Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 07, 2011 13:55 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

James Bond spotyka wielbłąda:
- Jestem Bond. James Bond.
Wielbłąd:
- Jestem błąd. Wielbłąd.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt sty 07, 2011 14:01 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

:mrgreen:

My name is Forrest. Forrest Gump.

Nic nie poradzę, że ja i cały ten film i Forresta-bohatera po prostu kocham :mrgreen:
No a ścieżka to już w ogóle :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt sty 07, 2011 14:09 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

Fantastico :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sty 07, 2011 14:21 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

Właśnie przeczytałam na WP, że zmarł Krzysztof Kolberger :(
Nie był dla mnie nikim szczególnym, ulubionym aktorem itp., ale tak strasznie przykro. Niedawno Kownacka, teraz on... A każde z nich tyle lat walczyło :(
Zawsze, kiedy dowiaduję się, że nowotwór zabrał kogoś kolejnego z Artystów, z wielkim strachem myślę o Marie... Bo niby Jej się udało (tego guza mózgu miała wyciętego w 2002 r.), niby cudem uciekła spod kosy... Ale kto to wie :( A Ona akurat należy do Tych, którzy są mi najbliżsi...
Właśnie słucham "Sjunde vagen".
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt sty 07, 2011 19:19 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

Misja spełniona.
Zaniesione wszystkie zaplanowane cztery sztuki, zakupiona stosowna porcja aniprazolu i profendera...
Razem 315 złotych. I to i tak już z rabatem 10 zeta na każdej sztuce :(
A swoja drogą, to ja chyba naprawdę jestem nie za bardzo normalna.
Dawka aniprazolu potrzebna do odrobaczenia (jednokrotnego, jednodniowego) jednego kota, czyli pół tabletki, kosztuje 4 złote. Jedna pipeta profendera - 25 złotych. Trzeba być prawdziwym wielbłądem :twisted: , żeby wydawać po 25 zeta na rzecz dziczyzny i szczyla, podczas kiedy na każdego z normalnych, miłych, miziastych i grzecznych kotów wystarczy wydać po 4 :twisted: No ale Dziczy proszka (gorzkiego w dodatku!) nie podasz, a jeśli chodzi o Liliana - wystarczają mi codzienne zmagania podczas podawania bioxetinu :twisted:
Hmm, akcję pt. zbiorowe odrobaczanie zaplanuję chyba dopiero na niedzielę, ponieważ na Dunię - tj. na polowanie z nagonką w celu schwytania tejże :twisted: - trzeba mieć w zanadrzu znacznie większą rezerwę sił, niż mam np. w tej chwili, po dwóch kursach do lecznicy i z powrotem, za każdym razem z kilkunastoma kilogramami kocizny i plastiku na dwie ręce :roll: ...
Na pierwszy ogień poszli Maciek i Żab. Żabuś podczas podróży zachowywał się wzorowo, Maciek niestety miauczał prawie non-stop, momentami również wył :roll: Ale zachowanie i odgłosy wydawane przez Macieja Kota okazały się właściwie niczym wobec tego, co zaserwował potem mnie i wszystkim pozostałym biednym pasażerom autobusu Doryś :twisted: Nie wiem nawet, jak można byłoby najtrafniej opisać dźwięki, jakie z siebie wydawał... Miauczenie? Nieee, bynajmniej, to byłoby za normalne. Jęczenie, wycie, krzyk i rozpaczliwy płacz na przemian. Wszystko to oczywiście w natężeniu forte fortissimo :strach:
Podczas samego pobierania krwi wszyscy trzej chłopcy zachowywali się wzorowo, wręcz anielsko, za co zostali przez Panią Doktor bardzo pochwaleni :D
Ale za to Lalunia...
Powiem krótko: ona będzie godną następczynią Tadźki :twisted: :twisted: :twisted:
Mam poharatany kciuk u lewej dłoni, w tym: złamany i przedziurawiony na wylot paznokieć :twisted: Pani Doktor prawie oberwała pazurem w samo oko :strach:

Z tymże poczuciem należycie wykonanego obowiązku chyba zaraz udam się do alkowy :wink: Uprzejmie proszę do mnie nie dzwonić. A zresztą... Dzwiońcie sobie w sumie, jeśli ktoś bardzo chce - ale zamierzam wyłączyć wszystkie dźwięki w telefonie, także tak czy inaczej nie odbiorę :mrgreen:

Przeżarłam się pierogami :roll:

Wielbłądzio

Post » Pt sty 07, 2011 19:23 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

Grunt że misja wykonana pomyślnie :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt sty 07, 2011 19:28 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

Szkoda, że podczas podróży z Dorysiem nie wpadłam na pomysł, żeby włączyć (w komórce) nagrywanie. Przekonalibyście się wtedy sami :strach: :twisted:

Wielbłądzio

Post » Pt sty 07, 2011 19:30 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

Ojj , żebyś Ty widziała i słyszała co się działo gdy niedawno nakrapianej pannie były przycinane pazurki :(

bubor

Post » Pt sty 07, 2011 19:47 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

Każde z nas chyba ma w stadzie takiego szaleńca i histeryka wetowego :evil:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt sty 07, 2011 21:38 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

Spania byłoby na tyle. Właśnie zostałam obudzona przez Glamka.
Jak myślicie, w jaki sposób :twisted: :roll: ...?

Dałam Królewnie na kolację saszetkę Gourmeta, do północy postoi też miseczka z suchym - a potem już post.
Kiedy pomyślę, jakie ciężary musiałam taszczyć dzisiaj (i to dwukrotnie!), jutrzejsza wyprawa z Busieńką jawi mi się nie tylko jako 'małe piwko', ale wręcz jako 'małe piwko bezalkoholowe' :wink:

Wielbłądzio

Post » Pt sty 07, 2011 21:52 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

Pocałował w czółko mamusię ? 8)

bubor

Post » Pt sty 07, 2011 21:55 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

bubor pisze:Pocałował w czółko mamusię ? 8)

Pudło.

Wielbłądzio

Post » Pt sty 07, 2011 21:57 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

Ha , polizał w policzek :mrgreen:

bubor

Post » Pt sty 07, 2011 22:25 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

bubor pisze:Ha , polizał w policzek :mrgreen:

Niestety tak :twisted:
Nagrodą za trafną odpowiedź jest oczywiście Glamiś z całym dobrodziejstwem inwentarza.
W poniedziałek nadam go do Ciebie kurierem.

Wielbłądzio

Post » Pt sty 07, 2011 22:28 Re: Jedyne takie Dranie. Plupluś alkoholikiem s. 29.

Ech , widocznie masz za dużo tych słodyczy i grymasisz 8) , u nas to można być co najwyżej udeptanym pazurkami z bladym świtem w ramach oczekiwania na śniadanko :roll:

bubor

[poprzednia][następna]