Szelma już w swoim domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 10, 2011 12:37 Re: Piękna puchata Szelma, Wrocław. Zdjęcia str.1,2,5,6

Anduk, dziękuję za przelew :1luvu:
W tym tygodniu odeślę transporter :ok:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Wto sty 11, 2011 9:42 Re: Piękna puchata Szelma, Wrocław. Zdjęcia str.1,2,5,6

Specjalnie dla wielbicieli Szelmowego uroku, parę zdjęć z wczoraj :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Weihaiwej

Post » Wto sty 11, 2011 13:35 Re: Piękna puchata Szelma, Wrocław. Zdjęcia str.1,2,5,6

Jestem pod wrażeniem jej uroku i bystrości spojrzenia. Mogłabym się godzinami wgapiać w jej fotki. Śliczne :1luvu:

Dodam również bazarek na rzecz Szelmy. Na razie Anduk obfotografował przedmioty i czekam na przerzucenie zdjęć do komputera.
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Śro sty 12, 2011 16:53 Re: Szelma jedzie do swojego domku :)

Kochana Szelmutka już dzisiaj pojedzie do swojego domku :) Uznałam, że skoro jest zdrowa - to drugą serię antybiotyku może dostać już w nowym domu. Lepiej, żeby już się przyzwyczajała do nowych dużych, niż jeszcze bardziej do mnie :) A domek już przygotowany - wyposażony w sprzęt.
Czekamy na Dużą, a tymczasem Szelma się gdzieś zadekowała - nie mam pojęcia, gdzie jest :o
Będę się dzisiaj pocieszała winem wieczorem :(

Weihaiwej

Post » Śro sty 12, 2011 17:00 Re: Szelma jedzie do swojego domku :)

Och je. To dobra decyzja, co do tego jestem pewna - ale jednak smutek jakowyś chwyta za serce...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sty 12, 2011 17:37 Re: Szelma jedzie do swojego domku :)

Szczepciu jedzie w sobotę :( Do domku, który zastanawiał się nad dwoma kociami - Szczepciem i Szelmą. Ale na razie Szczepcio będzie jedynakiem :( Trochę mi Sznurka żal, bo on juz nawet ze Szczepciem śpi, a mnie się wydawało, że to takie nieczułe jest.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro sty 12, 2011 18:24 Re: Szelma jedzie do swojego domku :)

Mój TŻ zdąrzył mi już zasugerować, że może nie powinnam być DT, skoro tak to przeżywam. Ale ja myślę, że to normalne, w końcu oddaję każdemu kotu cząstkę siebie, więc rozstanie musi byc trudne. Tym bardziej, że wyobrażam sobie, jak ona się czuje i to mnie męczy - jak bym ją porzucała :(
Dobrze, że mam też rozum ;) i wiem, że będzie jej dobrze i szybko zapomni :) A jaką radością było patrzenie jak się zmienia, jak zaczyna ufać, zdrowieje :) Śmieję się, że oddałam najfajniejszego kota ;)

Weihaiwej

Post » Śro sty 12, 2011 18:26 Re: Szelma jedzie do swojego domku :)

turkawka pisze:Szczepciu jedzie w sobotę :( Do domku, który zastanawiał się nad dwoma kociami - Szczepciem i Szelmą. Ale na razie Szczepcio będzie jedynakiem :( Trochę mi Sznurka żal, bo on juz nawet ze Szczepciem śpi, a mnie się wydawało, że to takie nieczułe jest.

Turkawka zamierzała mnie - w razie czego - przekonać to zmiany ds dla Szelmy ;)
Nie martw się, Sznurek pewnie nie zwróci na to większej uwagi. Ja się tak zdziwiłam, jak oddawałam Ninkę, z którą Bisou był bardzo związany. W ogóle nie tęsknił - albo tego nie okazywał :P

Weihaiwej

Post » Śro sty 12, 2011 19:09 Re: Szelma jedzie do swojego domku :)

Weihaiwej, dokładnie rozumiem ten stan emocji. Sama kiedyś byłam w podobnej sytuacji, tylko że przywiązałam się na tyle, że po oddaniu kotki wpadłam w taką rozpacz, że kot w ciągu kilku godzin był z powrotem u mnie. To była słuszna decyzja, tym bardziej, że akurat miałam warunki, by kot u mnie pozostał.
Dla Szelmy wielkim szczęściem jest, że trafiła do Ciebie i szczęściem jest, że znalazłaś jej dobry DS. A jednak trochę mi smutno, że nie będę już miała tak szczegółowych informacji o jej poczynaniach :oops:
Wypada wierzyć, że szybko zaaklimatyzuje się w nowych warunkach :ok:
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Śro sty 12, 2011 20:23 Re: Szelma jedzie do swojego domku :)

Chyba też bym sobie chlipnęła winka...
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro sty 12, 2011 20:56 Re: Szelma jedzie do swojego domku :)

Podobno na razie siedzi wystraszona w kuwecie i prycha, ale daje się dotykać. Będę spokojna, jak usłyszę, że bawi się, je i nie chowa przed ludźmi. Bo na razie czuję się jak zdrajca.

Weihaiwej

Post » Śro sty 12, 2011 21:03 Re: Szelma jedzie do swojego domku :)

W. daj spokój. Jeśli Ty czujesz się jak zdrajca to co ja mam powiedzieć co najpierw karmiłem i hołubiłem a potem siłą wepchałem do transportera i wysłałem na drugi koniec polski :D
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Śro sty 12, 2011 21:05 Re: Szelma jedzie do swojego domku :)

Weihaiwej, nikt nie powinien być DT, bo gdyby koty były szczęśliwe, my nie bylibyśmy potrzebni jako czasowi opiekunowie. Popatrz na to tak: dałaś kotu wszystko, co mogłaś najlepszego, znalazłaś mu dom i kot kocha Cię za to. Żaden kot nigdy nie zapomni dobra. One przecież wiedzą wszystko.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sty 12, 2011 21:20 Re: Szelma jedzie do swojego domku :)

Tak jest, wspaniale ją wyleczyłaś i doprowadziłaś do normalnego stanu.

Alleluja i do przodu ;)
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

[poprzednia][następna]