Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 09, 2011 15:28 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

aha komuś przed drzwiami wypadł tricat szczepionka- ta część liofilizowana, wyrzuciłam bo potem ktoś przyniósł ja do ciepłego wnętrza, to ja szlag trafił. Każda szczepionka to komplet dwóch - czerwona i zielona buteleczka.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie sty 09, 2011 15:39 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

odemnie to niema zadnej kotki w chatce ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie sty 09, 2011 15:43 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

MartynaP pisze:odemnie to niema zadnej kotki w chatce ;)

No właśnie Ewa :) nie MartynaP tylko Martyna. To kicia od niej ze środuli
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie sty 09, 2011 16:15 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

A i wiecie co normalnie mam tak zasierściony dom że nie wyrabiam.
pomijam że sprzątanie nie jest moja mocna stroną i ulubionym zajęciem, ale..... normalnie nie da się sczyścić sierści.
Fakt że teraz jest centralne ogrzewanie i wszystko fruwa i się elektryzuje.
Ale macie może jakieś sposoby na czyszczenie poduch, legowisk, foteli itp.
W lato nawet dobrze się sprawdzają rękawiczki jednorazowe.
Zbierają aż miło a teraz nie bo zaraz się elektryzują.
A o podłodze panelowej nie wspomnę.
jak głaskam Biga i tarmoszę to aż iskry strzelają.
Biedny Bigunio on tylko na podłodze lubi tarmoski, bo na tapczan nie wskakuje :(
Zastanawiam się czy nie założyć wątku w tym temacie :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Nie sty 09, 2011 16:34 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dorota Wojciechowska pisze:A i wiecie co normalnie mam tak zasierściony dom że nie wyrabiam.
pomijam że sprzątanie nie jest moja mocna stroną i ulubionym zajęciem, ale..... normalnie nie da się sczyścić sierści.
Fakt że teraz jest centralne ogrzewanie i wszystko fruwa i się elektryzuje.
Ale macie może jakieś sposoby na czyszczenie poduch, legowisk, foteli itp.
W lato nawet dobrze się sprawdzają rękawiczki jednorazowe.
Zbierają aż miło a teraz nie bo zaraz się elektryzują.
A o podłodze panelowej nie wspomnę.
jak głaskam Biga i tarmoszę to aż iskry strzelają.
Biedny Bigunio on tylko na podłodze lubi tarmoski, bo na tapczan nie wskakuje :(
Zastanawiam się czy nie założyć wątku w tym temacie :evil:

na taki watek to i ja polece
bo ja niewyrabiam juz z sierscia mojego psa mysle czy by go nie ogolic i najwyzej bedzie nagi grzywacz śląski -jak mu oczywiscie grzywke zostawie :mrgreen:
jego siersc mam wszedzie dosłownie-nie omijajac kuchni :evil:

on ma taka ze jest jak piorko lekka wszedzie lata wszedzie włazi
i mimo ze go czesze non stop to i tak nic nie daje
podobno trymowanie w salonie czy jakos tak ale pewnie mnie nie stac jak znam zycie :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie sty 09, 2011 16:51 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Wiem, ze zlewozmywak to nie tragedia ale tak się ucieszyłam z postępów w remoncie i zlewozmywaka a tu pierwszy dyżur po zmianie na lepsze i się zatkało :(

Czy skoro Franio pojechał do DT to szalejąca Królisia ma teraz podwójny boks :?:

A jeśli chodzi o kłaki to jeden znajomy kotek będzie w najbliższym czasie testował furminator - na niektóre zwierzaki ponoć dobrze działa a na inne niezbyt - zobaczymy

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie sty 09, 2011 17:17 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

No to mamy wątek zasierścionych viewtopic.php?f=13&t=122557&p=6914396#p6914396
Zapraszam i czekam na rady :wink:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie sty 09, 2011 17:56 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dorota Wojciechowska pisze:No to mamy wątek zasierścionych viewtopic.php?f=13&t=122557&p=6914396#p6914396
Zapraszam i czekam na rady :wink:

polecam - brak dywanów i zasłon, tkaniny pościelowe i ubraniowe raczej śliskie, unikam czarnych sweterków :wink:
w Ikea sa takie rolki do czyszczenia ubrać z papierem powleczonym klejem, przejeżdża się po bluzce, papier do kosza i następna warstwa gotowa do walki z sierścią.

Filomen

Post » Nie sty 09, 2011 18:02 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Mara - jak się czuje Czandra ? Kicia jest po czyszczeniu i usuwaniu niektórych ząbków.

Filomen

Post » Nie sty 09, 2011 18:04 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Czandra czuje się dobrze ;)

Mara S

Post » Nie sty 09, 2011 18:09 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Mara S pisze:Czandra czuje się dobrze ;)

Oj to super :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie sty 09, 2011 19:59 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Czy ktoś z Was zna weta - nieważne gdzie - który ma doświadczenie w leczeniu otyłości u kotów :?: :?: :?:

Mara S

Post » Nie sty 09, 2011 20:05 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:
Jeśli chodzi o transport Leonka do weta w poniedziałek na 99% podrzuci kociaka kropeczka13 :1luvu: wiem że ma zabrać żwirek jakieś jedzonko i co jeszcze oprócz tego :?:

Trzeba KONIECZNIE zabrać woreczek foliowy z lekami - są tam: cornergel, floksal maść , floksal krople oraz summamed. LEKI są niezbędne dla kotka do leczenia w almavecie :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie sty 09, 2011 20:54 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

gosiakot pisze:
terenia1 pisze:
Jeśli chodzi o transport Leonka do weta w poniedziałek na 99% podrzuci kociaka kropeczka13 :1luvu: wiem że ma zabrać żwirek jakieś jedzonko i co jeszcze oprócz tego :?:

Trzeba KONIECZNIE zabrać woreczek foliowy z lekami - są tam: cornergel, floksal maść , floksal krople oraz summamed. LEKI są niezbędne dla kotka do leczenia w almavecie :)

jest woreczek podpisany dla Wiesia na drzwiach chyba wisi, a na szafie jest pudełko podpisane dla Jadzi i powinno być tez tam jedzonko, Alienor spakowała leki

ogromna prośba by Wiesio zabrał również Królisię i Efi na zastrzyk marbocylu. Bo Piotrek jedzie z Frytką do dr Skolika

Filomen

Post » Nie sty 09, 2011 20:58 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Jakby Wiesiu nie dał rady to ja mogę wziąść Efi i Królisię na zastrzyki ale dopiero po pracy czyli po 16... Poza tym prośba o wrzucenie na stronkę stowarzyszenia/Kociej Chatki oraz na stronę schroniska:
Czandra: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1406146874,
Perełka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1406148842,
Hanka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1406600145

Mara S

[poprzednia][następna]