Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 08, 2011 5:17 Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

Obrazek

Link do ogłoszenia:http://zaginione.adopcje.org/zaginiony-2362-Kota.html

Ja wiem, że już praktycznie nie ma szans, wiem, że to beznadziejne, wszystko wiem, ale to Kota, mój pierwszy kot.

Zaginęła około kwietnia/marca 2010 roku w Szczecinie, okolice ulicy Duńskiej, Krasińskiego, Zakole, może się przemieszczać i aktualnie być dosłownie wszędzie. Jej opiekunowie liczyli że wróci.

Jest to średniej wielkości czarno-biała kotka, z białym wąsikiem, brzuszkiem i z białymi skarpetkami. Ma krótkie łapki, jest lekko otłuszczona, ze zwisającym brzuszkiem. Żółte oczy z charakterystycznymi brązowymi plamkami. Ma uciętą końcówkę lewego ucha, oraz źle zrośnięty palec w tylnej łapce. Nie ma jednego kła.

Kota na zewnątrz jest nieufna, ciężko ją złapać lub pogłaskać, w domu to wielki pieszczoch. Może próbować schronić się w piwnicach.

To starszy kot, ma około 11 lat, ja znam ją od 9.

Ja wiem, że to tylko jeden kot z tysięcy. Wiem, że wygląda jak wiele innych. Ale to Kota pokazała mi, że koty "som fajne" i że warto dla nich użerać się z sąsiadami o kociarnie, o psy puszczane luzem, że warto ratować. Gdyby nie Kota, nie uratowałabym kolejnych kilkudziesięciu, bo dalej żyłabym w przeświadczeniu, że koty jakoś sobie dają radę.

A ja ją zawiodłam, zostawiając pod czyjąś opieką. Brakuje mi epitetów na siebie.

Błagam pomóżcie, podobno cuda się zdarzają.

Lilith_she

Od: Sob sty 08, 2011 1:49

Post » Sob sty 08, 2011 17:27 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

A szukasz jej od tamtego czasu? Mieszkam na Chopina, bywam w okolicach Krasińskiego często, ale nie kojarzę żadnych ogłoszeń :(
Chodzisz w te okolice systematycznie o różnych porach dnia i nocy? Ona jest Twoja czy to kotka znajomych? Myślę, że to ważne, żeby ciągle przeszukiwać te okolice i wieszać ogłoszenia, bo może jakaś karmicielka ma ją w swoim stadzie.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Sob sty 08, 2011 18:05 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

a ogłaszałaś ją wcześniej? może ktoś ją dał do schroniska?

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Nie sty 09, 2011 0:41 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

Dziewczyny ja się dowiedziałam wczoraj:(
Od wczoraj, wrzucam ogłoszenie gdzie się da z nadzieją, że może ktoś ją widział albo przygarnął, wyznaczyłam nagrodę, nie wiem co jeszcze mogę. Problemem jest to, że od ponad półtora roku, mieszkam na drugim końcu Polski w Krakowie. Nie chciałam stresować Koty zmianą otoczenia i terenu, który zna, więc zostawiłam ją osobom, które miały się nią zająć.

Opiekunowie Koty nic mi nie mówili bo liczyli na to, że wróci. Podobno już wcześniej zdarzało jej się znikać na tydzień, dwa, ale zawsze wracała.

Nie chcę się na nich wyżywać, bo to teraz już nic nie zmieni. Chce tylko odnaleźć Kotę i zabrać ją do siebie.

Podobno była szukana aktywnie przez kilka miesięcy, podobno były rozklejane ogłoszenia, ale to tylko podobno.

Wiem, że to tylko jeden kot, podobny do wielu innych, ale dla mnie wyjątkowy. To ona otworzyła mi oczy na inne koty. Zrobię wszystko, żeby ją odnaleźć. Tylko powiedzcie co jeszcze mogę? Z kim się kontaktować? Co zrobić?

Wrzuciłam ogłoszenie na infoludka, zaginione, dzwoniłam do schronu, ale oczywiście nikt nic nie wie. Jutro będę dzwonić do rodziny, żeby pojechali do schronu i wydrukowali ogłoszenia. Obawiam się tylko, że po takim czasie, ona może być już wszędzie.

Przepraszam, że tak chaotycznie, ale od wczoraj nie śpię, chodzę tylko i ryczę, że zawiodłam najważniejszego dla mnie kota.

Lilith_she

Post » Nie sty 09, 2011 0:46 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

Jest taki wątek o historiach zaginionych Kotów, poszukaj go.
Tam jest dużo rad i dużo nadziei.

Spróbuj też uderzyć do Delfinki, choć jej już dawno nie było na forum..
Ale spróbuj.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie sty 09, 2011 3:49 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

Napisałam do Delfinki, napisałam na szczecińskim wątku, przeszukałam wszystkie bazy znalezionych, do adopcji, allegro itd.

Doradźcie co jeszcze?

Szlag mnie trafia od tej bezsilności:(

Lilith_she

Post » Nie sty 09, 2011 10:48 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

Czy Ty wcześniej mieszkałaś na Krasińskiego czy jej opiekunowie tutaj mieszkają? Może kotka wróciła w miejsce, w którym mieszkałaś wcześniej? trzeba porozwieszać ogłoszenia tu i tu.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Nie sty 09, 2011 12:15 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

fakt, najgorsze to chyba to, że dopiero teraz dowiedziałaś się, jak wygląda sytuacja... może jest w Szczecinie w jakimś schronisku? może jakieś szczecińskie karmicielki mają ją w swoim stadzie? może ktoś ją wziął na DT albo nawet na DS?

daggie

Post » Nie sty 09, 2011 12:42 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

To też jest możliwe.

Karmicielki to świetny pomysł. One mają największą wiedzę o swoich i nowych kotach. Spróbuj pogadać z jak największą ilością karmicielek w okolicy obu miejsc, w szerokiej okolicy, bo już trochę czasu minęło. Dzwoń (a lepiej jedź osobiście, jeśli to możliwe) do każdej fundacji i do każdego schroniska. Albo wysyłaj maile ze zdjęciem Kotki (to chyba lepsze niż opisywanie przez telefon, ale do teraz Kicia mogła się zmienić).

I nie poddawaj się.
Czasami poszukiwania trwały kilka miesięcy. I udawało się.
Nadziei nie trać nigdy.

Carmen201

Post » Nie sty 09, 2011 13:22 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

Carmen201 pisze:To też jest możliwe.

Karmicielki to świetny pomysł. One mają największą wiedzę o swoich i nowych kotach. Spróbuj pogadać z jak największą ilością karmicielek w okolicy obu miejsc, w szerokiej okolicy, bo już trochę czasu minęło. Dzwoń (a lepiej jedź osobiście, jeśli to możliwe) do każdej fundacji i do każdego schroniska. Albo wysyłaj maile ze zdjęciem Kotki (to chyba lepsze niż opisywanie przez telefon, ale do teraz Kicia mogła się zmienić).

I nie poddawaj się.
Czasami poszukiwania trwały kilka miesięcy. I udawało się.
Nadziei nie trać nigdy.

Carmen bardzo mądrze pisze! :ok:

daggie

Post » Nie sty 09, 2011 13:24 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

Lilith_she, może tutaj coś poczytaj?

viewtopic.php?f=1&t=104532&hilit=klub+kotow+odnalezionych

daggie

Post » Nie sty 09, 2011 13:38 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

O to, to, to!
To ten wątek!

Przeczytaj koniecznie, nadziej tam są wiadra!!!

Carmen201

Post » Nie sty 09, 2011 16:35 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

Kota całe swoje życie mieszkała w tych okolicach. Jej opiekunowie, zostali wybrani, ponieważ również tam mieszkają. Zna ten teren doskonale, jak również okolice, gdyż wielokrotnie chodziła ze mną karmić okoliczne dziczki.

Dziękuję za słowa otuchy, nie poddaję się i szukam dalej.

Lilith_she

Post » Nie sty 09, 2011 20:23 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

Jutro będę się widziała najprawdopodobniej z karmicielką z tych okolic, zapytam i puszczę informacje dalej po opiekunkach.
Na zdjęciu nie widać dokładnie, ona ma skarpetki? Brzuszek biały?
I proszę o imię i nazwisko osoby opiekującej się na pw, jeżeli to nie problem.

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Nie sty 09, 2011 20:59 Re: Szczecin zaginęła czarno-biała kotka, błagam pomóżcie

Pixia, tak Kota ma skarpetki, biały brzuszek i szyję. Ma bardzo krótkie łapki i z cech charakterystycznych źle zrośnięty pazur w tylnej łapce, jest to widoczne jak stoi. Ma przyciętą końcówkę lewego ucha i nie ma jednego kła.

Dotychczasowi opiekunowie, nie wykazują już zainteresowania. Podobno starsza Pani jest w szpitalu.

Kontaktować o każdej godzinie można się z moją mamą, pod tel: 693109591, albo oczywiście ze mną 695935021.

Pixia bardzo bardzo Ci dziękuję

Lilith_she

[następna]