KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 07, 2011 18:36 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Nie ma co wyśmiewać konstruktywnej propozycji nie ważne jak jest uwydatniona czy zaznaczona (w dyskusji mogłaby zostać przegapiona więc dobrze że zaznaczyła) bo jak tak wszyscy wszystkich dobre propozycje będą prześmiewać to połowie ludzi odechce się pomagać, a nie o to nam przecież chodzi, prawda? Nam zależy żeby jak najwięcej ludzi pomagało jak umie i powinniśmy ich do tego zachęcać a nie zniechęcać.
Ile osób spoza forum czyta ten temat (bo jest na fali akurat), zabrało się za niego z zapałem chęci niesienia pomocy, a po paru stronach wymiękło i im się odechciało pomagać jak zobaczyli wieczne kłótnie?
Ja nie wnikam kto ma rację a kto nie, ale róbmy sobie (kociarzom) złej opini wśród potencjalnych nowych zapaleńców.
Przy takich przykrych niestety akcjach jest szansa że nowi się zaangażują, nie możemy ich do tego zniechęcać.
Jak ktoś nowy przeczytałby takie wyśmiewanie to mógłby sobie pomyśleć "to ja się tu w ogóle nie będę wypowiadać bo nowego to jeszcze gorzej zjadą".
Proszę was zachęcajmy innych do pomocy a nie zniechęcajmy. :)
Pozdrawiam!

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pt sty 07, 2011 18:48 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

między wyśmiewaniem a zdziwieniem jest dość spora odległość.
moją reakcję podyktowało to drugie.
KotkaWodna

Post » Pt sty 07, 2011 19:20 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Na pewno ten kto Cię zna potrafi to odróżnić, ale na forum obcy ludzie mogą źle zinterpretować Twoje intencje, tym bardziej że z tekstu pisanego nie rozróżnisz jaka jest tego intonacja, i trudno stwierdzić czy to jest ironiczne czy szydercze, to by można stwierdzić gdyby się usłyszało to na głos, albo jak już pisałam, ktoś kto Ciebie dobrze zna to mógłby rozpoznać :).
Pozdrawiam

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pt sty 07, 2011 20:50 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Rozmawiałam dzisiaj ze znajomą i okazało się, że jej kolega jest montażystą/reporterem tvn-u. Był trochę wkurzony jak z nią gadał bo robił mega nadgodziny ;) ale właśnie montował TEN odcinek UWAGI! Powiedział, że do niedzieli muszą skończyć montaż więc na pewno będzie w przyszłym tygodniu. Powiedział też, że będzie w nim jakaś lekcja wolontariuszek w przedszkolu (faktycznie ten reporter przyjechał do mnie prosto z tego przedszkola, chociaż babka która się ze mną umawiała mówiła, że będą w szkole). W każdym bądź razie jakieś zajęcia z dziećmi... Nic więcej niestety nie wiem.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pt sty 07, 2011 20:55 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

saggi pisze:Na pewno ten kto Cię zna potrafi to odróżnić, ale na forum obcy ludzie mogą źle zinterpretować Twoje intencje, tym bardziej że z tekstu pisanego nie rozróżnisz jaka jest tego intonacja, i trudno stwierdzić czy to jest ironiczne czy szydercze, to by można stwierdzić gdyby się usłyszało to na głos, albo jak już pisałam, ktoś kto Ciebie dobrze zna to mógłby rozpoznać :).
Pozdrawiam

nie będę ukrywać, że moje zdziwienie było podbarwione ironią, jak również nie ukrywam, że Twoja wypowiedź nosi wszelkie znamiona logiki : ).
Tak to ja mogę dyskutować.
Pozdrawiam również : )
KotkaWodna

Post » Pt sty 07, 2011 20:57 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Na dogo pojawiła się informacja, że emisja w środę, 12 stycznia o 19.50 :)

yvfi1

Od: Nie lis 30, 2008 10:18

Post » Pt sty 07, 2011 21:35 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

O! No to czekamy! Ciekawe czy info potwierdzone już.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pt sty 07, 2011 22:50 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Ja też widziałam na stronie Uwagi, w zapowiedziach, że emisja ma być we środę, 12.01.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Sob sty 08, 2011 11:05 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Dla osób z Krakowa i okolic: w dzisiejszym Dzienniku Polskim artykuł o zwierzakach.
Niestety nie mam skanera, zeby tu wrzucić.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Sob sty 08, 2011 11:29 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

skaskaNH pisze:Dla osób z Krakowa i okolic: w dzisiejszym Dzienniku Polskim artykuł o zwierzakach.

Masz aparat cyfrowy ?, możesz nim zrobić "ksero" artykułu.

Maroni

Od: Pt gru 31, 2010 0:14

Post » Sob sty 08, 2011 12:32 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

chętnie bym przeczytała
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Sob sty 08, 2011 17:53 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

skaskaNH pisze:Dla osób z Krakowa i okolic: w dzisiejszym Dzienniku Polskim artykuł o zwierzakach.

Zrób zdjęcia i wrzuć :)
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob sty 08, 2011 17:59 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

przyjaciel_koni pisze:Odpowiedź niby dobra... Ale tylko niby...

Ja proponuję poczytać na temat kociej białaczki !
Jest wiele sytuacji nie do końca wytłumaczonych. Koty białaczkowe mogą żyć naprawdę długo, wymagają jedynie więcej uwagi !
Poizdrawiam

To jest jasne.
Jest na forum wątek kotów białaczkowych.
Można nauczyć się opieki nad nimi, nie jest to trudne.
Tak, jak pisała Zofia, należałoby wszystkim tym kociakom zrobić test PCR.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob sty 08, 2011 18:36 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

anna57 pisze:
przyjaciel_koni pisze:Odpowiedź niby dobra... Ale tylko niby...
Ja proponuję poczytać na temat kociej białaczki !
Jest wiele sytuacji nie do końca wytłumaczonych. Koty białaczkowe mogą żyć naprawdę długo, wymagają jedynie więcej uwagi !
Poizdrawiam

To jest jasne.
Jest na forum wątek kotów białaczkowych.
Można nauczyć się opieki nad nimi, nie jest to trudne.
Tak, jak pisała Zofia, należałoby wszystkim tym kociakom zrobić test PCR.

Ja mam dwie kotki białaczkowe i do tego stadko zdrowych, przetestowanych i szczepionych kotów.
Białaczkowe kotki czują się dobrze, co jakiś czas kontroluje im krew i staram się je jakoś zabezpieczać czy to Virbagenem Omega czy Zylexisem.
Długość życia chorego kota zależy od leczenia wtórnych zakażeń, zapewnienia przez właściciela dobrych warunków bytowych i braku stresu.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob sty 08, 2011 18:37 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

http://www.dziennik.krakow.pl/pl/magazy ... waniu.html
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]