Petycje do Ministerstw

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 04, 2011 23:53 Re: Petycje do Ministerstw

Tak to mają skonstruowane, znajomy który studiuje prawo poradził mi żeby i tak dostarczyć to osobiście w 2 kopiach, jedną zostawić a na drugą wziąć pieczątkę. Oczywiście ponumerować wszystkie strony, żeby nie było, że coś zginęło. Zobaczymy:)

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Śro sty 05, 2011 7:50 Re: Petycje do Ministerstw

Ja_ana, napisz może do moderatora o podklejenie wątku na pierwszej stronie.
Widziałam, że do wątku o kotce z YT zaglądała Olat, może do niej?

EDIT: zajrzyjcie proszę tu, w sprawie sugestii do nowelizacji ustawy: viewtopic.php?f=1&t=121913

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Śro sty 05, 2011 10:01 Re: Petycje do Ministerstw

vega013 pisze:Pisałam, żeby petycję skierować do ministra, a nie ministerstwa, a szczególnie wydziału informacji. Ludzie!!!

Dlaczego petycja jest skierowana do Ministerstwa Środowiska?

I
Witam wszystkich :D

Pieszczoch

Od: Śro gru 29, 2010 18:31

Post » Śro sty 05, 2011 11:30 Re: Petycje do Ministerstw

:ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sty 05, 2011 13:00 Re: Petycje do Ministerstw

Podrzucę, gdyby ktoś jeszcze zechciał podpisać....

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Śro sty 05, 2011 13:48 Re: Petycje do Ministerstw

skaskaNH pisze:Podrzucę, gdyby ktoś jeszcze zechciał podpisać....

Zmieńcie adresata na właściwego czyli MRiRW.
Zanim ludzie zaczną podpisywac...

Pieszczoch

Od: Śro gru 29, 2010 18:31

Post » Śro sty 05, 2011 13:56 Re: Petycje do Ministerstw

Pieszczoch pisze:
skaskaNH pisze:Podrzucę, gdyby ktoś jeszcze zechciał podpisać....

Zmieńcie adresata na właściwego czyli MRiRW.
Zanim ludzie zaczną podpisywac...

Nie da się, jeśli petycja jest źle zaadresowana, to organ, który ją otrzyma ma obowiązek ją odesłać we właściwe miejsce, lub poinformować o tym, gdzie ją wysłać autorów petycji.

ja_ana

Post » Śro sty 05, 2011 17:46 Re: Petycje do Ministerstw

czesc dziewczyny, z checia bym podpisala bo jak najbardziej jestem za zaostrzeniem kar dla oprawcow ale to ?! : "2. Możliwość zastąpienia kary więzienia przymusową, nadzorowaną pracą społeczną w ośrodkach opieki nad zwierzętami,która spełniałaby równolegle rolę terapii" !!!!!!! jedna dziewczyna pisala jak sie u nich w miescie skonczyla taka praca skazancow w schroniskach ,nie dosyc ze nie rzadko pracownicy schronisk mecza zwierzaki, to jeszcze osoby, ktore faktycznie maja z tego "ucieche" zblizac do zwierzakow ?! przeciez takie osoby powinny miec dozywotni zakaz posiadania i zblizania sie do zwierzakow, a o nadzorze non stop to lepiej zapomnijcie bo to zupelnie nie realne, idac tym tropem mamy resocjalizowac pedofili w przedszkolach ? ! :( pozdrawiam

ps. a niestety wiekszosc osob nie doczyta i podpisze :( biedne zwierzaki nie dosyc ze zycie w schronisku i nie rzadko po przejsciach do tego , to jeszcze tam nie beda mialy spokoju eh

kobietka

Od: Nie sty 02, 2011 15:48

Post » Czw sty 06, 2011 0:14 Re: Petycje do Ministerstw

To zależy w jakim schronisku - z tego co kojarzę Kraków ma całkiem dobre. Nadzór wolontariuszy chociażby a praca może być sprzątanie boksów i kuwet :twisted:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 06, 2011 10:03 Re: Petycje do Ministerstw

jeszcze gdyby chodzilo o skazancow za inne czyny, bo to, ze kogos skazali nie znaczy, ze kazdy z nich nie kocha teraz zwierzat, ale i tak jestem temu przeciwna , ale ktos kto ma "ubaw" z meczenia zwierzat ma przejsc jak to napisane w petycji "terapie" sprzatajac po nich gowna ?! i czemu ma to sluzyc niby wtedy je polubi badz przejdzie mu ochota na meczenie zwierzakow ? przeciez taka praca jest dla osob ktore wlasnie baaardzo kochaja zwierzaki i maja wiele wiele cierpliwosci dla nich , ze nawet takie sprzatanie gowien dla nich to nic wielkiego bo wiedza , ze tym samym te zwierzaczki beda mialy czysto a nie dla osob ze zryta psychika . ps. nikt nie zapewni dozoru non stop, schroniska nie sa male a nierealnym jest zeby ktos przy kazdym z nich stal caly czas , a monitoring hehe zapomnijmy o tym.

I jak wczesniej wspomnialam ktos juz mial doswiadczenie z takimi pracownikami a nie byli to typowi oprawcy zwierzat, kurcze juz kolejna petycja ma to w tresci przeciez mnie az ciarki przechodza na sama mysl ze obok tych psow kotow moglby stac ktos kto im np wczesniej urwal glowe brrr przeciez to chore i nie zapominajcie o tym, ze zwierzak gdy dostanie "kopa" to o tym nie powie.

kobietka

Od: Nie sty 02, 2011 15:48

Post » Sob sty 08, 2011 12:15 Re: Petycje do Ministerstw

kobietka pisze:czesc dziewczyny, z checia bym podpisala bo jak najbardziej jestem za zaostrzeniem kar dla oprawcow ale to ?! : "2. Możliwość zastąpienia kary więzienia przymusową, nadzorowaną pracą społeczną w ośrodkach opieki nad zwierzętami,która spełniałaby równolegle rolę terapii" !!!!!!! jedna dziewczyna pisala jak sie u nich w miescie skonczyla taka praca skazancow w schroniskach ,nie dosyc ze nie rzadko pracownicy schronisk mecza zwierzaki, to jeszcze osoby, ktore faktycznie maja z tego "ucieche" zblizac do zwierzakow ?! przeciez takie osoby powinny miec dozywotni zakaz posiadania i zblizania sie do zwierzakow, a o nadzorze non stop to lepiej zapomnijcie bo to zupelnie nie realne, idac tym tropem mamy resocjalizowac pedofili w przedszkolach ? ! :( pozdrawiam

ps. a niestety wiekszosc osob nie doczyta i podpisze :( biedne zwierzaki nie dosyc ze zycie w schronisku i nie rzadko po przejsciach do tego , to jeszcze tam nie beda mialy spokoju eh

Wiesz, też się nad tym zastanawialiśmy, ale przy dobrej organizacji jest to możliwe. Choćby w Anglii podobny program funkcjonuje, osobiście nie wiem co to za program (nie znam nazwy), ale informację o nim mam od kilku, nieznających się osób. Zamykanie takich zwyrodnialców nic nie da - wyjdzie na wolność i będzie robił to samo.
Z pedofilami to trochę inna rzecz....oni sami niejednokrotnie mówią, że tego się nie da "wyleczyć" przy pomocy terapii, ale nie wiem, psychologiem, ani psychiatrą nie jestem.
Co do programu realizowanego w Anglii, to tam więźniowie pracują z agresywnymi zwierzętami i ich zadaniem jest wyprowadzenie zwierząt na prostą. Przynajmniej tak tłumaczyła to kobieta z jednej organizacji.

ja_ana

Post » Nie sty 23, 2011 12:59 Re: Petycje do Ministerstw

:kotek:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia]