Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2011 21:54 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Słuchajcie , może nie będę oryginalna , ale jestem BARDZO zaskoczona , że w Japonii z uwagi na przepisy zakazujące trzymania w domach zwierząt ( chodzi zapewne o bloki czy inną tego typu zabudowę ) popularne są kocie kawiarnie , gdzie osoby które lubią koty mogą ZA OPŁATĄ się z nimi pobawić !!! są też zasady których trzeba przestrzegać np. nie wolno budzić śpiących kotów, trzeba zakładać kapcie przed wejściem, pracownicy dezynfekują ręce gościom - Co prawda program była na TV animals ale znalazłam też stronki na ten temat -załączam linki do stronek.
Ewa jutro idę na dyżur , mam nadzieję że mi nie każecie płacić :ryk: za zabawę z kotkami.
http://www.zorek.pl/kocie-kawiarnie-w-tokyo-233
http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=834
A może by tak druga Japonia u nas ??? już Wałęsa proponował, tylko coś tam ie wyszło.
Taka kawiarnia w kociej chatce :) toż to kokosy !

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto sty 11, 2011 22:30 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

wszystko przed nami moze i kocia kawiarnia :wink:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto sty 11, 2011 22:52 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Gosiu jak widzę nie tylko nasi politycy ograniczają nasze życie różnymi zakazami a my biedni obywatele nie mamy wyjścia pod po sankcją kar musimy się dostosować :twisted: a cholerka gdzie ta demokracja i wolność :?
A tak na poważnie :D
Dzięki Małgosi w lutym nasze Stowarzyszenie będzie współorganizatorem Dnia Kota w bibliotece w Sosnowcu na ul. Gospodarczej (najprawdopodobniej nastąpi to w dniu po oficjalnym kalendarzowym Dniu Kota - szczegóły później).
Jak na razie dokładnego plana :) nie mamy, ale padł pomysł zbierania róznorodnych kocich gadżetów - przeznaczonych dla ludzi w różnym wieku dzieci, młodzieży, w wieku średnim i troszkę bardziej średnim :D
Ja przy okazji zgromadziłąm już reklamówkę takich różności.
I tu prośba do wsztystkich może macie jakieś pomysły lub znajomych wyrabiających różne rękodzieła - np. metodą decoupage, szydełkową, włóczkową ..... itd :D
Może natraficie w sklepach na jakieś całkiem tanie gadżety. Ja ostatnio całkiem przez przypadek trafiłam w sklepie na magnetyczne zakładki do książek ze zwierzakowymi motywami za 9 szt. około 4zł.
To czekamy na jakieś wystrzałowe pomysły :ryk:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sty 11, 2011 23:15 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:Gosiu jak widzę nie tylko nasi politycy ograniczają nasze życie różnymi zakazami a my biedni obywatele nie mamy wyjścia pod po sankcją kar musimy się dostosować :twisted: a cholerka gdzie ta demokracja i wolność :?
Dzięki Małgosi w lutym nasze Stowarzyszenie będzie współorganizatorem Dnia Kota w bibliotece w Sosnowcu na ul. Gospodarczej (najprawdopodobniej nastąpi to w dniu po oficjalnym kalendarzowym Dniu Kota - szczegóły później).
Jak na razie dokładnego plana :) nie mamy, ale padł pomysł zbierania róznorodnych kocich gadżetów - przeznaczonych dla ludzi w różnym wieku dzieci, młodzieży, w wieku średnim i troszkę bardziej średnim :D
I tu prośba do wsztystkich może macie jakieś pomysły lub znajomych wyrabiających różne rękodzieła - np. metodą decoupage, szydełkową, włóczkową ..... itd :D
Może natraficie w sklepach na jakieś całkiem tanie gadżety. Ja ostatnio całkiem przez przypadek trafiłam w sklepie na magnetyczne zakładki do książek ze zwierzakowymi motywami za 9 szt. około 4zł.

Te gadżety to na jakąś loterie czy cos w tym stylu? Na pewno cos podrzuce :wink:

Ewa, Mara dzieki za umowy :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto sty 11, 2011 23:31 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:Gosiu jak widzę nie tylko nasi politycy ograniczają nasze życie różnymi zakazami a my biedni obywatele nie mamy wyjścia pod po sankcją kar musimy się dostosować :twisted: a cholerka gdzie ta demokracja i wolność :?

Też się rozejrzę . Wyjaśniam że Gosikot nie należy mylić z Małgosią - bo to Małgosi zawdzięczamy pomysł na koci dzień :)
Gosiakot może się tylko przyczynić :mrgreen:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro sty 12, 2011 9:09 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dziś kupiłam gazetę, przeczytałam i składam gratulacje nam wszystkim :ok: :1luvu:
Wreszcie nadszedł ten czas jadę na urlop :ryk: (za nadgodziny i na ferie) i proszę o zapisanie na dyżur na 25 01 rano i 26 wieczór jak można :roll:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Śro sty 12, 2011 9:14 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Iweta pisze:Czy ktos mógłby mi wysłac na maila umowe adopcyjną do wydrukowania ? Chyba mam dom, dla Zuzi :D

MOze ktos mnie poratuje ? :roll:

trzymam mocno kciuki za domek :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro sty 12, 2011 9:18 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Ja również gratuluję, nie czytałam dokładnie (tylko ten skan), ale bardzo, bardzo dobrze, że jest o Was artykuł :D.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro sty 12, 2011 9:57 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

gosiakot pisze:Słuchajcie , może nie będę oryginalna , ale jestem BARDZO zaskoczona , że w Japonii z uwagi na przepisy zakazujące trzymania w domach zwierząt ( chodzi zapewne o bloki czy inną tego typu zabudowę ) popularne są kocie kawiarnie[...]
A może by tak druga Japonia u nas ??? już Wałęsa proponował, tylko coś tam ie wyszło.
Taka kawiarnia w kociej chatce :) toż to kokosy !

Śmiejesz się.. ale Małgosi (tak chyba będziemy Was odróżniać ;>D ) przyszedł pewien pomysł do głowy... ale on jeszcze musi wykiełkować trochę ;)

Co do dnia kota - chodzi o coś w rodzaju bazarków po prostu przy okazji kociego spotkania.

Jakoś tydzień/dwa przed całą akcją zrobilibyśmy też zdjęcia kociaków, które są gotowe do adopcji. Wywołali, powiesili i podpisali z jakimiś krótkimi notkami pod każdym zdjęciem oraz kontaktem w sprawie adopcji ...i to by sobie wisiało przez jakiś czas w bibliotece. Zatem nawet gdyby samo spotkanie przyniosło mało adopcji, to taki kącik adopcyjny wiszący przez miesiąc, czy ileś, na pewno znajdzie kotkom domki :>) Zdjęcia wywołalibyśmy w A4 (mam znajomego fotografa ślubnego i on ma taniej odbitki ;>) ..no i koszt odbitek weźmiemy na siebie), więc by bardzo fajnie "gadały".

Pozdrawiamy :>)

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Śro sty 12, 2011 10:28 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

A moja koleżanka z pracy (która wzięła Bambiego) wspominała, że u jej syna w szkole możnaby też zrobić tego typu akcję połączoną z pogadanką dla dzieci. Tylko powiem szczerze ja do akcji z dziećmi się nie piszę bo nie przepadam za nimi :P

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro sty 12, 2011 11:00 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Mara S pisze:A moja koleżanka z pracy (która wzięła Bambiego) wspominała, że u jej syna w szkole możnaby też zrobić tego typu akcję połączoną z pogadanką dla dzieci. Tylko powiem szczerze ja do akcji z dziećmi się nie piszę bo nie przepadam za nimi :P

Małgosia może zrobić taką pogadankę :>) ...często chodzi w ramach pracy do przedszkoli i czytając dzieciom bajki o zwierzakach też robi z nimi jakieś pogadanki ;>)

całek

Post » Śro sty 12, 2011 11:20 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

O super akcja nabiera tępa w dobrym kierunku.
A ja rozeznałam i proponuję zakup i nadruk balonów.
przy 200 szt balonów z szypułką i patyczkiem i nadrukiem w jednym kolorze (np. logo i adres strony) koszt całości ok. 200 zł.
A wiemy że dzieci balony lubią najjjjbardziej.
Ja mam taką ręczną pompke do balonów w pracy i mogę pomóc.
jak będzie wiadomy termin to wezmę wolne i też pomogę w biblotece :ok:
Co na to Pani skarbnik :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sty 12, 2011 11:26 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

W kwestii bazarku - spróbuję zrobić coś w przyszlym tygodniu - kota-przytulankę, kota-torebeczkę, kota-przywieszkę czy cuś
W kwestii kontroli w Almavecie - nie wiem na którą konkretnie będziemy (Wis ma wcześniej dentystę :mrgreen: ) jakbyśmy zdążyli to podjedziemy :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 12, 2011 11:42 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dorota Wojciechowska pisze:O super akcja nabiera tępa w dobrym kierunku.
przy 200 szt balonów z szypułką i patyczkiem i nadrukiem w jednym kolorze (np. logo i adres strony) koszt całości ok. 200 zł.

Potwierdzam, dzieciaki uwielbiają balony.

Małgosia zaniosła kilka z naszego sylwestra i rozdaje dzieciakom, które tam przychodzą do nich. Najpierw są dwie pary wielkich oczu (zdziwienie dziecka.. oraz zdziwienie rodzica), a potem para uśmiechów ;>D

Wada balonów jest taka, że mają krótką żywotność ;>)

Pozdrawiam

całek

Post » Śro sty 12, 2011 12:01 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

całek pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:O super akcja nabiera tępa w dobrym kierunku.

Potwierdzam, dzieciaki uwielbiają balony.

Małgosia zaniosła kilka z naszego sylwestra i rozdaje dzieciakom, które tam przychodzą do nich. Najpierw są dwie pary wielkich oczu (zdziwienie dziecka.. oraz zdziwienie rodzica), a potem para uśmiechów ;>D
Wada balonów jest taka, że mają krótką żywotność ;>)Pozdrawiam

Ale trafiaja pod strzechę :ryk: i są w zasadzie niedrogie w porównaniu do radości którą dają.
A rodzic jak dziecka przyjdzie z balonem to z ciekawości sprawdzi strone od kogo ten balon.
ja bym mogła zrobić szybko jakieś bazarki na ten cel. Bo kaski gotówkowej niestety za bardzo ni mam :|
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]