Nie używa jednej łapki ... dobry specjalista poszukiwany!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 21:39 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

Dzięki za sugestie !

Wirusówki ujemne.
Węzły chłonne powiększone pod pachami i w pachwinach.
Wetka pomyślała jeszcze, że może to jakiś nowotworowy związany z kośćmi ...
I głównie pod tym kątem robiła badanie krwi. Po morfologii nie widać nawet, żeby jakiś stan zapalny był ...
Faktycznie, warto pokazac radiologowi rtg - akurat mam na miejscu dobrego fachowca, niech ogląda.
Ciało obce - to pewnie by jednak wyszło na rtg? Zdjęcie cyfrowe, dosć dobrej jakości.

Dagmara-olga faktycznie mamy koty z podobnymi objawami - jedyna różnica, mój jest młodziutki, dotąd bez problemów zdrowotnych.

Potestuję na moim, może coś Ci się przyda ;)
Muszę mu jakoś pomóc, nie może na 3 łapach żyć na działkach ... dzikie psy go szybko dopadną :(
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro sty 12, 2011 21:44 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

mój to bestia kanapowa - typowy kot śmietnikowy teraz rozwalony na mojej kołdrze. Ale też będę kombinować. Żal patrzeć jak na 3 łapach kica.
Wygląda, jakby mojego 3 łapnego Kefira małpował... Dla mnie ważne - czy go boli czy nie.
Dam znać, jeśli się dowiem czegoś nowego.
Morfeusz - Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sty 13, 2011 13:22 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

Iza, a może coś wbiło mu się w poduszki, zarosło i się babrze :roll:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw sty 13, 2011 13:26 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

anna57 pisze:Iza, a może coś wbiło mu się w poduszki, zarosło i się babrze :roll:

... ale to by pewnie bolało przy uciskaniu?
Paluchy i poduszeczki przede wszystkim oglądałam, wetka tez. Ładne są, różowiutkie, czyściutkie, bo on mało chodzi ostatnio ;)
No i pewnie stan zapalny by wyszedł w morfologii.
Obrazek

Avian

Post » Czw sty 13, 2011 15:54 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

Noż, kurcze nie wiem sama :roll:
Biedny Pasik..
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw sty 13, 2011 16:04 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

Jeszcze jedna myśl mi przyszła do głowy.
Obmacajcie go jeszcze raz pod kątem śrutu...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw sty 13, 2011 17:58 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

Śrut świeci na rtg - on ma fotkę całego organizmu ;)
No i widziałabym ranę, gdyby był postrzelony ... już to przerabiałam :?
Obrazek

Avian

Post » Nie sty 16, 2011 9:13 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

Nadal bez zmian?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie sty 16, 2011 12:03 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

Bez zmian :(
Przed chwilą wróciłam z działki - Pasik dziś bardzo mocno kuśtyka, w ogóle nie stąpa na łapce. Wczoraj za to śmigał aż miło ... Czy to od pogody zależy? Od tego jak spał?

Czekam aż mi tymczasik klatkę zwolni i biorę go do domu. Boję się, że im dłużej to trwa, tym więcej nieodwracalnych zmian może zachodzić w łapce :(
Obrazek

Avian

Post » Nie sty 16, 2011 16:31 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

Byłam przed chwilą - Pasik znów śmiga na wszystkich 8O

Uwieczniłam dla weta, tak to wygląda rano ...
http://www.youtube.com/watch?v=1myvlxCYL9U

... i po paru godzinach
http://www.youtube.com/watch?v=v_xDoTMyn04

Symulant? ;)
Obrazek

Avian

Post » Nie sty 16, 2011 17:26 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

u mnie tak samo. Morfeusz W jednej chwili się przełącza z 3łapka na 4łapka.
Dziś spacerował jak Pasik na drugim filmie.
A pewnie zaraz jak wstanie będzie kuśtykał.
Na 100 % nic nie zmienia lek p/bólowy.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 16, 2011 17:52 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

U Pasika na prawidłowość już wychodzi kuśtykanie po nocy, a normalne chodzenie pod wieczórj. Tak jakby łapa była zdrętwiała po nocce?
Myślę, że jak go wezmę do klatki łapa będzie cały czas obolała, bo nie będzie miał zbyt dużo możliwości ruchu. Za to wtedy będzie wreszcie szansa go zdiagnozować i podać normalnie leki.
Obrazek

Avian

Post » Nie sty 16, 2011 18:01 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

ja też szukałam takiej prawidłowości czyli - spał = kuśtyka
Ale nie wyłapałam. Raz wstaje jak młody bóg a raz jak dziadek o kuli.

W sumie jak piszesz "po nocy" to nie musi znaczyć, że po spaniu... kto wie co on robił w nocy....
Może ma znaczenie chłód / wilgoć? U Paśka, bo Morf w ciepłym siedzi.

Jak coś Ci wet powie - daj znać.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 16, 2011 18:30 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

W nocy śpi 8)
Zamykam moich działkowców na noc w altanie, co mają robić innego poza spaniem i jedzeniem ? ;)
Nawet wiem, gdzie śpi - w skrzyni tapczanu, na poduchach :lol:
Myślę, że ten jego stan może mieć faktycznie związek z zimnem i wilgocią ... i z małą ilością ruchu.
Jak były mrozy, siedziały w dzień też w altanie, wiec pewnie przesypiał większość czasu. Wtedy cały czas właściwie trzymał łapkę w górze. Teraz jak wychodzą w ciągu dnia pobiegać, łapka jest po paru godzinach ruchu w lepszym stanie.
Obrazek

Avian

Post » Śro sty 19, 2011 21:27 Re: Nie używa jednej łapki ... juz brak pomysłów :(

Wczoraj chodził cały dzień normalnie, a dzisiaj ... znów cały dzień kuśtykał.

Wetka chce mu podawać Metacam w syropie, ale żebym mogła mu regularnie dawać, muszę go mieć w klatce w domu. Musi jeszcze poczekać 2 tygodnie :(
Powiedziała też, że gdyby to było uszkodzenie nerwów, nie podginałby tak łapki, ale raczej ciągnąłby ją. Stawia na jakiś stan zapalny, ewentualnie jakąś zmianę, której nie dojrzała na rtg. Miała jeszcze raz bardzo dokładnie przestudiować fotkę. Za 2 tygodnie będzie też w lecznicy bardzo dobry radiolog, dostanie fotkę do przestudiowania.
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]