URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 06, 2011 17:02 URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-Basia już w Domku :)

Kochani- wiem, jak ciężko znaleźć dla kota dom tu, na forum. Ciężko, ale... cuda się zdarzają. I na ten cud liczę, pisząc o Basi, gdyż domek forumowy lub choćby polecony przez kogoś z forum stanowi sam przez się istotną gwarancję.
I dlatego proszę: pomóżcie tej małej, bezbronnej, skrzywdzonej już przez człowieka istotce, znaleźć miłość i opiekę, której potrzebuje.

A oto historia Basi:
To mała, bura, ok. 4 miesięczna koteczka. Została wyrzucona, akurat wtedy, gdy zaczynały się najgorsze mrozy i śnieżyce. Zawiadomiła mnie koleżanka, że po osiedlu błąka się jakiś mały kotek i płacze. Szukałyśmy wraz z mamą przez dwa dni - bez skutku. Trzeciego dnia nad ranem Basię znalazła mama, w budce pod blokiem, gdzie karmimy koty. Poddała się, nie miała już siły szukać ani schronienia, ani jedzenia. Była przemarznięta i bardzo słaba, gdyby została bez pomocy, to pewnie za parę godzin by jej już nie było.
Po oględzinach u weta okazało się, że Basia jest wyraźnie zaniedbana, zbyt mała, jak na swój wiek, osłabiona, oczywiście zarobaczona, świerzb w uszkach, do tego kilka kleszczy.
Teraz Basia jest już nie tą samą koteczką: pełną życia, puchatą kuleczką. Bardzo, ale to bardzo potrzebuje miłości: przytula się i mruczy, uwielbia być trzymaną na rękach. Uwielbia się też bawić, jak każdy kociak. I tu zaczyna się smutna część historii: przestrzeń życiowa Basi jest niestety ograniczona do klatki w piwnicy. Nie mogę jej zabrać do domu nawet na DT, ze względu na ilość kotów, ich stan zdrowia i warunki mieszkaniowe. Serce mi pęka, jak widzę to maleństwo w tej klatce zamiast w ciepłym przytulnym własnym domku.

Może chociaż ktoś mniej zakocony jest w stanie wziąć ją na tymczas??? Proszę...

A oto Basia:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sty 22, 2011 16:56 przez skaskaNH, łącznie edytowano 1 raz

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw sty 06, 2011 17:22 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

Rozreklamuję kicię wśród znajomych. Może ktoś przygarnie ślicznotkę...

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Czw sty 06, 2011 17:24 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

grzanka.ch pisze:Rozreklamuję kicię wśród znajomych. Może ktoś przygarnie ślicznotkę...

Grzanka.ch :1luvu:

skaskaNH

Post » Czw sty 06, 2011 18:04 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

CatAngel robi świetne ogłoszenia:
viewtopic.php?f=27&t=117559

A kicia jest przepiękna - te ogromne zielone oczy :1luvu: na pewno znajdzie dom. :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt sty 07, 2011 0:01 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

Choc marzę o burym kociaku nie mogę inaczej pomóc, jak podnosząc

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt sty 07, 2011 0:14 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

Kasiu, z DT jak wiesz, nie mogę pomóc, ale moja oferta ogłoszeniowa jest wciąż aktualna.

A kicia - moja imienniczka 8O - cudna jest :1luvu:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt sty 07, 2011 8:48 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

Wracaj Basieńko na pierwsza stronę :!:

Greta_2006, dzieki:) Juz pisalam do CatAngel w tej sprawie i jesteśmy w kontakcie.

Bungo, mam nadzieje, ze sie nie gniewasz o to imię? ;) Wszystko dlatego, że Basia trafiła do nas wlasnie 04.12. i tak jakoś samo wyszło. O Twojej propozycji pamietam i nie zawaham się z niej skorzystać :)

skaskaNH

Post » Pt sty 07, 2011 16:54 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

Chyba Ci cos zaszkodziło :roll:
jestem dumna, że nazywam się podobnie jak to cudo :ok:

Za super domek :ok: :ok:

Bungo

Post » Pt sty 07, 2011 17:01 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

sobie przycupnę i będę kibicowac mojej imienniczce
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt sty 07, 2011 17:08 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

jak tam piekna kicia?
gerardbutler

Post » Pt sty 07, 2011 22:41 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

Kicia dokazuje i szaleje, oczywiście na tyle, na ile pozwala jej klatka. Bardzo potrzebny byłby jej normalny domek, gdzie mogłaby normalnie bawić się i biegać, bo widać, że już ją ten areszt męczy.
Gdy była słaba, to była dla niej i tak odmiana życia na lepsze, teraz to już za mało.
I dlatego podrzucamy Basieńkę na pierwszą stronę :ok:

skaskaNH

Post » Pt sty 07, 2011 22:58 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

Basieńka :1luvu: kicaj na pierwszą :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob sty 08, 2011 15:49 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

Dziękuję za kciuki i podrzucanie.

I jeszcze przypominamy się w sobotę.

Basieńka bardzo potrzebuje domku.

skaskaNH

Post » Sob sty 08, 2011 17:00 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

Znalazłam Was....uff
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob sty 08, 2011 17:11 Re: URATOWANA PRZED ZAMARZNIĘCIEM-kto pokocha Basię?

Może ktoś jest na FB i mógłby Basieńkę tam ogłosić?

Mnie tam nie ma i nie będzie :?

Bungo

[następna]