KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 07, 2011 10:27 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

kciuki som :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt sty 07, 2011 10:51 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

zuzzik pisze::1luvu: :1luvu: Karolinka już śmielej chodzi po mieszkaniu, już ma normalnie postawione łapki, przychodzi do kuchni na śniadanko... a apetycik to ma nie lada!!!; zjadła dzisiaj rano 3 posiłki, jest strasznie wygłodzona, miauczy i wymownie na mnie patrzy, więc jak mam jej nie dać; i podchodzi pod rękę jak nakładam żarełko; ale głaskać się nie da.... :oops: :oops:
no i ciągle ucieka przede mną;
ale postęp jest!!!! :ok: :ok: :ok: :ok:
Ciocie kciuki :!: :!:

Przy oswajaniu dzikusow dziewczyny wymuszaja kontakt karmiąc z reki. Ja bym sprobowala, moze niekoniecznie od razu glowny posilek, ale jakis smakolyk. Moja kocica uwielbia te kabanoski, nie ma zebow, wiec jej daje po malym kawalku, troche rozgniatam (maja konsystencje plasteliny). Reaguje juz na szelest opakowania. :mrgreen:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Pt sty 07, 2011 11:00 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

Mocno dzikie panny to oswajałam na siłę. Łapałam, siadałam i głaskałam do granic możliwości. W końcu kot mrucząc zasypiał mi na kolanach zupełnie rozciągnięty. Tutaj chyba nie jest tak źle :D Będzie dobrze :1luvu:
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Pt sty 07, 2011 11:18 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

zuzzik pisze: :1luvu: :1luvu: Karolinka już śmielej chodzi po mieszkaniu, już ma normalnie postawione łapki, przychodzi do kuchni na śniadanko... a apetycik to ma nie lada!!!; zjadła dzisiaj rano 3 posiłki, jest strasznie wygłodzona, miauczy i wymownie na mnie patrzy, więc jak mam jej nie dać; i podchodzi pod rękę jak nakładam żarełko; ale głaskać się nie da.... :oops: :oops:
no i ciągle ucieka przede mną;
ale postęp jest!!!! :ok: :ok: :ok: :ok:
Ciocie kciuki :!: :!:
Jest coraz lepiej, Zuziu. Jeszcze chwila i pogłaskać się da. :D
Ja im też podsuwałam smakołyki z ręki, bardzo chętnie brały. Tylko trzeba uważać, bo i Zojka, i Karolinka zjadają pychotę razem z ręką. :mrgreen:
Głodomór z Karolinki jest straszny, zawsze ze trzy solidne dokładki obskoczyła, ale na suche się nie rzucała.

Gayae, co tam u Rusałki? Daj się trochę Waszym szczęściem ponapawać. :D
Tęsknię za nią bardzo... :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pt sty 07, 2011 20:21 przez hanelka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt sty 07, 2011 16:52 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

co tak niziutko?-hop do góry :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pt sty 07, 2011 18:28 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

Dziewczynki co u was??
Chmureczko bądź grzeczna. Karolinko zaufaj w końcu.Zojka gdzie twój domek.? Rusałko jak zdrówko, lepiej ??
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt sty 07, 2011 20:05 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

Zuzzik, jak będziesz dawać 3 posiłki już na śniadanie, to szybko będziesz miała duuuużą koteńkę. :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sty 07, 2011 20:55 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

Rusałka psychiczne lepiej,zaczyna nieśmiało walic baranki,zadowolona mruczy jak się ją głaska,chodzi po domu,śpi w nocy na poduszce,kuwetkuje,pije z kubka
niestety gorzej z katarem i kichaniem,jutro rano znów na zastrzyk,ma zapchany nos i przez to gorzej je,bo nie czuje zapachu,nic nie wiemy o szczepieniach,zastanawiam się czy dorosła kotka mogła złapac koci katar,ja jestem straszna panikara,niby wet uspokaja że to zapalenie górnych dróg oddechowych i nic więcej się nie dzieje ,ale i tak się denerwuję strasznie
Obrazek

gayae

Od: Sob sty 13, 2007 15:10

Post » Pt sty 07, 2011 21:03 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

A jak wyglądają jej oczka? Przy kk zawsze zainfekowane są też oczka. U dorosłego kota jest albo zapalenie górnych dróg oddechowych albo zapalenie zatok.
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Pt sty 07, 2011 21:08 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

oczka ma piękne,czyściutkie,bez żadnej wydzieliny,tylko cieknący z nosa katar ale taki wodnisty( nie zielone gluty) i kicha
Obrazek

gayae

Od: Sob sty 13, 2007 15:10

Post » Pt sty 07, 2011 21:21 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

gayae pisze:Rusałka psychiczne lepiej,zaczyna nieśmiało walic baranki,zadowolona mruczy jak się ją głaska,chodzi po domu,śpi w nocy na poduszce,kuwetkuje,pije z kubka
niestety gorzej z katarem i kichaniem,jutro rano znów na zastrzyk,ma zapchany nos i przez to gorzej je,bo nie czuje zapachu,nic nie wiemy o szczepieniach,zastanawiam się czy dorosła kotka mogła złapac koci katar,ja jestem straszna panikara,niby wet uspokaja że to zapalenie górnych dróg oddechowych i nic więcej się nie dzieje ,ale i tak się denerwuję strasznie
U mnie tylko bolało ją gardło. Planowałam ja zaszczepić, jak się ogarnie, tak dla zasady, na nowe życie...
Gdyby tak móc ustalić, do którego weta chodziły w Świnoujściu... pewnie nie do zrobienia. :(
Myślę, że kotki tak zadbane, były też regularnie szczepione. Ale kto to teraz potwierdzi...
Mój Kot, który mieszka ze mną od piątego tygodnia życia, zachorował na kk, po przybyciu Mańka i Kastora. Ze stresu. A był szczepiony.
Może to przeziębienie, skutek pobytu na tym wybiegu, rozwija się z takim opóźnieniem?
Obrazek

hanelka

Post » Sob sty 08, 2011 9:20 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

:1luvu: :1luvu: Karolinka coraz śmielsza, urzęduje właśnie na szafkach w kuchni;
dała się dzisiaj pogłaskać przy śniadanku, więc Ciocie, nie jest źle!!!
Chociaż muszę stwierdzić, że na głaskanie zareagowała miną w stylu: no czego tu chcesz?? odwal się :mrgreen:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Sob sty 08, 2011 11:26 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

zuzzik pisze::1luvu: :1luvu: Karolinka coraz śmielsza, urzęduje właśnie na szafkach w kuchni;
dała się dzisiaj pogłaskać przy śniadanku, więc Ciocie, nie jest źle!!!
Chociaż muszę stwierdzić, że na głaskanie zareagowała miną w stylu: no czego tu chcesz?? odwal się :mrgreen:
:piwa: :dance: :dance2:
Ona taką właśnie miną kwitowała też moje zaloty. :lol:
Dobrze jest! Jeszcze chwila i zamienicie się minami :ryk: :ok:
Obrazek

hanelka

Post » Sob sty 08, 2011 11:42 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

a może myśli- zrób to jeszcze raz-to miłe :kotek: :1luvu:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Sob sty 08, 2011 14:26 Re: ^Chmurka DS.Rusałka DS.jeszcze DS dla Karolinki i Zojki.^

Zojka wczoraj odkryła (przypomniała sobie) zabawki. Wszystko było grane! Piłeczki myszki, sznureczki... O trzeciej w nocy tak dały czadu z Wiewiórką, Chajką i Diabełkiem, ze tylko czekałam, kiedy sąsiad przyjdzie o litość prosić...
Bawiły się jednocześnie, ale nie ze sobą. Jednak w zgodzie. :D
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]