H2E2 cz.II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2011 9:36 Re: H2E2 cz.II

Współczuję opryszczki. Ja jak mam opryszczkę to całusy mężowi przesyłam tylko w powietrzu ;) Co za bezmyślna kobita, tak dziecko narażać :?

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Wto sty 11, 2011 9:38 Re: H2E2 cz.II

Dokładnie Elu. Też chronię HSB w taki sposób.
Zawsze mi się przypomina jak krótko przed ślubem zachorowałam na zapalenie oskrzeli. Dwa tygodnie przed ślubem miałam opryszczkę na pół twarzy. Dosłownie- jakieś dziwne, podbiegłe wodą krostki miałam też na szyi, brodzie. Masakra :!:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto sty 11, 2011 9:39 Re: H2 i E2 cz.II

Georg-inia pisze:zasadniczo robi wszystko, z wierceniem i bez wiercenia, z siatki metalowej i rybackiej, na balkonach i loggiach, nawet tych zaokrąglonych :lol: zmyślna bestia jest.

A dojeżdża na Śląsk? ;) A tak serio, to być może w okolicy jest też taka "złota rączka", muszę dobrze poszukać, tylko jak rozpoznać, że to jest naprawdę złota rączka, a nie "fachowiec"...

elu

Post » Wto sty 11, 2011 9:43 Re: H2E2 cz.II

sunshine pisze:Dokładnie Elu. Też chronię HSB w taki sposób.
Zawsze mi się przypomina jak krótko przed ślubem zachorowałam na zapalenie oskrzeli. Dwa tygodnie przed ślubem miałam opryszczkę na pół twarzy. Dosłownie- jakieś dziwne, podbiegłe wodą krostki miałam też na szyi, brodzie. Masakra :!:

Brrr. Ja w dzieciństwie miałam opryszczkę niemalże non-stop :? Teraz na szczęście niezbyt często (odpukać), a jak czuje swędzenie to bardzo obficie smaruje to miejsce pomadka ochronną i o dziwo pomaga, jakoś przypadkiem zauważyłam, że to na mnie działa, jak poczułam swędzenie gdy nie miałam nic na opryszczkę ani możliwości, żeby coś kupić, jedyne co to ta pomadka, smarowałam tym jak głupia pół nocy, a rano ani opryszczki ani swędzenia :ok:

elu

Post » Wto sty 11, 2011 9:51 Re: H2E2 cz.II

Ciekawa ta Twoja znajoma sunshine :lol: ciekawe gdzie wyczytała o tej pasteryzacji :ryk:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto sty 11, 2011 9:54 Re: H2E2 cz.II

Pojęcia nie mam, Shalom. Ja już przestałam reagować. Spotykamy się najwyżej raz na rok/półtora. Oni mieszkają niedaleko od rodziców HSB. Jej mąż był kiedyś przyjacielem HSB. Ale, że to nieodpowiedzialni ludzie to kontakty same się urwały. Kiedyś umówili się z nami, ja naszykowałam sporo jedzenia a oni pojechali na inną imprezę. Miałam ochotę wszystko do kosza wyrzucić :evil:

sunshine

Post » Wto sty 11, 2011 10:20 Re: H2 i E2 cz.II

Georg-inia pisze:zasadniczo robi wszystko, z wierceniem i bez wiercenia, z siatki metalowej i rybackiej, na balkonach i loggiach, nawet tych zaokrąglonych :lol: zmyślna bestia jest.

Georg-inia, toż Ty prawdziwy skarb masz w domu! Zapytaj, czy przyjmie zlecenie z Wrocławia :oops: Bo ten odkryty balkon, to prawdziwa udręka - choć jednocześnie to oczywiście fajne, ale sama nie zabezpieczę :roll:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Wto sty 11, 2011 10:31 Re: H2 i E2 cz.II

Weihaiwej pisze:

Georg-inia, toż Ty prawdziwy skarb masz w domu! Zapytaj, czy przyjmie zlecenie z Wrocławia :oops: Bo ten odkryty balkon, to prawdziwa udręka - choć jednocześnie to oczywiście fajne, ale sama nie zabezpieczę :roll:

Nie jest zbyt fajne, bo jak deszcz zaczyna padać to trzeba szybko pranie zbierać, a ci z niższych pięter nie muszą się tak spieszyć :P

elu

Post » Wto sty 11, 2011 10:33 Re: H2E2 cz.II

O tym bym nawet nie pomyślała. Ale może dlatego, że ja nie wystawiam prania na balkon.

sunshine

Post » Wto sty 11, 2011 10:39 Re: H2 i E2 cz.II

Weihaiwej pisze:

nie da rady :( on najpierw jedzie do "klienta", mierzy wszystko dokładnie, dobiera materiały, sprawdza ich ceny, szuka najtańszych, przedstawia kosztorys, jeśli jest zgoda - część montuje sobie u nas w domu, zawozi i zakłada te już zmontowane fragmenty, potem dopiero na ten szkielet - resztę. To jest robota czasem na 2-3 dni, zależy. A i tak w większości przypadków wychodzą kwiatki, bo np. styropian ociepleniowy budynku miał mieć 10 cm, a ma 12, albo trafia na łączenie i trzeba wszystkie "kawałki" przesuwać.
Nie masz balkonu nad sobą żadnego? to trzeba wmontować w ściany prostopadłe profile...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sty 11, 2011 10:41 Re: H2E2 cz.II

Od wiosny do jesieni jak jest ładna pogoda to zawsze wystawiam, bo po co ma się kisić w mieszkaniu :) Szczególnie, że nam suszarka stoi w pokoju i zajmuje miejsce, już nie wspominając o tym, że regularnie jest przewalana przez koty, ewentualnie służy im jako legowisko ;)

elu

Post » Wto sty 11, 2011 11:26 Re: H2E2 cz.II

Ja robię pranie stopniowo. Wolę by koty przewróciły suszarke na wykładzinę w sypialni niż na beton na balkonie.

W temacie dobierania staników. Polecam gorąco lekturę
http://maheda.eu/index.php?option=com_c ... 85&lang=pl

sunshine

Post » Wto sty 11, 2011 20:28 Re: H2E2 cz.II

Koszmar z tymi stanikami, kobiety robią sobie krzywdę, a jak chcesz jakiejś dobrze poradzić bo Ciebie już nauczono, to nie chcą, są mądrzejsze a poza tym to przecież straszny wstyd mieć miseczkę F albo G bo tylko wielkie spaślaki tak mają :evil: to są autentyczne teksty. No i generalnie ludzie nie lubią jak się ich uświadamia że coś robili do tej pory źle
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro sty 12, 2011 8:51 Re: H2E2 cz.II

ja się zastanawiam nad wymianą starych okien na nowe
Georg-inia spytaj proszę Swoją Złotą Rączkę, czy do plastikowego okna można przymocować siatkę?
i czy to trzeba zamówić od razu, jak się zamawia okna ?

teraz mam stare okna drewniane i siatkę rybacką przymocowaną po prostu uchwytami do ramy 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro sty 12, 2011 9:29 Re: H2E2 cz.II

Cześć Żabki! Co słychać?

Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]