Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 09, 2011 16:35 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

ASK@ pisze:
smarti pisze:a czy Wy wiecie że ona chyba ma rujkę 8O 8O 8O 8O

tak śmiesznie wypina tyłeczek jak Jadzia :roll:
jestem w szoku bo ona chyba jeszcze za młoda na takie sprawy..
jutro jedziemy do weta nieodwołalnie,w sumie mogłam ją dzisiaj pokazać wet.Ani ale zapomniałam..

Iwona,Fionka miała 4,5 m-ca i dostała ruję!!!!Koleżance uchnęłam kicię 6 miesięczną w zaawansowanej ciąży.Bywają takie wypadki-wpadki. Podaj prowere i za tydzien sterylka.
Melka słodka i śliczna.pasuje do imienia.

przecież to jest za młoda kicia na sterylkę!
jeszcze nie jest do końca dojrzała -to jest kociak!
tę rujkę trzeba po prostu przeczekać a przy następnej będzie już w odpowiednim wieku.
przeczekanie rujki nie jest szkodliwe dla jej zdrowia a cięcie w tak młodym wieku mogłoby być.
a provera nie jest bez wpływu na wątrobę więc jeśli nie ma konieczności to wolę jej uniknąć..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sty 09, 2011 16:42 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

Całkiem "standardowa" sterylizacja kotki zaczyna się od wagi 2 kg.
Młodsze kotki też można sterylizować bez szkody dla zdrowia, oczywiście jeśli operuje dobry specjalista chirurg. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie sty 09, 2011 16:45 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

jak doktor czajka, nie przymierzajac. ;)
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Nie sty 09, 2011 16:49 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

Chatte pisze:Bianka miala dzwonic...

Tak jak pisałam, niestety wywaliłam numer telefonu do tej kobiety. Może Agneska jeszcze ma....?
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie sty 09, 2011 16:52 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

aga-zgaga pisze:jak doktor czajka, nie przymierzajac. ;)

Nie zapieram się, dr Czajka jako chirurg sprawdza się bardzo dobrze.
Ale - nie jeden dr Czajka na całym Mazowszu. 8)
Obrazek

Agneska

Post » Nie sty 09, 2011 16:53 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

Bianka 4 pisze:
Chatte pisze:Bianka miala dzwonic...

Tak jak pisałam, niestety wywaliłam numer telefonu do tej kobiety. Może Agneska jeszcze ma....?

poszło pw. :)
Obrazek

Agneska

Post » Nie sty 09, 2011 16:56 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

Agneska pisze:
aga-zgaga pisze:jak doktor czajka, nie przymierzajac. ;)

Nie zapieram się, dr Czajka jako chirurg sprawdza się bardzo dobrze.
Ale - nie jeden dr Czajka na całym Mazowszu. 8)

dla mnie jeden on jedyny. ;)

aga-zgaga

Post » Nie sty 09, 2011 16:58 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

Ja bym była za przeczekaniem. To przecież jeszcze takie małe jest... No i raczej nikt jej u smarti nie zapyli...
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Nie sty 09, 2011 16:58 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

Aga, tylko nie pokazuj tych wpisów w domu. :mrgreen: :wink:
Obrazek

Agneska

Post » Nie sty 09, 2011 17:00 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

e, u mnie to chyba sie nikt nie interesuje, co ja tu klikam bez sensu. :twisted:

aga-zgaga

Post » Nie sty 09, 2011 19:48 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

Agneska pisze:Całkiem "standardowa" sterylizacja kotki zaczyna się od wagi 2 kg.
Młodsze kotki też można sterylizować bez szkody dla zdrowia, oczywiście jeśli operuje dobry specjalista chirurg. :)

Potwierdzam.Hodowcy wydają młode kociaki już po kastracji.
Najnowsze badania wykazuję,ze nie ma wczesna kastracja wpływu na układ moczowy.Bo o to głownie biega wetom :wink: . Wręcz przeciwnie. Ogranicza możliwośc występowania raka listew mlecznych u kotek do 90%.Kotki po pierwszej rujce sa bardziej nim zagrożone.
Nie chcę sie wymądrzać.Kazdy ma swoje zdanie i zrobi wedle swojego uznania.Ja jestem za wczesna kastracja.
Kazdy wet ma także swoje zdanie.Mój ma inne niż ja. :mrgreen:

Co do prowery,Jedna czy dwie tabletki nei mają większego wpływu na watrobę.Chodzi o wyciszenie kici.Wczesne ruje mogą trwac bardzo długo.Z małymi przerwami wracają jak bumerang.Prowera pozwala wyciszyć kota.Jak wiadomo powszechnie dłuuugaśne zapotrzebowanie na pcią przeciwnom ma bardzo ujemny wpływ na kota i jego otoczenie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sty 09, 2011 20:45 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

Nie będę się mądrzyła w sprawach, na których się nie znam. Intuicyjnie uważam, że jeżeli możemy poczekac ze sterylizacją (a możemy przecież), poczekajmy... Dajmy Melce dorosnąć...

A teraz dla kasimarty (jeżeli jeszcze do nas zagląda)
tadam!
Obrazek
zbojeckie spojrzenie Tobiasza...
ale to tylko pozór. tak naprawdę to malutki i slodki pięciokilogramowy kotecek :D
i na dodatek śpiewający: ooouuuaaa aaauuuaaa uuuuaaaaauuuuuaaa (o czwartej nad ranem :evil: )
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Nie sty 09, 2011 22:28 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

rozumiem że sa różne poglądy.wiem że .np Amerykanie mają różne dziwne pomysły...np.wyrywają/obcinają malutkim kotkom pazurki wraz macierzą "bo inaczej koty drapią" :evil:
ja jednak jestem zdania że rozprucie brzusia takiego małego brzdąca, jeśli nie ma wyrażnej ,pilnej potrzeby (a w tym wypadku nie ma) jest czymś zupełnie niezrozumiałym i niepotrzebnym.Jak nie trzeba nie walczmy z fizjologią
ale to moja prywatna opinia którą ja się kieruję.
Jedyny mężczyzna w DT, poza Promysiem (do niedawna),czyli Edisonek okazał się kobietą.Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie sty 09, 2011 23:39 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

smarti pisze:...aaaale mnie ta rujka zakręciła.... :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek

smarti

Post » Pon sty 10, 2011 11:46 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 3 świderskie kociaki szukają DS

Kochane Kobiety z Otwocka, łapcie tego czwartego malucha. Wikt i opierunek ma u mnie zapewniony.

Nie robcie jeszcze ogloszeń, dzis przyjedzie do nas kolega z porządnym aparatem i umiejetnością fotografowania.
Mam nadzieje, ze na tych zdjęciach wyjdą jak cukiereczki i kolejka sie bedzie ustawiac (jednak dobre zdjecie to podstawa dobrej adopcji)
Obrazek

agnieszka336

Od: Czw lis 27, 2008 20:58

[poprzednia][następna]