Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 07, 2011 8:17 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Alienor pisze:Na prośbę Dorotki oto wymiary osączarki "piętrowej" - dł. 47 cm, wys. 36 cm, szer. 22cm. Nie ma kółek do wieszania - wisi za górny pręt. To na dyżur w KCh przywiozę osączarkę, puszki Smili kurczakowej, rybę z ryżem dla kotów, swetry na 1-razowe posłanka i ze 3-4 zabawki hand made dla kociaków. Moje maluchy z nimi szaleją, te też powinny.
I potwierdzam i przypominam, że Tofik i Toffinka są zarezerwowane dla moich znajomych kociarzy - odbiór ok. 20 stycznia :ok: Pojadą do Gliwic, do mieszkania przystosowanego dla kotów, z zabezpieczonym balkonem. Poprzednie koty zeszły kilka miesięcy temu na FIPa, mieszkanie jest zdezynfekowane.

ok, wprawdzie je wystawialm na schroniskowej stronie ale bede pamiętać

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt sty 07, 2011 9:20 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Ja przypominam, ze posiadam 4 wory róznych ciuchów na posłanka i szmaty. Dwa wory czekaja w Sosnowcu, jesli beda potrzebne mój Brat dowiezie .
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt sty 07, 2011 10:36 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Madziula pisze:
Kropeczka13 pisze:Albercik
Obrazek

śliczności ...

Albercik jak tylko znalazł się w kociej chatce był jednym z najmilszych koteczków jakie widziałam, jest uroczym przytulaczkiem.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt sty 07, 2011 10:40 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:
felinae pisze:To ja bym chciała się wpisać na dyżur we wtorek rano 11.01. Jeśli mogę :twisted:

Pewnie że możesz :1luvu: Dzięki Monika :D

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 10.01.-16.01.2011
10.01. pon. rano brak wie. Teresa
11.01. wt. rano Monika wie. brak
12.01. śr. rano brak wie. brak
13.01. czw. rano brak wie. brak
14.01. piat. rano brak wie. Teresa
15.01. sob. Martyna wie. brak
16.01. niedz. rano Dorotka wie. brak

Na prośbę Bogusi i Asi wpisuję je na czwartek rano-13 stycznia. Ponadto informuje, że ponieważ obie panie mają czas tylko w czwartki rano , można je wpisywać na dyżury w ten dzień aż do odwołania - gdyby coś im wypadło powiadomią nas wcześniej. Tereniu, ja się też zapiszę jak tylko wyjaśni się jaki będę mieć tydzień, bo wolę dyżury poranne a nie wiem kiedy będę mogła- zostały poniedziałek, środa i piątek.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt sty 07, 2011 15:39 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 10.01.-16.01.2011
10.01. pon. rano brak wie. Teresa
11.01. wt. rano Monika wie. brak
12.01. śr. rano brak wie. brak
13.01. czw. rano Bogusia i Asia wie. brak
14.01. piat. rano brak wie. Teresa
15.01. sob. Martyna wie. brak
16.01. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt sty 07, 2011 16:06 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Ja się zapisuję na czwartek wieczór. Prócz tego wzięłabym też sobotę wieczór.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt sty 07, 2011 17:07 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Iweta pisze:Ja przypominam, ze posiadam 4 wory róznych ciuchów na posłanka i szmaty. Dwa wory czekaja w Sosnowcu, jesli beda potrzebne mój Brat dowiezie .

też wlaśnie dziś przytachałam z pracy dużą reklamówkę ręczników i jutro jakoś Dorotce ją zaniosę
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt sty 07, 2011 17:14 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

dzień świra powoli się kończy, kotka ze schronu zostaje do jutra u dr Skolika, bo byl taki ruch, że jej nie zdiagnozowano jeszcze. Czandrę za chwilę odbieramy i zawozimy do Mary, ma usunięte dwa zęby, resztę wyczyszczoną, rownież gruczoły okołoodbytowe.
Łatka-Miłka po sterylce ma dostawać doustnie przez dwa dni Metacam - zawiesinę - proszę o tym pamiętać i dopisać do listy medycznej.Mara kotkę odebrała.
Kotka siostra dwóch krówków z oczkami chorymi już po sterylce, u nas w domu. Proszę chlopakom 2 x dziennie smarować oczko neomycyną - maść jest w koszyczku. Wyciskamy odrobinę na palec i smarujemy wnetrze spojówki. Kotka ma zarośnięty kanalik łzowy i uszkodzoną rogówkę - po kocim katarze, może spróbujemy odetkać. Jej bracia prawdopodobnie to samo.
Teresa jedzie z Leonem i Belmondem do Lupusa,
wieczorem wyślemy aktualizację kącika medycznego

Filomen

Post » Pt sty 07, 2011 20:41 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Albercik jak tylko znalazł się w kociej chatce był jednym z najmilszych koteczków jakie widziałam, jest uroczym przytulaczkiem.

Pela Lech i Albercik (dzisiaj 5:30) ja do pracy a one....
Obrazek
Albercik i Lech
Obrazek

Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt sty 07, 2011 21:14 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kropeczka13 pisze:

Pela Lech i Albercik (dzisiaj 5:30) ja do pracy a one....
Albercik i Lech
Obrazek

jaki słodziaczek :1luvu:

Filomen

Post » Pt sty 07, 2011 23:09 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dziś już padam na gębę, a Dorotka to już nie wiem co - bo wczoraj i dziś cały dzień odstawiała remonty :mrgreen: z panem remontowym w Kociej Chatce zdjęcia z tych szaleństw za chwilę :mrgreen:
Dziś jak zwylke miłe piatkowe popołudnie w Kociej Chatce Dorotka od rana do 21, ja od 16.30 do 21 łącznie z wizytą u weta z Leonkiem i Luckiem.
A i tak zostawiłyśmy z Dorotką mały rozgardiasz bo już nie miałyśmy siły do końca porobić pewnych rzeczy.
I tak;
LUCEK - Pani Doktor zrobiła wyskrobiny z jego plecków nie wykryła ani świerzba ani grzyba, natomiast są jeszcze pozostałości już martwe jego bogatego życia zewnętrznego, miejsce na grzbiecie zostało wygolone łatwo zauważyć - od jutra rano i wieczorem do poniedziałku należy to miejsce przemywać specyfikiem w strzykawkach który jest zostawiony w reklamówce koło koszyczka z bieżącymi lekami - dziś pół połówki ja już wykorzystałam, należy stosować po pół strzykawki rano i wieczorem na wacik i przemywać i tak do poniedziałku - potem znów wizyta u weta.
LEON - Leon ma ziarnikowe (chyba nie pomyliłam tego wyrażenia) zapalenie trzeciej powieki - jednym słowem po wewnętrznej stronie trzeciej powieki zrobiły mu się takie ziarenka jak piasek i stąd jego oczy wyglądają tak samo. Jutro Ewa zabiera go do weta, tam wetka że tak powiem wywróci mu te powieki i wyskrobie to co tam urosło i będzie zastosowane leczenie. Kociak cierpi bo oczy go po prostu bolą :(
PROŚBA KTO JUTRO LEONA MÓGŁBY ODEBRAĆ Z AMAVETU PRZED GODZINĄ 14 I ODWIEŹĆ GO DO KOCIEJ CHATKI.
Unidox dalej podajemy, chyba że jutro Pani Doktor zmieni lek.

terenia1

Post » Pt sty 07, 2011 23:52 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Oto wyniki ale nie do końca wszystkie pracy Dorotki z wczoraj i dziś i pana remontowego :D mamy wykafelkowaną część roboczą w kwarantannie założony zlewozmywak i szafka pod zlewozmywak, w zdrowej części kociarni są porobione półki, zamontowany karnisz, w przedsionku do kibelka zamontowane półki pozwoli nam to na uporządkowanie części rzeczy i jest zamontowany także podgrzewacz przepływowy :D tak że powolutku idziemy do przodu :D
I kilka zdjęć które udało mi się zrobic w szybkim tempie :D
Kącik sanitarno-magazynowo-higieniczny :mrgreen:
Obrazek Obrazek

terenia1

Post » Pt sty 07, 2011 23:54 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kwarantanna lekkie przmeblowanie :D pozuje Coffe :)
Obrazek

terenia1

Post » Pt sty 07, 2011 23:58 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

I lokatorzy Kociej Chatki :D
Królisia
Obrazek

terenia1

Post » Pt sty 07, 2011 23:58 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

to ja jutro z rana lece do chatki zrobić dyzur w nowym wystroju ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]