70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 10, 2011 20:23 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Wto sty 11, 2011 10:34 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Ta karma Cirrus to był gratis do jakiejś innej karmy ;)

http://www.anduk.pl/blog/wp-content/gal ... CF3113.JPG - cudne kocisko :1luvu: (kotka?)
Fajne mieszkanko mają na działce :)

Dziękuję za zdjęcia kotów z portu :ok: Miło je zobaczyć, chociaż na zdjęciach.. Całkiem dobrze wyglądają. Te biało-szare (oprócz tego oswojonego kocura), to na wiosnę była jeszcze "młodzież", jak je sterylizowaliśmy. Urosło im się trochę :)
Kotka z ostatniego zdjęcia (ta bliżej płotu) mieszkała u mnie prawie 3 miesiące w klatce, w garażu, razem z 5 swoich dzieci, które znalazły DS :ok: a ona po sterylce wróciła do portu, gdzie wreszcie mogła rozprostować kości :mrgreen:
Nie zwróciłeś uwagi, czy wszystkie koty tam mają przycięte ucho (tak są oznaczone wysterylizowane koty)?

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Wto sty 11, 2011 11:28 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Tam jest jeden podrzutek w wieku naszych maluchów z działek :? Trochę płochliwy ale bardzo dobrze sobie radzi w stadzie. Trzeba go będzie też odłowić i ciachnąć.

Na działkach przy bramie też widziałem wczoraj jednego malucha. A w ogóle to około 8 kotów tam jest.

Ta szylkretka, którą pokazujesz to ja ich nie rozróżniam bo tam dwie są. To są kotki, obie chciałbym wysterylizować w rzucie goleniowskim. Jedna z nich w tym roku urodziła miot rudasów i szaraków ( Cycek, Cudak, Nieśmiałek, Szarotek i Szarotka).

Jeśli chodzi o sterylizację to u nas na działce wynika z tego, że jest 5:

- Szylkretka 1
- Szylkretka 2
- Matka czarna
- Nutka
- Szarotka (podejrzewam, że kotka)

No i te nasze maluchy co szukają ds tam może być kotka też.

Przy bramie na pewno jest 1 kotka (11 lat ponoć ma 8O ). Przy garażach też ze 2 kotki są.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Wto sty 11, 2011 11:45 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

łap je chłopie...łaaaaap je zanim się wiosna nie rozszaleje na dobre...
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto sty 11, 2011 11:53 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Trochę tych kotek jest :?
Też uważam, że najlepiej juz teraz sterylizować. Choćby jedna kotkę w tygodniu. Wiosna nagle wszystkie naraz będa w ciaży, a po aborcyjnej kastracji kotki dłużej dochodza do siebie. Mogę Wam pozyczyć klatkę wystawowa żeby je przetrzymac po zabiegu. Mam też dwie budki styropianowe do oddania, będa jeszcze dwie, ale musze się upewnić, że żaden kot w nich nie zamieszkał.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Wto sty 11, 2011 11:54 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

jeszcze dwie budki stoją w salce - też do wzięcia ;)
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto sty 11, 2011 12:31 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

..a pogoda też taka, że się kotom może coś poprzestawiać i szybciej zaczną się marcować :roll:

Czyli min 8 kotek jest? A jak z kocurami? Też będziecie ciachać?

Cudak1

Post » Wto sty 11, 2011 12:59 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

No, muszę rozpocząć połów, choć jak sobie przypomnę gonitwę za szelmą po całym baraku to mi się słabo robi ;)

Budki i klatki chętnie, widzę, że musimy się z envy wybrać do Szczecina :D

ps: parę chłopaków też by trzeba było, żeby nie latali bez sensu szukając wczorajszego dnia :?

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Wto sty 11, 2011 13:45 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

E-dita, Agiis-s, wielkie dzięki :1luvu:

Kocurami też trzeba będzie się sukcesywnie zajmować. Najbardziej dobija mnie fakt podrzucania kotów. Wystarczy, że ktoś podrzuci kocicę do stada niewykastrowanych kocurów :(

Cudak - porobiliśmy zdjęcia ofiarowanych przez Ciebie przedmiotów na bazarek. Potrzebowałabym jednak opisów i propozycji ceny ( wyjściowej lub "kup teraz") i jeszcze określenie celu ( czy to ma być na leczenie maluchów, żwirek, karmę dla wszystkich, energię elektryczną ? :) )
Anduk wyśle Ci maila z fotkami, żebyś mogła uwagi/propozycje do nich dopisać. Może tak być ?

Mam kilka przedmiotów od mamy ( kartki, obrazek, itp.)
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Wto sty 11, 2011 13:46 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Przyda się Wam też klatka pułapka. Za nikim się wtedy nie trzeba uganiać :)
Stoi się i czeka :mrgreen:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto sty 11, 2011 16:12 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Byłem u nich przed chwilą. W nocy znowu wszystko oblodziło, chyba łyżwy sobie kupię i nauczę się na nich jeździć? :?

Oglądnąłem sobie przy okazji całe towarzystwo. W baraku siedzą:

- najmłodsze (urodzone w sierpniu)

Czarny Czarny 2 Szary
Obrazek Obrazek Obrazek

Sprawdziłem dzisiaj, że Szary a raczej Szara to kotka. Dwa czarne to raczej kocurki. Z tego miotu był jeszcze Kłopotek (kotka, znalazł DS u nas) oraz Szelma (kotka, znalazła DT u Weihaiwej w Wrocławiu).

- młodzież (urodzone w maju)

Cycek, Nieśmiałek, Szarotek, Szarotka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

- starsze

Rudolf, Panikarz, Wiewiór, Nutka
Obrazek Obrazek Obrazek

Generalnie towarzystwo maksymalnie stłoczone na małej powierzchni ale przynajmniej ciepło mają. Z pilnych rzeczy to Cycek ma lewe oczko zaropiałe a Nutka nie ma apetytu :|

Czy ktoś chciałby/miał możliwość wziąć Cycka lub jakiegoś z młodziaków na DT?

ps: zrobiłem komórką zdjęcia tym przy bramie. Wrzucę wieczorem. Jeden ma takie śliczne zielone oczy i tak miauczy fajnie :1luvu:

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Wto sty 11, 2011 17:20 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

anduk pisze:parę chłopaków też by trzeba było, żeby nie latali bez sensu szukając wczorajszego dnia :?

Przydałoby się wszystkich wyciąć :ok:

e-dita pisze:Przyda się Wam też klatka pułapka. Za nikim się wtedy nie trzeba uganiać :)
Stoi się i czeka :mrgreen:

Gorzej, jak łapią się te już po steryce/kastracji :mrgreen:

envy pisze:Najbardziej dobija mnie fakt podrzucania kotów. Wystarczy, że ktoś podrzuci kocicę do stada niewykastrowanych kocurów :(

Na to nic nie poradzimy :| ...i tak lepiej, jak podrzucą, niż wyrzucą w lesie, czy utopią.

envy pisze:Cudak - porobiliśmy zdjęcia ofiarowanych przez Ciebie przedmiotów na bazarek. Potrzebowałabym jednak opisów i propozycji ceny ( wyjściowej lub "kup teraz") i jeszcze określenie celu ( czy to ma być na leczenie maluchów, żwirek, karmę dla wszystkich, energię elektryczną ? :) )
Anduk wyśle Ci maila z fotkami, żebyś mogła uwagi/propozycje do nich dopisać. Może tak być ?

Ok :) a cel - ogólnie, na utrzymanie kotów, czyli na co akurat będzie potrzebne, jeśli w ogóle uda się coś z tych rzeczy sprzedać.

Cudak1

Post » Wto sty 11, 2011 18:31 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Te młodziaki są dzikie?
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto sty 11, 2011 19:21 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Czują się swobodnie w obecności człowieka (codziennie go widzą), nie uciekają, nie prychają, nie chowają się pod fotele. Oczywiście jak zbyt blisko rękę przysunę to się odsuwają ale np. te czarne podczas łapania szelmy to same mi do transportera wchodziły w celu wyjęcia makreli, nie zwracały na moją obecność uwagi :D

Myślę, że z nimi to byłby taki casus jak z szelmą - trzeba by parę dni je przez ręcznik głaskać i by się zupełnie swobodnie czuły. A najpierw pewnie byłyby jak wąż sssyczący, choć tu moje domysły bo nie wiem.

Wiem na pewno, że nikt z nas im krzywdy nigdy nie zrobił (ani żadnemu innemu kotu) - więc obecność człowieka powinny kojarzyć bardzo pozytywnie.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Śro sty 12, 2011 12:08 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Obrazek Obrazek

anduk

[poprzednia][następna]