Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marzenia11 pisze:Myslę, ze na razie trzeba dac spokój - już dziewczyny w Łodzi działają, zostało to napisane.
Tajemniczy Wujek Z. pisze:Marzenia11 pisze:Myslę, ze na razie trzeba dac spokój - już dziewczyny w Łodzi działają, zostało to napisane.
Czyli odpuszczamy? To chyba jakiś żart. W zaciszu sali sądowej pani dostanie grzywnę 1000 zł (co i tak będzie sukcesem). Jeśli nie zrobimy szumu, to tak to się właśnie skończy.
smarti pisze:oczywiście że Marzenia nie pisałaś na poważnie,no nie?,pisałaś wcześniej że poprzesz wszelkie działania.
przenieśmy się na nowy watek-tak będzie najrozsądniej,bo niektórzy gotowi uznać że zaśmiecamy wątek
Marzenia11 pisze:Tajemniczy Wujek Z. pisze:Marzenia11 pisze:Myslę, ze na razie trzeba dac spokój - już dziewczyny w Łodzi działają, zostało to napisane.
Czyli odpuszczamy? To chyba jakiś żart. W zaciszu sali sądowej pani dostanie grzywnę 1000 zł (co i tak będzie sukcesem). Jeśli nie zrobimy szumu, to tak to się właśnie skończy.
Chyba mnie źle zrozumiałeś. Chodzi mi o to, ze osoby które zajmowały się Pelasią oraz schronisko już podjęły odpowiednie kroki tylko potrzebują czasu. Chodziło mi o to, zeby dać im czas na działanie i wesprzeć każdy ich krok gdy będzie taka potrzeba i o to poproszą. Jeśli natomiast faktycznie chcesz zrobić jakiś szum w sprawie to może faktycznie będzie lepiej załozyć na to osobny watek? I oczywiście wkleić tu link i w pierwszym poście np też , a ten wątek pozostawić na działania na rzecz wyciagania i ratowania kotów ze schronu "nim bedzie za późno..".
Catnaperka pisze:Mam propozycję (Likierek potwierdził, że ten wątek jest szczęśliwy) o zamieszczenie tu Pelasi
Shirin pisze:Witajcie z rana. Przeczytałam ostatnie posty i chciałabym poruszyć kilka spraw:
- oczywiście można założyć nowy wątek, mogę to zrobić i ja, ale chciałabym, żeby to była decyzja osób zasłużonych w jakiś sposób na forum. Ja jestem tu nowa, nie chcę za bardzo się "rządzić" w miejscu, które dopiero poznaję.
- dostałam z rana odzew od zaprzyjaźnionej dziennikarki. Powiedziała, żeby zgłosić się z tym na kontakt24, podobno reagują bardzo szybko, wręcz błyskawicznie. Napisałam króciutką informację o Pelasi, ograniczając się póki co do rzeczy niezbędnych, mogłabym również dodać zdjęcia bo jest taka opcja, ale tu pytam o zgodę. Kolejna rzecz: zanim to wyślę, chcę upewnić się, że nie zadziałam w żaden sposób na szkodę osób, które podjęły już kroki prawne i proszę o zielone światło w sprawie wysyłki.
Również uważam, że grzywna niczego nie załatwi, albo załatwi niewiele pod warunkiem, że w ogóle zostanie zasądzona, więcej może zrobić wstyd związany z nagłośnieniem sprawy. Jeżeli zwierzę zakatowuje sadysta, jeśli odbiera się koty, psy, konie tym, którzy nieumiejętnie o nie dbali - jest to niewątpliwy horror, ale w momencie kiedy ktoś świadomie decyduje się na adopcję schroniskowego zwierzaka, wszelkie znaki wskazują, że jest to osoba innego pokroju niż prosty chłop ze wsi. Wymagania wobec kogos takiego powinny być większe.
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 84 gości