H&M+L.Meo umarł. Proszę o zamknięcie wątku.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 08, 2011 16:13 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Bubor 8O 8O :king:
Nawet nie wiem, co powiedzieć :oops:
Dzięki :)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Sob sty 08, 2011 16:39 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Cześć Mamusiu.

Wiesz, że ja jak biorę te proszki dla ludzkich wariatów (te co moja Mamusia Kasia przez ileś lat też brała), to bardzo mało leję po kątach :D ? Teraz to już chyba ze trzy dni niczego nie olałem, zastanawiam się, czy to już nie najwyższa pora :mrgreen: .
Także na pewno wreszcie mnie do siebie zabierzesz.
Zacząłem właśnie pakować plecaczek.

Twój Lisiunio :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob sty 08, 2011 16:50 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Lisiuniu, poczekaj jeszcze, nie pakuj jeszcze plecaczka, bo może do Ciebie przyjedzie twoja młodsza siostrzyczka :mrgreen:
Mamusia Kasia na pewno też bardzo się ucieszy :mrgreen:

skaskaNH

Post » Sob sty 08, 2011 16:54 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

:conf:
Czyżbym miała gdzieś jeszcze jakieś dziecko, o którym jak dotąd nic nie wiedziałam :conf: :strach: ...?

Basia :wink: ...?
W sumie to bardzo brakuje mi tu drugiego burasa :cry:
Gdybym tylko jeszcze teraz miała za co im żarcie kupować :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob sty 08, 2011 16:59 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Wielbłądzio pisze::conf:
Czyżbym miała gdzieś jeszcze jakieś dziecko, o którym jak dotąd nic nie wiedziałam :conf: :strach: ...?

"wszystkie dzieci nasze są..." <nutki> :mrgreen:
Tak, tak, chodzi o Basię.

skaskaNH

Post » Nie sty 09, 2011 19:30 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Zdenerwował mnie brak kupy u Meo. Zawlokłam za wsiarz do wetki. Fotnęłyśmy rtg brzuszka. Meo ma bardzo, ale to bardzo rozciągniętą okrężnicę :( . Jest tak duża, jakby dwuczęściowa, że wypełnia cały dół brzuszka. Meo dostaje teraz dużo Espumisanu (3-5 kapsułek 3 razy dziennie) i Metoclopramid. Coś też wyszło na wysokości nerek - jeśli to nie kupa, to coś jest (zacienienie). Po przeleczeniu jeszcze raz sprawdzimy te okolice - jeśli wyjdzie ponownie - to polecimy na USG.
Następnie wymieniłam kota w transporterku i zawlokłam Lizaka; raz: bo cieknące oczy, dwa: zęby (dziąsła). Dr Marzenka jest specjalistką od oczu: zajrzała dokładnie specjalnym sprzętem - nic nie drażni oczka, był test na drożność kanalików - wypadł średnio dobrze, coś jeszcze dr Marzenka sprawdzała, bo znieczuliła Lizakowi oczko. No i było syczenie, warczenie. Kota znaczy :| .Normalnie inny Lizak! :strach: . Potem, że względu na to, że ja nie mam możliwości podania Lizakowi Stomorgelu - zdecydowałyśmy się na Linco w zastrzyku, bo dziąsła bardzo, bardzo czerwone. Przy podaniu Linco Lizak normalnie rzucił się na mnie z pazurami, odchyliłam się - to zawiesił się pazurem na mojej skórze, na wysokości obojczyka. Nie mogłam się od niego odczepić, musiałam wyhaczyć pazur, ciągle bojąc się go :roll: . Tak właśnie było przy podawaniu tabletki w domu. Ja mu sama nie jestem w stanie podać, bo po prostu się boję. Ciekawe, co będzie przy jutrzejszym podawaniu Lincospectinu w domu :( ? Dr Marzenka powiedziała, że stan zębów może mieć wpływ na oczka (chodzi o tkanki miękkie) i najpierw przeleczyć dziąsła, a potem zobaczymy, co z oczkami.
Na razie mam dosyć. Meo puszcza śmierdzące bąki, Lizia gdzieś wcięło - pewnie się schował obrażony po lekarzu. Ja chyba znowu odpadnę spać...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie sty 09, 2011 19:36 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

A to lizak - agresor :lol: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie sty 09, 2011 19:49 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Niedosyć, że głupi, to jeszcze do tego agresywny.
Ciepło jest teraz, nie ma no co czekać, wprost idealna pora, żeby przypomnieć mu, że jest najzwyklejszym w świecie ŚMIETNIKOWCEM :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Nie sty 09, 2011 19:55 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Monia, kciuki trzymam za Meosia nieustannie :ok: Mam nadzieje ze sie wszystko tam w brzuszku ulozy jak tzreba. A lizak to lew jet nie kot :lol:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon sty 10, 2011 20:02 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Marcelibu , chłopaki , co u Was ? :roll:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon sty 10, 2011 20:10 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Monia, staw no sie we wlasnym wacie, ras rasss 8)

moś

Post » Pon sty 10, 2011 20:17 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Leczę rany po-Lizakowe :twisted: . Krwi na wierzchu - mało, strupów - mało. Tylko siniaki podskórne, przy dziurkach na skórze od pazurów - czyli dosyć głęboko mnie poharatał. Małpa bura wredna! :twisted:
Kochani - my nie piszemy codziennie, tak z doskoku - oczywiście, kiedy jest normalnie. I cieszę się, że jest normalnie. Linco Lizakowi podane z przyczai (zaskoczenia). :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon sty 10, 2011 20:24 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Monia, zycze ci samych takich normalnych dni z poprawka ze jak jest dobrze to tez masz pisac :twisted: no :!:

moś

Post » Wto sty 11, 2011 7:32 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

tylko normalnosci zycze. :mrgreen: :D i duuuzo spokoju.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto sty 11, 2011 8:06 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Wielbłądzio pisze:Niedosyć, że głupi, to jeszcze do tego agresywny.

Nono, tylko nie głupi 8)

Co słychać, Robaczki moje koffane? :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]