Krakers - grubcio nasz kochany i już.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 18:25 Re: Nowy domownik-pies neeko i Krakers -kto wygra?!

agnieszko, zapomniałam, ze mamy tu 'psio-kociego' specjaliste :) pisałam o goldenie i irish setterze a sjonczyło się na rodku - nawet nie przypuszczałam ze jest to realne :)
skoro miesiac i nadal stroszenie, to zobaczymy... oby rodzice wytrzymali...bo za tydzien zostaną sami z rodkiem

round-eyes

Od: Czw paź 21, 2010 8:55

Post » Wto sty 04, 2011 8:28 Re: Nowy domownik-pies neeko i Krakers -kto wygra?!

round-eyes pisze:agnieszko, zapomniałam, ze mamy tu 'psio-kociego' specjaliste :) pisałam o goldenie i irish setterze a sjonczyło się na rodku - nawet nie przypuszczałam ze jest to realne :)
skoro miesiac i nadal stroszenie, to zobaczymy... oby rodzice wytrzymali...bo za tydzien zostaną sami z rodkiem

:oops:

Nie martw się kot da sobie radę, niestety szczeniak będzie go maltretował bo chce się bawić - potrzebny jeszcze jeden psiak jako kompan do zabawy :mrgreen: - tak zrobili moi sąsiedzi :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Wto sty 04, 2011 8:31 Re: Nowy domownik-pies neeko i Krakers -kto wygra?!

Myślę, że Krakers sobie poradzi. Raz drugi spuści łomot szczeniorowi i w końcu ten załapie, że kot się nie chce bawić. A jak bedzie już dorosly, to bedą razem spać wtulone w siebie :)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto sty 04, 2011 14:58 Re: Nowy domownik-pies neeko i Krakers -kto wygra?!

no ja tez mam nadzieje, ze krakers sie przyzwyczai... bo jeslli nie, to ja nie wiem jak bedzie.
jutro wracamy z krakowa, i przeprawa zacznie sie od nowa.
kto bedzie spał w nogach duzego lozka? kto na poduszce? OPROCZ RODZICOW OCZYWISCIE? ;) dzieki za słowa otuchy

round-eyes

Post » Wto sty 04, 2011 15:00 Re: Nowy domownik-pies neeko i Krakers -kto wygra?!

round-eyes pisze:kto bedzie spał w nogach duzego lozka? kto na poduszce? OPROCZ RODZICOW OCZYWISCIE? ;) dzieki za słowa otuchy

Istnieje ewentualność,
że rodzice będą spali na dywaniku przed łóżkiem :mrgreen:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto sty 04, 2011 15:14 Re: Nowy domownik-pies neeko i Krakers -kto wygra?!

no jesli tylko krakulin z nekocjuszem by sie dogadali, to 9 kilo kota plus 10 teraz a 35 za rok psa = rodzice na panelach pod lozkiem.

round-eyes

Post » Wto sty 04, 2011 19:40 Re: Nowy domownik-pies neeko i Krakers -kto wygra?!

:mrgreen: Hej Paulinko :-) Kiedy musisz wracac? Psiak slodziutki.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto sty 04, 2011 20:10 Re: Nowy domownik-pies neeko i Krakers -kto wygra?!

doroootka :1luvu: długo mnie nie było
bilet mam na 13tego.
w wigilie zadzwonili do mnie pracodawcy ze nie mam pracy...wiec musze-nie musze, ale latwiej zarobie na dalsze studia tam niz tu... wiec skoro bilet jest, to lece...

round-eyes

Post » Wto sty 04, 2011 20:13 Re: Nowy domownik-pies neeko i Krakers -kto wygra?!

No nie zartuj, ze we wiglilie takie swinstwo zrobili?! :evil: :evil: :evil: Niech ich olej goracy poparzy!

Morzesz szukac juz w Polsce przez internet jakas inna prace?

SecretFire

Post » Wto sty 04, 2011 23:15 Re: Nowy domownik-pies neeko i Krakers -kto wygra?!

round-eyes pisze:doroootka :1luvu: długo mnie nie było
bilet mam na 13tego.
w wigilie zadzwonili do mnie pracodawcy ze nie mam pracy...wiec musze-nie musze, ale latwiej zarobie na dalsze studia tam niz tu... wiec skoro bilet jest, to lece...

ale wredni :evil: , może faktycznie zostań
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Sob sty 08, 2011 16:29 Re: Nowy domownik-pies neeko i Krakers -kto wygra?!

Ale wredni
przykro mi Paulinko :-(

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob sty 08, 2011 20:46 Re: Nowy domownik-pies neeko i Krakers -kto wygra?!

Hej Paulinka :-) Dzie sie chowasz? Pakujesz manatki? Masz prace inna? Moglas cos zrobic? Jak Krakers i piesek?

SecretFire

Post » Nie sty 09, 2011 12:25 Re: Krakers - grubcio nasz kochany i już.

Wiem kochane jak Wy tu wszyscy podchodzicie do oddawania zwierząt.
A neeko pojechał dzis rano do hodowli.
Krakers zaczął gubić sierść z żalu, nie wychodził spod choinki, nie jadł. Stresował się okropnie. Wieczna szarpanina. Zawsze ktoś w domu, szczenie to noworodek, ludzki - nawet nie koci.

Kocham go ponad wszsytko.
Ale nie odszedł, nie zwrócilismy go ulicy, schronisku. Odnajdzie dom, gotowy na takie wyzwanie. Rodezjan to pies dla ludzi którzy sa w stanie poświęcić mu 24 godziny, lub są na tyle silni, zeby mimo płaczu, skomlenia, wycia zostawiać go w domu, uczyć samotności. Polecano nam klatke - ponoc psy traktują taką klatkę jak swoje mieszkanko. Wedlug nas to samolubne. Pies to nie mebel. A nawet nie 'kot'.

Próbujemy sobie tłumaczyć. Nie chcieliśmy go na próbe, nie chcieliśnmy go skrzywdzić. Chcieliśmy kumpla na zawsze. Zawiedliśmy. Rodzice się przecenili. Eh...

Co do pracy, to lece do londynu w czwartek i wtedy nadejdzie czas decyzji.

ps. krakers jest teraz w siódmym niebie. dostał odemnie myszkę wypełnioną dziką kocimietą - przywiezioną z uk. nie widziałam go w takim rozanielonym stanie nigdy :1luvu: śpią wtuleni. mysz i kot.

round-eyes

Post » Nie sty 09, 2011 12:39 Re: Krakers - grubcio nasz kochany i już.

Ruda się wita Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie sty 09, 2011 12:43 Re: Krakers - grubcio nasz kochany i już.

hej rudziutka :twisted: musze znowu ponadrabiać zaległości...

round-eyes

[poprzednia][następna]