Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 08, 2011 15:57 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

MartynaP pisze:mąż po mni e przyjechał poznał mojego nowego ukochanego i nawet go poniańczył tez troche ;)

Belmondo hmmm to pewnie ten ktory pchał się na mnie jak czysciłam kuwetke i kucnelam na chwile :)
tez go pomiziałam ale pozniej poszedl przez okno sobie świat oglądać

Wracając do Frania najlepsze to ze położylam go sobie na kolanach co by mu w uszach pogrzebac troche a on pougniatal mi kolana i zasnął 8O a ja mu dalej w uszach grzebałam

Bo Franio bardzo tęskni do człowieka i często z tego powodu żałośnie płacze w boksie.
Wzięty na ręce od razu mruczy z rozkoszy.
Kto pokocha FRANIA i da mu dom no kto :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob sty 08, 2011 16:54 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Podobno z Leonem jest kiepsko... Jestem też przerażona perspektywą podawania mu całej masy leków :|

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob sty 08, 2011 17:00 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Mara S pisze:Podobno z Leonem jest kiepsko... Jestem też przerażona perspektywą podawania mu całej masy leków :|

Oj Leonku trzymaj się mocno i dzielnie, zależy nam na tobie :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Sob sty 08, 2011 17:02 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

kącik medyczny na razie prowizoryczny

największy chorowitek Leon

oczy są w stanie strasznym, nie ma grudkowego zapalenia trzecich powiek ale jest przewlekły stan zapalny. W związku z tym Leon na tydzień w poniedziałek rano ma trafić do Almavetu i zostaje do soboty. Leki do oczu musi mieć zakładane kilka razy dziennie, zmieniony antybiotyk na Summamed, floxal krople i maści w torebce, jest opisane na torebkach jak to podawać, Mara podaj wg torebek, ja podam jutro a od poniedziałku w szpitaliku. Osoba, która zawiezie Leona musi wziąć wszystkie leki oraz wypadałoby - jedzonko oraz żwirek. Pani Monika nie prosiła ale wypada.

Franio - leczenie jeszcze kilka dni, czyszczenie uszu plus Oridermyl, Unidox 1/3, Lizyna pól tabletki i koniecznie ten proszek Aptibalans do karmy, można podać catosal 1ml jak umiecie, raz dziennie. Do oczu i noska nie dajemy genta, jeśli nie ma ropy, nawilżajcie noski i oczy solą fizjologiczną jest w ampułkach.

Tofik i Tofinka jak wyżej czyli - czyszczenie uszu plus Oridermyl, Unidox 1/2, Lizyna pól tabletki i koniecznie ten proszek Aptibalans do karmy, można podać catosal 1ml jak umiecie, raz dziennie. Do oczu i noska nie dajemy genta, jeśli nie ma ropy, nawilżajcie noski i oczy solą fizjologiczną jest w ampułkach. Tofik krwawił z nosa, jutro obejrzę ale też tylko dajcie sól.

Nasze gwiazdy Efi i Królisia - cały czas idzie marbocyl i inmodulen - kotki są lepsze, ale zakrapiałabym oczy i noski tez solą fizjologiczną, ewentualnie do zatkanego nosa po kropelce otrivinu, genta nie, już za długo dajemy

ZDROWA CZĘŚĆ

Psotka - jutro dostanie Biocan, we wtorek pryskamy grzyba Fungidermem

dwa kocurki krówkowe - Ajax i Pędzel - 2 x dziennie smarujemy oczko neomycyną - odrobinę na czysty palec i staramy się do wnętrza spojówki i wokół oka. Oba maja po jednym oku sączącym.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob sty 08, 2011 17:08 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

MartynaP pisze:chciałam powiedziec ze dziś zakochałam się ...we Franiu :1luvu:

Martynko chłopak do wzięcia :wink:

Filomen

Post » Sob sty 08, 2011 17:09 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Ewa jeszcze Lucek 2xdziennie smarowanie wygolonego miejsca specyfikiem co jest w dużych strzykawkach taki biały płyn - na jeden raz zuzywamy pół strzyakwki.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob sty 08, 2011 17:19 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

jutro jadę do dr Skolika, bo tam w szpitaliku jest koteczka ze schroniska, podaję jej kroplówkę, głaszczę i staram się nakarmić

ale w poniedziałek Frytka trafi do schroniska, a tam nie ma szans. jest kompletnie wycofana i odmawia jedzenia,
Pomocy !!! Frytka potrzebuje DT
Kocia Chatka tez raczej nie pomoże bo tam tez koty i klatki oraz Koci Katar
Obrazek

kotka już dziś troszkę lepsza, troszkę skubnęła conva, dostała kroplówkę, zastrzyk, wyczyściłam jej uszy (nadżerki i świerzb) . Kicię przeraża wszystko i tylko na kolanach zaczyna mruczeć i ugniatać łapkami.
Pomocy bo nie uratujemy jej.
na razie nie widać objawów żadnej choroby oprócz depresji i nie jedzenia.

wygląda ja siostra Toli tylko futerko jest rudawe, jest strasznie wychudzona.

Filomen

Post » Sob sty 08, 2011 17:20 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:Ewa jeszcze Lucek 2xdziennie smarowanie wygolonego miejsca specyfikiem co jest w dużych strzykawkach taki biały płyn - na jeden raz zuzywamy pół strzyakwki.

Tereniu to wrzuć na 1 stronkę

Filomen

Post » Sob sty 08, 2011 17:30 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Filomen pisze:
terenia1 pisze:Ewa jeszcze Lucek 2xdziennie smarowanie wygolonego miejsca specyfikiem co jest w dużych strzykawkach taki biały płyn - na jeden raz zuzywamy pół strzyakwki.

Tereniu to wrzuć na 1 stronkę

I od razu grafik dyżurów możnaby uaktualnić :D

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob sty 08, 2011 17:33 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:
MartynaP pisze:
terenia1 pisze:No i dziewczyny w piątek czyli po jutrze koniecznie zaopatrzcie się w taką naszą lokalną gazetę Wiadomości Zagłębia :mrgreen:

no wlasnie co bedzie :)
Niespodzianka :mrgreen:

:

Mam gazete (a nie było to łatwe ) i nadal nie wiem jaka to miała być niespodzianka :idea: Przekartkowałam cała i....nic nie znalazłam 8) Proszę mnie oświecić w tej kwestii :idea:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob sty 08, 2011 17:37 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Iweta pisze:Mam gazete (a nie było to łatwe ) i nadal nie wiem jaka to miała być niespodzianka :idea: Przekartkowałam cała i....nic nie znalazłam 8) Proszę mnie oświecić w tej kwestii :idea:

Iwonka kurcze musisz się jeszcze raz zaopatrzyć w gazetką :mrgreen: dopiero będzie we wtorek :D

terenia1

Post » Sob sty 08, 2011 17:41 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:
Iweta pisze:Mam gazete (a nie było to łatwe ) i nadal nie wiem jaka to miała być niespodzianka :idea: Przekartkowałam cała i....nic nie znalazłam 8) Proszę mnie oświecić w tej kwestii :idea:

Iwonka kurcze musisz się jeszcze raz zaopatrzyć w gazetką :mrgreen: dopiero będzie we wtorek :D

I tak oto wzrasta sprzedaż WZ :mrgreen:
Kup kup nową Iwonka :ok: we wtorek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob sty 08, 2011 17:45 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dyżury i kącik medyczny na 1 stronie uzupełniłam.
Czy jutro po południu ma ktoś ochotę na sprzątnie w Kociej Chatce - miało być dziś miałam jechać po Beatkę, ale szczerze mówiąc nie chce mi sie :mrgreen: poza tym leje, jest straszna mgła u mnie na wsi, a droga jest tak dziurawa gorzej cholera niż ser szwajcarski :evil: dziś lekkim popołudniem jechałam na zakupy wyczyniając na drodze slalom gigant :ryk: a już w tym roku opony zmieniałam bo wpadłam w krater na drodze więc dziś się nie ruszam :mrgreen:

terenia1

Post » Sob sty 08, 2011 18:11 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dziewczyny zagłosujcie na nasze schronisko w konkursie TESCO
W tamtym roku wygrał Sosnowiec, w tej chwili sosnowieckie schronisko jest na II miejscu.

terenia1

Post » Sob sty 08, 2011 18:15 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:Dziewczyny zagłosujcie na nasze schronisko w konkursie TESCO
W tamtym roku wygrał Sosnowiec, w tej chwili sosnowieckie schronisko jest na II miejscu.

link http://www.tesco.pl/schroniska/ :ok:
Każde z miejsc od 1 do 5 coś dostaną
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]