DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 07, 2011 16:48 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

EdytaB_a pisze:plaster można posmarować olejem - wtedy , jak nasiąknie ładnie odchodzi od sierści

marzenia nie wiem czy doczytałaś, ale to sprawdza sie na ludziach i zwierzakach
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt sty 07, 2011 17:43 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Marzenia11 pisze:

smarti -ale promyk wiedząc zę profesor nie ma racji od konsultacji u niego nie miał krwotoku :D Madre kocisko, nie ma co :piwa: :piwa: :piwa:

a figa-przecież ostatni krwotok miał 7-go grudnia! i zawiozłam go to w Sforze bardzo bardzo,jeszcze bardziej się dziwili że go nie chcę uśpić a proszę o jeszcze jedną szansę.To był jego trzeci pobyt w szpitaliku-(wtedy kiedy Bianka płaciła kartą).Patrzyli na mnie jak na wariata który nie rozumie ludzkiej mowy-wszyscy każą kota usypiać a głupia baba się upiera,na pewno stara wariatka..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt sty 07, 2011 17:47 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Gibutku, Edisonek to teraz Edzia :D

A Likierek nie je-zjada pół łyżki jedzenia dziennie i włazi za ten piec-muszę opracować jakąś metodę-czymś mu zastawić bo nawet nie mam jak go convem nakarmić.
dziś następne zastrzyki i kroplówy to może coś drgnie :roll: .
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt sty 07, 2011 17:50 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

bo nie tylko "szkiełko i oko"
:!:
duszą i miłością też na świat trzeba patrzeć
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt sty 07, 2011 18:08 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Cześć Kochani z wieczorka! :)
Widzę, że nowin co niemiara.

Likierku, Ty bierz się w garść i nie martw Iwony :ok:

Edisonku, miło mi Cię poznać w kobiecym wcieleniu.
W końcu nawet Kopernik była kobietą, co nie? :mrgreen:

A Promyś to już w ogóle Miszczunio :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sty 07, 2011 18:13 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Marzenia11 pisze:
vega013 pisze:
ciekawa.swiata pisze:P.S. pierwsze słysze, żeby kotu plaster po pobieraniu krwi zakładać 8O
mi zawsze każą potrzymać paluchem z minutę, ale żeby plaster? kotu? :D

Obrazek

Zakłada się nawet większe opatrunki, nie tylko plasterki.

Kliknij miniaturkę

i sama sobie ściągnęła czy dała Wam ściągnąć? :roll:

Ten plaster to jakieś tworzywo, które trzyma się mniej-więcej tak jak rzep. Nie czepia się futerka, można owinąć łapkę tylko tym tworzywem i zdjąć bez bólu, bez żadnych negatywnych przeżyć ze strony kota.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt sty 07, 2011 19:54 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Marzenia ja bym zostawiła jeśli nie jest mocno zaciśnięte. A "przy okazji" naciąć - najlepiej nadają się nozyczki takie do paznokci tylko trza uważać, żeby nie pokłuć. Ja to zawsze z TŻtem zdejmujemy ten plaster - jedno trzyma a drugie tnie. ;)

Wiecie czy u kota może być gęsty mocz i czy jest to objaw jakiejś poważnej choroby? Kot w miarę mało pije, nie drze się przy sikaniu, sika bardzo dużo ale na tyle gęsto że krople moczu osiadają na futerku, kolor prawidłowy - słomkowy. Kurcze mam nadzieję, że uda mi się jutro złapać mocz i zanieść do badania. Tylko nie wiem na co zwrócić wetowi uwagę... :roll: Kurcze a możed to tylko rozmoczony żwirek, a ja jak zwykle panikuję :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sty 07, 2011 20:07 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

jaka prześliczna ta kicia w tych plasterkach..

Dzwonił mąż..
Likierkowi pobierają płyn z brzusia bo jak zaczniemy go leczyć nie wiadomo na co, to lekami/sterydami zafałszujemy wyniki,a więc myslę że skoro jest płyn to lepiej go pobrac i miec pewność prędzej niż póżniej...jeśli się okaże fip to wdrożymy potrzebne leczenie(pewnie tylko ułatwiające przeżycie bez bólu-jeśli takie jest..) ale nie będziemy go męczyć niepotrzebnymi badaniami-wtedy tylko to co konieczne aby nie cierpiał.

Gibutku-możesz kotu podawać strzykawką do pysia lespewet-nie może zaszkodzić a może tylko pomóc-działa moczopędnie i poprawia pracę nerek-Jadziunia na tym i na Renalu wyczyściła sobie nereczki do zera!

smarti

Post » Pt sty 07, 2011 21:35 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Smarti ale on baaardzo dużo sika. Janka mnie uspokoiła trochę, że jej koty mają grubsze futro i problemy z samo_się_myciem ;) i też czasem mają krople moczu osadzone i je wyciera. Ale na wszelki wypadek radzi zbadać mocz. On bardzo malutko zawsze pił, dlatego daję mu dodatkowo mleko, bo on wody nie lubi, pije tylko wtedy jak chce małpować Sibel. A mimo że mało pije to dużo sika. Je sporo mokrego - to fakt, specjalnie daję mu mokre, żeby jadł mniej chrupek i się odchudził ale tam tez jakoś strasznie dużo wilgotnego nie ma, je albo gotowanego kurczaka albo puszkowego kurczaka w kawałkach - jednego z ryżem i oliwkami, drugiego w galarecie. Raz na ruski rok dostaje Animonde zupkę z sosikiem ale to tak rzadko, że raczej nie ma znaczenia. No tego mleka pije troszkę. Ale sika dwa razy więcej niż Sibel - fakt większy jest to ima pewnie większy pęcherz... chyba :roll:
No nic złapię siuśki i zaniosę do zbadania. Nerki miał badane i były OK.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sty 07, 2011 22:07 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

no to ja nie wiem..mnie wetka powiedziała że jak kot je mokre to może wcale nie pić bo mu wody co jest w mokrym wystarczy.to może dlatego mało pije.
a jak sika dużo to chyba nerki dobrze pracują.
ja z tym lespewetem w sensie że on nerki oczyszcza ale jak miał badane to mu niepotrzebny.

smarti

Post » Pt sty 07, 2011 22:23 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

smarti pisze:no to ja nie wiem..mnie wetka powiedziała że jak kot je mokre to może wcale nie

Słyszałam dokładnie to samo.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt sty 07, 2011 22:28 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Badanie płynu potwierdziło FiP. :cry:
jadę po Likierka.

smarti

Post » Pt sty 07, 2011 22:52 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Biedny Likierek :(
tak strasznie przykro... kiedy będzie można leczyć to przeklęte paskudztwo :cry:
trzymaj się kotuniu.
trzymaj się smarti.

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pt sty 07, 2011 22:55 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Likierku kochany, kocie wspaniały.... daj znać, nam ułomnym ludziom, czego potrzebujesz.... trzymaj się kocie.. tak strasznie mi źle, strasznie..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sty 07, 2011 22:56 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

EdytaB_a pisze:
EdytaB_a pisze:plaster można posmarować olejem - wtedy , jak nasiąknie ładnie odchodzi od sierści

marzenia nie wiem czy doczytałaś, ale to sprawdza sie na ludziach i zwierzakach

doczytałam - od godziny próbuję mając oliwę w malenkiej strzykawce... nutka wie i spi...ala..
Mam zamysł, aby polać na plaster w trakcie jedzenia - będę miała na to dokładnie sekundę.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]