ze szpitalika i biało-bura kotka też ze szpitalika.
Na kwarantannie zero wpisów na istniejące karty.
Notabene Apasz i ten dorosły domowy pregus nie maja załozonych kart.Czyli kompletnie nic o nich nie wiemy :roll:
Jak dziś przy stanie 8 kotow na schronisku jest tak, jak jest ,to powiem szczerze nie mam pojecia jak to biędzie w marcu czy kwietniu ,jak kotów będzie 20 -30 sztuk :(
Będe w schronie z Martyną w niedzielę

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sty 12, 2011 22:27 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

W schronie jest 8 kotów???
I pracownicy potrafią nie dać im jeść. Kurdybanek bluszczyk to za co im właściwie płacą??

Ja to jednak głupia jestem. W piwnicy jest conajmniej pietnastka a w domu dziesięć

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro sty 12, 2011 22:31 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

mam nadzieję, ze do tego czasu nastąpią zmiany personalne albo zrobimy "reklamę" na miare kieleckich Dymin bo tak się nie da dłużej

jak jest pani Ola to jest nakarmione i posprzatane, jak nie ma to zalezy jak trafi na kogo albo zrobią albo nie :evil:

Filomen

Post » Czw sty 13, 2011 9:59 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

podaję za moim mężem stan kotów, ale wiecie jak mężczyzna zna sie na kolorach, nie wiem czy czegoś nie pomylił.
boks1 - biało-czarna kicia kicha trochę
boks 2 - królisia kotka rujka
3-4 - nowa kotka kotna podobno albo gruba, po pracy zwożę ja do Almavetu i jutro będzie wysterylizowana
5. Apasz piwniczny - boi sie i nie je :-(
6. wolny
7-8 - jedna kotka nie wiadomo jaka ??

szpitalik - centka tez ją dzisiaj wezme na sterylke do Almavetu
adopcje - Puchatka czarna i biało -bura ze szpitalika jest ok.

Marta moze ty coś dopasujesz do tego spisu Piotrka

Filomen

Post » Czw sty 13, 2011 10:09 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

W przyszłym tygodniu mam urlop to oprócz tego piątku mogę podjechać jeszcze np. w poniedziałek rano. Ale to tak koło 9ej bo ten tydzień strasznie mnie zmęczył (pomyśleć, że jeszcze 2 dni zostały tego szaleństwa :evil: )
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 13, 2011 10:38 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

a kotka z zieloną obrożą jest ??
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw sty 13, 2011 11:33 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

W dzisiejszym Metrze jest ogloszenie 4 kociaków z sosnowieckiego schroniska - czarnych, czekających od lata. Ale to chyba stare ogłoszenie?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw sty 13, 2011 13:45 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

Może niezbyt jasny zrobiłam opis stanu kociaków :oops:
ADOPCJE Puchatka dziś do Puchatki dołączyła bialo-bura kotka ze szpitalika
KWARANTANNA:
nr 1 kotka bialo-czarna ok 4 mies
Obrazek
nr2 Kotka preguska może być rujkowa bo klei się i łasi do kazego
Obrazek
nr 3 duży kocur chyba po sterylce bo ma dośc duży flaczek
Obrazek
nr4 wczoraj dowieziona kotną kotkę
nr5-6 Apasz odlowiony przez rakarza
Obrazek
nr 7-8 kocurek mlody ok 6 msc
Obrazek
SZPITALIK
Cętka w piątek sterylka .W sobotĘ Piotr wiezie ją do nowego domu bedzie towarzyszką Przystojniaka

Kotka obróżce znalazła dom
Czarnym schroniskowcom zrobiłam osobne ogłoszenie i kilka dni temu odnowiłam je w emetro>Nadal na adopcje czeka Puchatka.Zawsze kotów czarnych w schronisku jest multum i w sumie najciężej je wyadoptować więc ogloszenie będę regularnie odnawiać

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw sty 13, 2011 14:24 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

Alienor pisze:W dzisiejszym Metrze jest ogloszenie 4 kociaków z sosnowieckiego schroniska - czarnych, czekających od lata. Ale to chyba stare ogłoszenie?

dzownił właśnie pan do mnie ze chce czarnego kocura ale chyba nie ma zadnego?

Filomen

Post » Czw sty 13, 2011 14:29 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

do schroniska przydałyby się nam:
worki na śmieci,
rękawiczki jednorazowe,
ręczniki papierowe,
strzykawki - 2 ml plus 10 lub więcej do karmienia
igły 6-8

sucha lepsza karma do mieszania z badziewiem, no i nie wiem czy te ostatnie zgony nie sa wynikiem zatrucia karmą typu tesco, która trochę dłuzej postała w misce. domowe koty raczej nie są przyzwyczajone do takiego jedzenia.

uprzejmie prosimy co łaska :oops:

Filomen

Post » Czw sty 13, 2011 14:42 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

Jak chce czarnego to niby u mnie jest Oczko - mam wrażenie, że facet. Ale on jest strasznie myziasty i pieszczoszkowy i chudzina i jeszcze trzeba mu oczko kropić :roll: I ma śmieszna sierść - takie siwe, sztywnawe włoski na brzuchu. I jest cudowny :1luvu: No i przecież na chatce jest Belmondo :wink:

Alienor

Post » Czw sty 13, 2011 17:40 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

Filomen,
mogę dać 20 strzykawek 2ml, 8 strzykawek 10ml, 20 igieł 6 i 20 igieł 8 i paczkę rękawiczek diagnostycznych rozmiaru M. Mieszkam w centrum Katowic zaraz obok Pałacu Młodzieży.Jutro jestem cały dzień w domu, bo pilnuję moją igłojadkę po operacji. W weekend będę w domu do południa - jak masz możliwość odbioru tych rzeczy ode mnie to zapraszam. Napisz tylko o której to spotkamy się pod Pałacem
Gosia

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Czw sty 13, 2011 19:15 Re: Schron. Sosnowiec - dwa koty odeszły w ciągu 3 dni :-(

"APEL - prosze o rozesłanie!!!
http://www.dogomania.pl/threads/190349- ... B3wk%C4%85
W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia .
Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek.
Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!!
Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE

Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto:
FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1
Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
"
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

[poprzednia][następna]