Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
pluskwa6 pisze:może jakąś akcję przeprowadzić w lokalnych mediach? pewnie jest jakaś gazeta, portal internetowy? może jakieś ogłoszenie płatne? poza tym są przecież jacyś radni, jakiś samorząd - powinni odpowiedzieć jeśli ktoś zacznie ich w tej sprawie molestować, można by pisać jakieś maile i petycje żeby nimi potrząsnąć...
nic innego do głowy mi nie przychodzi
Willow_ pisze:A jak wyglądają władze po ostatnich wyborach- może nastąpiły zmiany i jednak ktoś się nad tematem pochyli
Aleksandra59 pisze:Z tego co wyczytałam starostą został człowiek z PO - a generalnie w Radomsku rządzi kolalicja mocno dziwna PO-PiS-RdR![]()
Oczywiście najbardziej efektywne powinno być działanie najbliżej - skoro jednak nie przyniosło efektu to może poszukać wsparcia dalej ...
Ta dziwna koalicja stwarza duże możliwości - jeżeli chodzi o szukanie wsparcia.
Ponieważ pisanie kociamyszka lubi, to może:
- wysmarować pismo do poseł Joanny Muchy z PO, ona była mocno zaangażowana w nowelizację ustawy pro-zwierzącej, chociaż J. Mucha to inny okręg wyborczy;
- poszukać posła z PiS z tego okręgu - w końcu prezes PiS J. Kaczyński bardzo pro-koci jest - i z odpowiednimi argumentami tam też uderzyć.
To tak na szybko mi do głowy przyszło .....
kociamysza pisze:Aleksandra59 pisze:Z tego co wyczytałam starostą został człowiek z PO - a generalnie w Radomsku rządzi kolalicja mocno dziwna PO-PiS-RdR![]()
Oczywiście najbardziej efektywne powinno być działanie najbliżej - skoro jednak nie przyniosło efektu to może poszukać wsparcia dalej ...
Ta dziwna koalicja stwarza duże możliwości - jeżeli chodzi o szukanie wsparcia.
Ponieważ pisanie kociamyszka lubi, to może:
- wysmarować pismo do poseł Joanny Muchy z PO, ona była mocno zaangażowana w nowelizację ustawy pro-zwierzącej, chociaż J. Mucha to inny okręg wyborczy;
- poszukać posła z PiS z tego okręgu - w końcu prezes PiS J. Kaczyński bardzo pro-koci jest - i z odpowiednimi argumentami tam też uderzyć.
To tak na szybko mi do głowy przyszło .....
Ok, ale kociamysza ma teraz ograniczony czas i liczy na Wasza pomoc. Jesli uda sie wspolnymi silami wykreowac glowne postulaty,to co trzeba zawszec w takich pismach to bedzie dla mnie duza pomoc i ulga. Ubrac w slowa juz latwiej.
Tak, wiem kto jest poslem i ramienia pis i po i sld. Biura poselskie zlokalizowalam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, niafallaniaf, puszatek, Tundra i 97 gości