DYZIO MA DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2011 22:00 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Moha pisze:Super wieści :P Od razu humor mi się poprawił, bo przyznam że od wczoraj, kiedy oddałam Dyzia Hani chciało mi się ryczeć. Gdyby nie to, że mam 5 własnych kiciów, częściowo na dietach weterynaryjnych, to nigdy bym go nie oddała :mrgreen:

Ty tez pięć :D to mamy razem 10ęć :mrgreen:

Ola znajdzie czas to wpadnie na wątek :ok: :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sty 11, 2011 22:18 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

"Po prostu koci świat"... :1luvu: Fajnie wiedzieć, że nie tylko ja mam "kota w głowie" :kotek:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto sty 11, 2011 22:37 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

No to czekamy na Olę i wieści o Dyziu.
magdajedral

Post » Śro sty 12, 2011 10:09 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

rzeczywiscie ludzie to mają siano zamiast mózgów, zamiast kota wykastrowac to go usypiaja. całe szczęście że wszystko dobrze sie skończyło :piwa: za domek dla kiciusia :ok:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Śro sty 12, 2011 13:32 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Wieści od Oli:

Czy ktoś mówił, że Dyzio to spokojny i przytulaśny kot? Przytulaśny na pewno. Gdy wczoraj o 22.00 wychynął spod szafki - poszedł na parapet w kuchni. Jak inne koty polubił siedzenie na nim i gapienie się na ruch za oknem. Gdy podeszłam i zaczęłam go głaskać ten trącał mnie łebkiem i prosił o jeszcze.
Gdy odzyskał mowę (długo milczał zestresowany) - darł pyska przez pół nocy, że mu się nie podoba to czy tamto. Kocury na niego fukały ("Zamkniesz się wreszcie?"), kotki nerwowe.
Acha. Nie można go tykać palcem. Natychmiast ustawił się plecami do ścian i przyjął postawę obronną, zaczął mnie bić! Podejrzewam, że poprzedni "właściciel" w najlepszym wypadku mu dokuczał, jeśli nie bił. Pierwszy raz widzę tak agresywno - nerwową reakcję na zaczepkę, które inne koty ZAWSZE traktowały jako zachętę do zabawy.

CatAngel

Post » Śro sty 12, 2011 15:50 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

To faktycznie dziwnie się on zachowuje. Chociaż mój Filemon od maleńkiego jest dość "agresywny" bym to nazwała. A nigdy nie był bity. Jeśli nie chce być dotykany to nie ma szans za wyjście bez podrapanych rąk. Pan nic nie mówił, żeby kiciuś był agresywny wobec ludzi czy zwierząt. Wręcz mówił że uwielbiał być głaskany. I mówił też że gadał z człowiekiem tak często jak widział cżłowieka....
magdajedral

Post » Śro sty 12, 2011 15:52 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Ale mamy się nie martwić :ok:
Narazie szukanie domu odpada tak Ola mi napisała. Najpierw go oswoi potem będziemy szukać :ok: no chyba, że jakiś chętny domek zaczeka na kota :D

CatAngel

Post » Śro sty 12, 2011 15:53 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

dziewczyny, za dużo stresów na jednego małego kota naraz. :(
musi odpocząć, najlepiej go zostawić w spokoju, niech we własnym tempie oswaja się z nową sytuacją
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sty 12, 2011 17:57 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Kurczę, jak był u mnie to nie był agresywny, wręcz przeciwnie. Dawał się brać na ręce i chętnie siedział na kolanach. Nie darł się też, ale może dlatego że był odizolowany. Sama już nie wiem. Może faktycznie ma już dość zamieszania wokół swojej kociej osoby. Głupio mi tylko wobec Oli, że "wsadziłam ją na minę" :twisted:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro sty 12, 2011 20:50 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Moze przesadzacie z ta agresja? :) Co to znaczy "tykac palcem"? Jesli lubi byc glaskany, to moze po prostu nie zna sie na niektorych zabawach. Ja mam kocice, ktora sie nie zna na zartach, bo chowala sie gdzies na wsi, a potem w schronisku. Jest spokojna, mozna glaskac, mozna nosic na rekach, ale zaczepki typu miganie jej reka kolo nosa czy inne podskubywanie odbiera jako wrogie, a nie zachete do zabawy. Odpada tez dotykanie jej lap.
To kocurek domowy, ale nie wiadomo, jak sie z nim bawiono, czy lubi zaczepki rekami...Do tego jest jeszcze w ogromnym stresie. Jak sie poczuje bezpieczny, wyluzuje, to zacznie sie bawic i moze reagowac inaczej.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Śro sty 12, 2011 20:55 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Moha pisze:Kurczę, jak był u mnie to nie był agresywny, wręcz przeciwnie. Dawał się brać na ręce i chętnie siedział na kolanach. Nie darł się też, ale może dlatego że był odizolowany. Sama już nie wiem. Może faktycznie ma już dość zamieszania wokół swojej kociej osoby. Głupio mi tylko wobec Oli, że "wsadziłam ją na minę" :twisted:

On był taki jak piszesz :) a teraz jest lekko agresywny.

Ale tak jak pisałam mamy się nie martwić :ok:

CatAngel

Post » Czw sty 13, 2011 16:28 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Nie wiem czy agresja kotkowi minęła, ale na pewno jest lepiej.

Bo najpierw było pod łóżkiem tak:

Obrazek

a teraz jest na łóżku tak:

Obrazek
magdajedral

Post » Czw sty 13, 2011 16:36 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Ładnie sobie poczyna pan Dyzio. Olu fajna z Ciebie babka, że wzięłaś tego zbuja do siebie. Trzymam kciuki za domek stały :1luvu:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Czw sty 13, 2011 19:05 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Nowa fotka :D

Obrazek

CatAngel

[poprzednia][następna]