Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 06, 2011 15:55 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

wcześniej stosowałam srebro koloidalne, teraz akurat nie mam
stosowałam na dziąsła i rany na skórze
Tribiotic - szczerze mówiąc nie stosowała tego nigdy
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Czw sty 06, 2011 15:57 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

No tak, on przecież i bez sterydów ma problemy wątrobowe. Bardzo specjalnej troski to kocio. Ma wielkie szczęście, że trafił na Ciebie. :)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Czw sty 06, 2011 16:01 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Anna Rylska pisze:wcześniej stosowałam srebro koloidalne, teraz akurat nie mam
stosowałam na dziąsła i rany na skórze
Tribiotic - szczerze mówiąc nie stosowała tego nigdy

Ja stosowałam najpierw u siebie jak uszy przekłułam i była krew i ropa - to przede wszystkim na to jest. Potem u kotów, jak nie mogłam u Sibel Oridermylem wyleczyć uszu - najprawdopodobniej uczulenie na preparat do czyszczenia (kupiłam nowy i się zaczeło - strupki, trzepanie głową, drapanie ciągłe, wydrapała sobie całą sierść sprzed uszu ale to nie był świerzbowiec). Oridermylem leczyłam chyba ze 2 tygodnie i nic kompletnie, to się wściekłam i posmarowałam jej Tribiotykiem, po pierwsze przestała drapać, bo mniej o wiele swędziało (sama wiem jaki to ma efekt bo na sobie używałam) no i ładnie się w kilka dni zagoiło. Teraz jak tylko cokolwiek podejrzane mi się u uszach wydaje to zaraz smaruję.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 06, 2011 16:09 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

weatherwax pisze:No tak, on przecież i bez sterydów ma problemy wątrobowe. Bardzo specjalnej troski to kocio. Ma wielkie szczęście, że trafił na Ciebie. :)

takie są karzełki właśnie :(

Anna Rylska

Post » Czw sty 06, 2011 17:30 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

przypominamy i zapraszamy na bazarki, na lecznie, badania, karmę, długi

naszyjnik dla Klary i Bolusia - viewtopic.php?f=20&t=122277
książki - viewtopic.php?f=20&t=122082
filmy dvd - viewtopic.php?f=20&t=121666
skarpety - viewtopic.php?f=20&t=119181

Anna Rylska

Post » Czw sty 06, 2011 17:50 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

No i jeszcze moje bazarki dla futrzaków u Ani:

książki viewtopic.php?f=20&t=122394
przewodniki viewtopic.php?f=20&t=122392

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Czw sty 06, 2011 22:25 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

dzięki Willow_
właśnie ważyłam Bolusia, waży 1,7 kg, schudł

może ktoś ma dostęp, może dostać próbki karmy purina weterynaryjna- intestinal i alergiczna?
będę ogromnie wdzięczna

Anna Rylska

Post » Pt sty 07, 2011 9:49 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Witam
my już po pobraniu krwi, był ciężko, nie chciało lecieć, Boluś- maleństwo strasznie się zdenerwowało, po drodze zrobił siku
Weterynarz go zważył - i potwierdziła waga 1,75 kg i pocieszył, że najprawdopodobniej jest też anemia, bo kocie jest silnie blade.
Na razie robimy badania krwi i ja mam nadzieje, że to wystarczy.

Wet przy okazji pytał o swojego ulubieńca, najtrudniejszego pacjenta jeśli chodzi o leczenie- Samsonika - jak się czuje i o badania (chodzi m, in o anemię)-powinnam je zrobić w połowie grudnia 2010 :?

Anna Rylska

Post » Pt sty 07, 2011 9:53 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrówko Bolusia i Samsonika :1luvu: :1luvu:
Anna Kubica

Post » Pt sty 07, 2011 16:32 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=122477

Anna Rylska

Post » Pt sty 07, 2011 16:50 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Anna Rylska pisze:Witam
my już po pobraniu krwi, był ciężko, nie chciało lecieć, Boluś- maleństwo strasznie się zdenerwowało, po drodze zrobił siku
Weterynarz go zważył - i potwierdziła waga 1,75 kg i pocieszył, że najprawdopodobniej jest też anemia, bo kocie jest silnie blade.
Na razie robimy badania krwi i ja mam nadzieje, że to wystarczy.

Wet przy okazji pytał o swojego ulubieńca, najtrudniejszego pacjenta jeśli chodzi o leczenie- Samsonika - jak się czuje i o badania (chodzi m, in o anemię)-powinnam je zrobić w połowie grudnia 2010 :?

O rany :cry:

Aniu, mocne kciuki za Bolusia i Samsonika :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt sty 07, 2011 18:21 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

I ja ogromne kciuki za Bolusia i Samsonika trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt sty 07, 2011 18:38 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

I ja tez, i ja też!
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Sob sty 08, 2011 9:13 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

dziękujemy za kciuki

Nie wiem czy mam się teraz śmiać,czy płakać....
W morfologi Bolusia wyszła anemia, tak jak wet mówił :( o dziwo dla mnie biochemia wyszła dobrze, bo i nerki i trzustka i wątroba nie są w złym stanie. Oczywiście leki na wątrobę nadal dajemy. Pozostałe wyniki też są praktycznie w normie - cukier w normie, wapń i fosfor, wszystko niby ok :? a kot jest w bardzo kiepskim stanie
Jesteśmy znowu w puncie wyjścia, kolejne badania? :cry:
Pocieszyła mnie też szefowa lecznicy, dodając warto zrobić posiew, bo te zmiany skórne mogą być przyczyną jakiegoś świństwa, bakterii.Wcześniej robiliśmy tylko posiew na grzyba - ten był ujemny, nic się nie wyhodowało.

bardzo bardzo serdecznie ponawiam prośbę o zaglądanie na nasze bazarki :)

Anna Rylska

Post » Sob sty 08, 2011 10:24 Re: Prosimy o wsparcie i karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

A ma wykluczoną anemię zakaźną?
Może by mu EPO na czerwone krwinki podać :roll: Gdyby Boluś nie miał problemów z żołądkiem można by buraczki spróbować, wiele kotów lubi, a buraczki są najlepsze na czerwone krwinki, moje znajome po chemii i w trakcie jadły, lekarze zalecają też.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]