pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 19:13 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

katipe :piwa: dziękuję! BARDZO DZIĘKUJĘ :-)

kiedy wzięłam z KAN staruszka Felicjana byłam pod wrażeniem - książeczka z wszystkimi badaniami, wypasione szczepienie, lek z Francji dla niego ... doskonały opis charakteru i zwyczajów kota - tyle opieki i nie ukrywajmy - kasy !

Andżelika i KAN - robią naprawdę wspaniałą robotę.
Wspaniale byłoby to utrzymać.

Jest to na forum skarbonka, są bazarki, jest pomoc ogłoszeniowa - faktycznie Polska się angażuje a w Radomsku cisza....

Trzymam kciuki za akcję!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sty 12, 2011 19:15 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

katipe pisze:Rozmawiałam właśnie z kolegą który jest radnym w RM w Radomsku.
Opowiedziałam mu o dobrej robocie którą towarzystwo wykonuje i o tym, jak cała Polska zajmuje się tym tematem, a ludzie z Radomska nie. I o problemach lokalowych.
W poniedziałek ma się zająć tym tematem (będę mu się jeszcze przypominać).
Ale jak sam stwierdził - są wolne lokale w mieście ale nie wszystkie nadają się dla zwierząt... w każdym razie obiecał zająć się sprawą.

wystarczy jeden sensowny :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro sty 12, 2011 19:30 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

katipe pisze:Rozmawiałam właśnie z kolegą który jest radnym w RM w Radomsku.
Opowiedziałam mu o dobrej robocie którą towarzystwo wykonuje i o tym, jak cała Polska zajmuje się tym tematem, a ludzie z Radomska nie. I o problemach lokalowych.
W poniedziałek ma się zająć tym tematem (będę mu się jeszcze przypominać).
Ale jak sam stwierdził - są wolne lokale w mieście ale nie wszystkie nadają się dla zwierząt... w każdym razie obiecał zająć się sprawą.

to bardzo dobre!!!! czekamy na wieści!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro sty 12, 2011 20:45 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

super!!!
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Śro sty 12, 2011 23:59 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

dagmara-olga pisze:katipe :piwa: dziękuję! BARDZO DZIĘKUJĘ :-)

kiedy wzięłam z KAN staruszka Felicjana byłam pod wrażeniem - książeczka z wszystkimi badaniami, wypasione szczepienie, lek z Francji dla niego ... doskonały opis charakteru i zwyczajów kota - tyle opieki i nie ukrywajmy - kasy !

Andżelika i KAN - robią naprawdę wspaniałą robotę.
Wspaniale byłoby to utrzymać.

Jest to na forum skarbonka, są bazarki, jest pomoc ogłoszeniowa - faktycznie Polska się angażuje a w Radomsku cisza....

Trzymam kciuki za akcję!

Nieskromnie przypomne, ze nie tylko Polska sie angazuje.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Czw sty 13, 2011 0:00 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

Wydarzenie na facebooku:

http://www.facebook.com/event.php?eid=181696891851690

album kotow w trakcie uzupelniania.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Czw sty 13, 2011 20:57 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

staram się wysmażyć jakieś pismo do samorządowców i potrzebuję paru rzeczy, tzn ile mniej więcej sterylek się przeprowadza, ile kotom się pomaga rocznie - tak orientacyjnie. i jak uzasadnić to że te koty nie mogą trafić do schroniska...
Obrazek

pluskwa6

Post » Czw sty 13, 2011 21:05 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

dobra, mam, jest na stronie tylko że to są dane z 2009, trzeba będzie wpisac coś orientacyjnie
Obrazek

pluskwa6

Post » Czw sty 13, 2011 22:28 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

piszę pismo - mam nadzieję, że słowo "internauta" w kontekście ostatnich wydarzeń i w kontekście ochrony/obrony praw zwierząt brzmi groźnie i budzi respekt 8)
Obrazek

pluskwa6

Post » Czw sty 13, 2011 22:59 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

Szanowny Panie/Szanowna Pani,
W imieniu radomszczańskiego oddziału Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami zwracam się z uprzejmą prośbą o informację i wsparcie działań organizacji związanych z poszukiwaniem lokalu, który docelowo ma być przystosowany do pozostających pod opieką Organizacji bezdomnych kotów.
Poszukiwanie lokalu spowodowane jest trudną sytuacją Towarzystwa. Do tej pory Organizacja podnajmowała lokal od osoby prywatnej, niestety właściciel budynku nie może go już dłużej udostępniać. Towarzystwo zmuszone jest opuścić dotychczasową siedzibę do końca lutego, co stanowi ponowne zagrożenie bezdomnością dla 27 kotów, będących pod opieką Towarzystwa, z czego niektóre są w trakcie leczenia. Pragnę nadmienić, że Organizacja działa na terenie Radomska od 2008 roku i posiada status Organizacji Pożytku Publicznego. W tym czasie dała schronienie około…… kotów i psów , sfinansowała leczenie około…… oraz zabiegi sterylizacyjne około…… wydała do adopcji ….. zwierząt.
Warto podkreślić Radomszczańskiekie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami pełni ważną rolę w środowisku lokalnym. Nie tylko promuje i wdraża wartości dotyczące ochrony oraz humanitarnego odnoszenia się do zwierząt, działa na rzecz zapobiegania zwiększaniu się populacji bezdomnych zwierząt, ale także realizuje niezwykle ważną dla społeczeństwa obywatelskiego ideę wolontariatu. Organizacja funkcjonuje non – profit, wszystkie podejmowane przez nią działania są realizowane dzięki bezinteresownemu zaangażowaniu wielu osób. Dodatkowo jest organizacją rozpoznawalną i cieszącą się dużą popularnością oraz uznaniem wśród miłośników zwierząt z całej Polski, czego najlepszym dowodem jest poparcie regularnie udzielane Organizacji w ogólnopolskich konkursach – w styczniu bieżącego roku dzięki głosowaniu internautów, producent karmy dla zwierząt Krakvet przekazał na rzecz RTOZ karmę wartości 12 152 PLN.
Przedstawiam swoją prośbę odwołując się do zapisów Rocznego Programu Współpracy z Organizacjami Pozarządowymi Miasta Radomsko na rok 2011, w tym o zasadzie partnerstwa § 4. 3 oraz o użyczaniu lub wynajmie na preferencyjnych warunkach lokali, budynków komunalnych, pomieszczeń w budynkach użyteczności publicznej jako jednej z form pozafinansowych współpracy Gminy z organizacjami pozarządowymi § 8. p. 8, a także do stosownych zapisów Ustawy o Działalności Użytku Publicznego.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy.
Z poważaniem,

……imię nazwisko, miasto……………………….

tam jeszcze będą różne zmiany, chodzi m.in. o zapisy tego programu współpracy,
można wprowadzać poprawki i w ogóle...
Obrazek

pluskwa6

Post » Czw sty 13, 2011 23:35 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

Zawracanie głowy...
Ja normalnie znalazłam w Anonsach.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pt sty 14, 2011 8:00 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

Kasia D. pisze:Zawracanie głowy...
Ja normalnie znalazłam w Anonsach.

możesz podać szczegóły co znalazłaś?
I co jest zawracaniem głowy?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt sty 14, 2011 8:41 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

ja napisałam to pismo bo akurat mam poczucie że pisanie do samorządowców ma sens, choćby po to żeby ich przyzwyczajać do myśli, że ktoś może chcieć coś od nich :piwa:
Ostatnio edytowano Pt sty 14, 2011 10:22 przez pluskwa6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pluskwa6

Post » Pt sty 14, 2011 9:45 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

kociamysza pisze:Wydarzenie na facebooku:

http://www.facebook.com/event.php?eid=181696891851690

album kotow w trakcie uzupelniania.

kociamysza :1luvu: :1luvu: bardzo dziękujemy!! wrzucam do eksmisyjnego na ogloszenia
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt sty 14, 2011 9:47 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

pluskwa6 pisze:ja napisałam to pismo bo akurat mam poczucie że pisanie do samorządowców ma sens, choćby po to żeby ich przyzwyczajać do myśli ktoś może chcieć coś od nich :piwa:

i słusznie. może jeśli nie w tym, to pomogą wam w czymś innym - funduszach na darmowe sterylki, stosunku do kotów wolnożyjących, nigdy nie wiadomo co się przydać może.

działaj działaj! :ok:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]