Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 08, 2011 13:01 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Kurcze, z tą sterylką to zawsze problem, nigdy nie wiadomo do końca czy koteczka była sterylizowana czy nie.
Bo przecież mogła być też sterylizowana cięciem bocznym, prawda?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob sty 08, 2011 13:13 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

No mogła... chociaż chyba w Łodzi to rzadkość, więc liczę na to, że jakby co to będzie blizna
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob sty 08, 2011 13:17 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Cięcie boczne nie tylko w łodzi jest rzadkością. :cry: Ja wiem tylko o ciachaniu SIB-ów, ale ciachaja normalnie, bo dziewczyny długo maja problemy z wystawianiem kastratek. Piórka długo odrastają :wink:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Sob sty 08, 2011 13:51 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło. Niko i Bajka nie trafili do pobliskiego domku, za to domek jak widać wziął 2 inne bidy więc jakaś równowaga w przyrodzie jest :ok: . To śliczne, fajne koty - znajdą domek w dwupaku i to taki naj naj naj :!:
Ostatnio edytowano Sob sty 08, 2011 18:50 przez Asia_Siunia, łącznie edytowano 1 raz

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Sob sty 08, 2011 17:48 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Pewnie że znajdą, już się Magda o to postara :)

gosiaa

Post » Nie sty 09, 2011 8:48 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Bajka coraz bardziej przywiązuje się do mnie.
Dziś jak Niko miał humory i okazywał niezadowolenie (bo on jest bardziej humorzasty niż niejedna kocica :? ) to Bajka podbiegła i go zdzieliła kilka razy łapą 8O 8O 8O no i gościu się uspokoił :mrgreen:
w ogóle Bajka wita mnie, zagaduje, na rączki już pozwala się wziąć...choć nie za długo. Na kolankach nie chce leżeć, to już czasem Niko zdarzy się, że się położy.
Cieszę się, że Bajka się otwiera, ale wolałabym by tak bardzo się nie zadomowiła :( bo martwię się, że przy adopcji znowu bardzo przeżyje rozdzielenie :( ona jest taka delikatniutka. I grzeczniutka. W ogóle jak nie szylkretka. Kochane stworzonko :1luvu:
A Niko to łobuz i chimeryk :P po brzuszku nie głaskać bo wnerw, przy ogonku też nie bo gryziu-gryziu i drapiu-drapiu ;) w ogóle pieszczoty są dozwolone tylko wtedy, gdy szanowny pan ma na to ochotę :lol:
a w napadach zabawy z Bajką lub Rysiem to nic nie rządzi! Odbija się od ścian, fotela i ludzi :roll:
na szczęście takie zrywy są może raz dziennie :ok:

Pozdrawiamy niedzielnie :kotek:
Obrazek

magdaradek

Post » Nie sty 09, 2011 9:41 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Pozdrawiamy Duża i piekny dwupak :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie sty 09, 2011 12:42 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Szura pisze:Pozdrawiamy Duża i piekny dwupak :D

sie dołonczam :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon sty 10, 2011 0:19 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

magdaradek pisze:No mogła... chociaż chyba w Łodzi to rzadkość, więc liczę na to, że jakby co to będzie blizna

Nie. W Lodzi np w Asie tylko tak chyba sterylizuja. Gdy zaczeli stosowac ciecia boczne, zrobilam sterylke Puti. Wszystkie kociczki, ktore tam sterylizowalam mialy ciecia boczne.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon sty 10, 2011 0:36 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Ciekawe czy dzisiaj będzie jakaś odpowiedź od potencjalnego domku :ok:

gosiaa

Post » Pon sty 10, 2011 7:31 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Trzymam kciuki żeby odpowiedź była na TAK, skoro to dobry dom dla ślicznej parki :ok:

Pani z łódzkiego domu z pieskami i szczurkami pisała chyba równocześnie do mnie o Bumiego i do Madzi o Bajkę i Niko :ok:
Nic mi nie powiedziała - też dowiedziałam się z wątku...
Dopiero po adopcji Bumiego i Malina ze schroniska Pani przyznała, że starali się też o Bajeczke i Niko, ale, cytuję: " Ta Pani odnosiła się do nas z bardzo dużą rezerwą, podobno ze względu na Bajkę, że sobie nie poradzi z psami" ...
Madzia - trochę chyba Panią wystraszyłaś... :roll: :wink:
To dobry dom, choć z psami jest trochę problemu... Zwłaszcza z mniejszym...
Bajka faktycznie mogłaby się stresować...
Bumi i Malin powoli się aklimatyzują, a ich nowi Duzi mają dużo cierpliwości i chęc pracy nad wzajemnym dogadaniem się zwierzaków. Będzie dobrze.
Malin ma teraz na imię Benjamin,
a Bumi - Franklin :lol:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon sty 10, 2011 9:01 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Fajnie, że Benjamin i Franklin już szczęśliwi w dobrym domku :D :D :D
A na Twój zjawiskowy duecik też wkrótce na pewno przyjdzie pora, Madziu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymam kciuki za wyniki negocjacji z domkiem, który masz teraz " na tapecie" :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Spokojnie, Madziu, nioc się nie martw... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon sty 10, 2011 9:14 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

nie, ja się nie martwię :) napisałam przecież że cieszę sie, że dwa bardziej potrzebujące koty znalazły fajny dom :)

Anetko, ja nie wystraszyłam tego domu :( ja i straszenie? Po prostu mówiłam, że martwię się o Bajkę, bo ona jest bardzo delikatna i jeśli nie miała do czynienia z psami to martwię się o jej reakcję. To chyba nie jest straszenie?
Pani powiedziała, że poczeka do poniedziałku na decyzję Domu z Krakowa i wtedy miałysmy umówić się na konfrontację z psami......
ale to nieważne. Do nikogo nie mam pretensji przecież. Najważniejsze by się koty z psami dogadały :ok:
Anetko a dostałaś foty z domku Mimi i Bubu (zapomniałam jak ten kotek w schronisku miał na imię, ale jakoś na G) ?

Bajka i Niko są wyjątkowe i będą miały wyjątkowy dom. Prędzej czy później :D
Obrazek

magdaradek

Post » Pon sty 10, 2011 9:26 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Madziu, ja miałam na myśli żebyś nie martwiła się, że Bajeczka za bardzo się przywiąże, że może trzeba będzie troszkę poczekać na wymarzony domek, że źle wybierzesz. Bo to, że cieszysz się, że dwie kocie biedy ze schroniska znalazły dom jest dla mnie więcej niż oczywiste 8) :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon sty 10, 2011 9:27 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Acha :)
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]