Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 14:16 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

magdaradek pisze:Przypuszczam, że poprzedni opiekun by uniknąć niechcianej ciąży u Bajki, wykastrował Niko, bo taniej i łatwiejszy zabieg. Dobre i to.

Albo żeby mu nie lał po ścianach i meblach :? :roll:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro sty 12, 2011 14:16 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

magdaradek pisze:tego nie wiemy. Ona jest młodziutka. Może to jej pierwsza rujka?

myślałam, że koło dwóch lat ma :oops:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro sty 12, 2011 14:19 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

Cameo pisze:
magdaradek pisze:Przypuszczam, że poprzedni opiekun by uniknąć niechcianej ciąży u Bajki, wykastrował Niko, bo taniej i łatwiejszy zabieg. Dobre i to.

Albo żeby mu nie lał po ścianach i meblach :? :roll:

to prościej było wtedy oddać do schroniska. Nie mam pojęcia co nim kierowało i co się tam wydarzyło. Fakt jest faktem, że koty te trafiły do schroniska bardzo zadbane. Z błyszczącą, piękną sierścią, zdrowe.
Ja podejrzewam, że tam się wydarzyło coś nagle. Albo dziecko się urodziło, albo ktoś umarł...
zrobiono tym kotom wielką krzywdę, ale wcześniej o nie dbano :roll:
trochę jak z Tako u Duszek686. Też kot zadbany, wychuchany, z obrożą i imieniem swoim na niej....a urodziło się dziecko i natychmiast oddali. Kochali zanim pojawiło się dziecko. Kot był takim substytutem tego dziecka. Przykre to bardzo.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sty 12, 2011 14:19 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

kiche_wilczyca pisze:
magdaradek pisze:tego nie wiemy. Ona jest młodziutka. Może to jej pierwsza rujka?

myślałam, że koło dwóch lat ma :oops:

maksymalnie rok.
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sty 12, 2011 14:44 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

No to macie teraz kocia operę w domu :mrgreen:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro sty 12, 2011 21:15 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

magdaradek pisze:maksymalnie rok.

No to wątpię aby była to pierwsza ruja :mrgreen:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Śro sty 12, 2011 21:20 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

może nie pierwsza ale ruja na bank ;)
w pełnym już rozkwicie.
Ciekawe, czy my dziś pośpimy w nocy?
mała chodzi, drepcze przed kotami, śpiewa i zawodzi :roll:
biedna jest w sumie. Pewnie nie bardzo wie co się z nią dzieje...
a tym bardziej chłopaki :wink: patrzą na nią tylko z niesmakiem :lol:
troszkę mi się nie podoba przymrużone prawe oczko Bajki. Zakropliłam gentamycynkę i mam nadzieję, że szybko przejdzie :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sty 12, 2011 21:33 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

To macie wesoło... :roll: :mrgreen:
Może wyskoczcie do apteki po stopery... :lol:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro sty 12, 2011 21:36 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

Duszek686 pisze:To macie wesoło... :roll: :mrgreen:
Może wyskoczcie do apteki po stopery... :lol:

hahaha, bardzo śmieszne :evil:

:P
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sty 12, 2011 21:47 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

Oj to niebawem sterylka się Laleczce szykuje.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sty 13, 2011 8:05 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

Kiedyś nie zdążyłam ze sterylizacją u Żaby. Koszmar!!! Wiem więc Magdo, co musicie przeżywać. Współczuję gorąco. Jaki jest teraz plan? Sterylizacja przed adopcją? Powstrzymanie rujki chemicznie i do weta czy sterylka juz w nowym domu?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw sty 13, 2011 9:08 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

sterylizacja zdecydowanie przed adopcją :)
taki plan był od początku. Tyle, że czekaliśmy aż troszkę Bajeczka się oswoi z nową sytuacją po zmianie, bo była przecież bardzo zestresowana. Tylko nie wiadomo było, czy ona jest wysterylizowana czy nie. Ale sprawa sama się rozwiązała ;)
także plany nie uległy zmianie i niunia sterylkę przejdzie jeszcze będąc pod moją opieką.

Dziś w nocy nie było tak źle. Koteczka spała wymęczona, o 4 się obudziła, trochę pośpiewała i poszła spać dalej ;)
niestety oczko jest nieładne i spuchnięte i dziś jedziemy do lecznicy. Może Bajka ukłuła się siankiem naszych świne, bo lubi je czasem podgryźć? no, zobaczymy.
Obrazek

magdaradek

Post » Czw sty 13, 2011 9:33 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

kciuki za śpiewaczkę rujkową :ok: :ok: :ok: :ok: i za cierpliwość waszych sąsiadów :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw sty 13, 2011 9:43 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

kiche_wilczyca pisze:kciuki za śpiewaczkę rujkową :ok: :ok: :ok: :ok: i za cierpliwość waszych sąsiadów :mrgreen:

My na szczęście mieszkamy w kamienicy i przez te ściany nic nie słychać ;) nie to co w blokach. Tam jak sąsiad kichnął to my krzyczeliśmy "na zdrowie" ;)
z Bajki śpiewaniem my się tylko męczymy :roll: :wink:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw sty 13, 2011 21:03 Re: Niko i Bajka- kto z Krakowa na wizytę przedadopcyjną?

Byliśmy z Bajką w lecznicy.
Na oczko dostała antybiotyk w zastrzyku i dexametazolin, czy jakoś tak w kropelkach do tego oczka. Jeśli po 2 dniach nie będzie super, to w sobotę jedziemy tylko na zastrzyk antybiotykowy na oczko. No i sterylka nam się trochę przesunie w związku z tym. Mam nadzieję, że szybko się z tym uporamy.

A w ogóle to widziałam, jak Niko dziś tak dosiadał Bajeczki :roll: a później nie wiedział co powinno być dalej :twisted:
żal mi Bajki bo się męczy bardzo tym stanem. Jeździ po całym mieszkaniu, ociera się i tupta.
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]