Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2011 22:47 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Mój Snejkuś ukochany taki morderca bezwzględny :lol:
jak tu pycholek ucałować, skoro on się z myszami ściska :twisted:

jaka eksmisja? 8O
już wiem, jaka :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto sty 11, 2011 23:05 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Zrobiłam Pracusiom fotoalbum, ale jak przyszło mi wstawiać zdjęcia, to z takiej ilości nie wiedziałam co wybrać bo każde dla mnie ma w sobie cóś fajnego.

Zdjęcia są z ostatnich kilku miesięcy. Widać na nich, jak Snejki stopniowo nabiera zimowego tłuszczyku i wielkością dogania Misia.
Najlepiej ogląda się po włączeniu pokazu slajdów, funkcja pod zdjęciem (Tylko dobrze jest zmniejszyć szybkość przekazu na 2-3 sek. i przełączyć pokaz na pełny ekran)
Na opisy fotek niestety zabrakło mi czasu :?

Zapraszamy http://amika6.fotosik.pl/albumy/807526.html

Fan Kozakiewicza :D

Obrazek

Taki jestem dlugaśny :twisted:

Obrazek

Z lotu ptaka, czyli porownanie grubasków

Obrazek

Czy jest drugi tak śpiacy dziwoląg :P

Obrazek

Trochę tu ciasno

Obrazek

Jak dla mnie nie jest aż tak źle

Obrazek
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro sty 12, 2011 8:52 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

pozy Snejkiego wymiatają :mrgreen:
Facet jest do zjedzenia
A miny też robi takie, że tylko to pysio całować
świetne zdjęcia

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro sty 12, 2011 11:36 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Fakt, jego wygibasy są niesamowite, Misiek zresztą też jest w tym niezły.

Już wcześniej o tym pisałam, ale chyba rzeczywiście tego wątku nie powinnam odkurzać, bo jak tylko go odświeżę to zaraz coś się przydarzy.

Tym razem padło na Dyzia :(
Nad ranem puścił pawika, ale że od czasu do czasu tak pozbywa się kłaczków nie widziałam powodów do niepokoju.
Niestety to coś poważniejszego, rano zero zainteresowania jedzeniem i piciem (zwykle pchają mi się oboje do umywalki), no i do tego zauważyłam dziwne przełykanie śliny.
Próbowałam zmierzyć mu temperaturę, ale w trakcie mi się wywinął i nie dokończyłam. Sprawdziłam pysiola i zauważyłam, że ma bardzo brzydkie dziąsło przy trzonowym zębie. Nie wiem czy to jest przyczyna, czy coś jednak z żołądkiem.

Na 12-tą umówiliśmy się u weta.
Trzymajcie kciuki, bo mam duszę na ramieniu. Jest naczczo, więc jakby nie było przeciwskazań to paszczę robimy od razu.
Obrazek

Amika6

Post » Śro sty 12, 2011 11:39 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro sty 12, 2011 11:39 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

trzymam kciuki mocno :ok:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro sty 12, 2011 11:40 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Biedny kocurek :( Amiko, przykro mi bardzo. Wiem jak frustruje choroba kociaka. Oczywiście masa dobrych myśli dla Dyzia :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro sty 12, 2011 12:41 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Przykro mi z powodu Dyzia, pewnie coś mu dolega.
Ale, na Boga, Kobieto, to na pewno nic poważnego. Może być zwykłe zapalenie gardła.

Kciuki oczywiście trzymam bardzo mocno. I czekam na wieści.

Foty koteczków prześliczne. W ich pozach (cokolwiek dziwnych) widać sam stres i przyczajenie :mrgreen: :piwa:
Obrazek

Femka

Post » Śro sty 12, 2011 14:48 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Dziękuję za kciuki, pomogły :1luvu:

Tak to rzeczywiście gardło i trochę powiększone węzły chłonne. Temperatura 39,2
W badaniach podobno nie widać stanu zapalnego ale jest lekkie odwodnienie.
Na razie dostał w zastrzykach coś p/gorączkowego i Synergal.
Decyzja o ewentualnej kroplówce dopiero po wynikach biochemii (robiliśmy w ludzkim labie).

Już ją mam i jedynie kreatynina troszkę przekroczona. Tak więc jeśli zacznie jeść i pić kroplówki nie będzie, ale to dopiero sprawdzę jak wrócę do domu.

Ząbki też do czyszczenia ale to dopiero później.

Wyniki Dyzia 12.01.2011

Morfologia
WBC: 10,1 j. 10^3/µl
LYM: 6,1 j. 10^3/µl
MON: 0,1 j. 10^3/µl
GRA: 3,9 j. 10^3/µl
LYM: 60,6 %
MON: 1,1 %
GRA: 38,3 %
RBC: 10,64 j. 10^6.µl
HGB: 16,5 j. g/dl
HTC: 50,1 %
MCV: 47,1 j. µm^3
MCH: 15,5 j. pg
MCHC: 32,9 j. g/dl
RDW: 13,6 %
PLT: 142 j. 10^3/µl
MPV: 10,9 j. µm^3
PCT: 0,155 %
PDW: 43,7 %

Biochemia
ASAT: 32 U/l
ALAT: 59 U/l
UREA: 39,6 mg/dl
KREA: 1,61 mg/dl

Acha, ważymy 6,95 kg :oops:
Obrazek

Amika6

Post » Śro sty 12, 2011 15:08 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

trochę ważymy :mrgreen:

no, wiedziałam, że nic złego się nie dzieje, a wymioty połączone z przełykaniem śliny i niejedzeniem od razu mi gardłem zapachniały. Całe szczęście, że to tylko to. Trzeba chłopczykowi gardziołko wyleczyć.

Nie rozumiem tylko, co z kreatyniną, dlaczego przekroczona.
Do tej pory wiedziałam, że górna granica to 1.8, a u kotów otyłych (jak na przykład u mojej Femci) nawet 1.9 nie jest przekroczeniem. Tak mówiła moja wetka, bo Femcia przez pewien czas była ciut powyżej faktycznie.

Na pozostałych wynikach się nie znam.
Obrazek

Femka

Post » Śro sty 12, 2011 15:14 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Niestety ja też nie potrafię rozszyfrować wyników.
Ale może ktoraś z zaglądających do nas Cioteczek coś napisze.
Obrazek

Amika6

Post » Śro sty 12, 2011 16:33 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Raaaanyyyy...prawie siedem kilogramów kota 8O :?
A wyniki Dyzio ma OK, tylko powinien zdecydowanie więcej pić :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro sty 12, 2011 19:22 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

pixie65 pisze:Raaaanyyyy...prawie siedem kilogramów kota 8O :?
A wyniki Dyzio ma OK, tylko powinien zdecydowanie więcej pić :ok:
I właśnie te prawie siedem kilo kota władowało się na moje mikre kolana i domaga się miętolenia :D

Całe domowe życie tylko z chłopami, bylegie im dolegało i zaraz każdy był nieomal umierający, a wciąż daję się nabierać na męskie histerie :x .
Dyzio pojadł mokrego, poprawił suchym i nawet głupawka już go dopadła.
A wygladało na to, że kroplówka nas nie minie, bo zestresowany wyjściem do weta uciekał przed nami i niczym nie mogłam go skusić by coś zjadł. Dopiero jak przebrałam sie w domowe ciuszki uznał, że jest już bezpieczny i zabrał się do jedzenia :twisted:

Dyziaki piją, może nie są to jakieś oszałamiające ilości ale widzę, że woda w dzbanku stale ubywa. Conajmniej 2 razy dziennie bardzo chętnie piją też prosto z kranu.
Poza tym, na wszelki wypadek Dyzio mięso dostaje zalane wodą. Jest na nie bardzo łasy, więc by się do niego dobrać musi wypić wodę. Ale może teraz faktycznie trochę za mało. Pracuję dłużej i one chyba w tym okresie więcej śpią.
Waga w tym okresie też im zawsze się podnosi. Akurat w tym to jest sporo winy TŻ-a, bo nie lubi jak mu jęczą i co raz im dorzuci po parę chrupek. Zwracanie uwagi nic nie daje co najwyżej się obraża albo doradza zabranie Kocianków do pracy, i tak co zgubimy od wiosny do jesieni, niestety nadrabiają w zimie.

No powiedzcie tak szczerze, czy ja jestem za gruby ?

Obrazek

Czy my musimy się odchudzać? A może tylko wizyta u fryzjera wystarczy?

Obrazek
Obrazek

Amika6

Post » Śro sty 12, 2011 19:46 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Biedne kicie 8O Odchudzanie chcą im wmówić. A przecież te kotki ledwie widać, takie drobniutkie :mrgreen:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro sty 12, 2011 20:11 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

sunshine pisze:Biedne kicie 8O Odchudzanie chcą im wmówić. A przecież te kotki ledwie widać, takie drobniutkie :mrgreen:

Chociaż jedna Ciocia nas rozumie :1luvu: .
Niedługo całkiem znikniemy, bo na samej zieleninie nas trzymają :(
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]